COVID-19 en uw baan: Tips en acties die u kunt overwegen.

COVID-19 en uw baan: Tips en acties die u kunt overwegen

Uzelf beschermen tijdens de COVID-19-pandemie kan u en de mensen om u heen gezond houden. Het beste wat u kunt doen, is thuisblijven en alleen weggaan als u moet winkelen voor basisbehoeften, lichaamsbeweging, medische verzorging of als u voor uw werk moet reizen. 

Natuurlijk moeten veel mensen blijven werken terwijl ze ernaar streven zowel hun lichamelijke als geestelijke gezondheid te behouden. Of je nu op zoek bent naar een baan, op zoek bent naar optredens of vanuit huis werkt te midden van de stijgende coronavirusgevallen en nieuwe lockdowns, dit artikel biedt bruikbare stappen die je kunt nemen om jezelf te positioneren voor succes tijdens deze onvoorspelbare en uitdagende periode.

Productief blijven tijdens COVID-19

Afhankelijk van uw situatie zijn er een aantal stappen die u kunt nemen om proactief te zijn als het gaat om het ondersteunen van uzelf en uw dierbaren en om tevreden te zijn op het werk. Hier zijn tips per omstandigheid:

Als u momenteel op zoek bent naar een baan 

Zoeken naar een nieuwe baan te midden van zo’n chaos kan verwarrend en uitdagend aanvoelen. Naast de enorme concurrentie voor functies, zullen zowel jij als de bedrijven waar je solliciteert, moeten uitzoeken of je een goede match bent, vooral als werken op afstand een belangrijk onderdeel van de functie is. Dus als u op zoek bent naar een baan, vergeet dan niet om:

Te blijven solliciteren.

Als u niets heeft gehoord van een werkgever, wacht dan niet. Blijf op de hoogte door te solliciteren op verschillende banen die passen bij uw vaardigheden, ervaring en kwalificaties. Bedrijven, hoewel ze misschien nieuwe medewerkers aan boord willen krijgen, zullen een lange lijst met sollicitanten moeten overwegen. Stel een dagelijks toepassingsdoel in en sla het vervolgens kapot. Onthoud dat als het ergste scenario te veel sollicitatiegesprekken of vacatures is, je iets goed doet.

Evalueer regelmatig opnieuw.

Bekijk uw cv, sollicitatiebrief en de vacatures waarop u elke week solliciteert om uw zoekopdracht te concentreren. Solliciteren voor meerdere rollen is goed, maar een one-size-fits-all-methode werkt zelden. Vraag: passen de banen waarvoor u solliciteert goed bij uw vaardigheden, achtergrond en ervaring? Is uw cv aantrekkelijk voor werkgevers op basis van hun vacature? Gaat uw sollicitatiebrief uit van uw kwaliteiten en de specifieke rol? Als het antwoord nee is, besteed dan wat tijd aan het verfijnen van uw aanpak.

Maak uw cv en motivatiebrief op maat. 

Werk bij elke sollicitatie uw cv en motivatiebrief bij. Echt allemaal. Bekijk de vacature, voeg de relevante trefwoorden toe aan je cv (ervan uitgaande dat je de vaardigheden wel hebt, natuurlijk) en spreek vervolgens precies aan wat ze zoeken in je sollicitatiebrief.

Verhoog uw inkomen. Denk er tijdens het zoeken naar een baan aan om parttime, extern of kluswerk te overwegen totdat er een aanbod komt. Hierdoor blijven uw vaardigheden scherp en krijgt u extra beloning. Het kan er ook voor zorgen dat je uit pure wanhoop een baan niet accepteert.

Als je een gig nodig hebt, werk dan snel.

In tijden als deze zou de gig-economie de ideale manier kunnen zijn om ervaring op te doen en snel betaald te worden. Hier zijn verschillende stappen die u kunt nemen om snel tijdelijke rollen te vinden.

Doe je onderzoek.

Neem contact op met uw netwerk en zoek online naar gig-kansen – u weet nooit welke freelancerollen er gevraagd worden tijdens een crisis.

Overweeg andere standpunten. 

Mogelijk kunt u uw vaardigheden toepassen op andere banen waar u nog niet aan heeft gedacht. Roadies lijken bijvoorbeeld tot nadere order met werkloosheid te kampen. Maar iemand met de vaardigheden om apparatuur snel op te zetten en in te pakken, zou een grote aanwinst zijn voor een verhuisbedrijf. En het mooie van zo’n optreden is dat het van nature maar tijdelijk is. Dus als de live muziekscene weer op gang komt, kunnen ze hun carrière hervatten.

Registreer op gig-apps.

Van ritjes rijden en eten of boodschappen bezorgen tot hondenuitlaten voor mensen die gedwongen zijn zichzelf te isoleren, de reeds succesvolle gig-apps van vandaag kunnen levensreddend zijn tijdens een COVID-19-lockdown. Het beste gedeelte? U kunt zich meestal aanmelden voor zoveel als u wilt, en vervolgens de optredens en uren kiezen die bij u passen.

Aanvulling met werken op afstand.

Als je het moeilijk vindt om werk te vinden, overweeg dan om ook op afstand of online werk te zoeken. Er zijn opties beschikbaar voor mensen met weinig of geen ervaring, zoals het invoeren van gegevens of het transcriberen van audiobestanden. Onthoud dat het oplopen van het coronavirus betekent dat u zichzelf isoleert, maar in tegenstelling tot de meeste banen, betekent werken op afstand dat u kunt blijven verdienen, op voorwaarde dat u goed genoeg bent om te werken.

Als uw bedrijf u heeft gevraagd om vanuit huis te werken 

Klinkt gemakkelijk (het werkt, alleen … vanuit huis?), Maar thuiswerken kan voor velen een slopende overgang zijn. Hier zijn enkele manieren om optimaal te profiteren van werken op afstand:

Bedenk wat je nodig denkt te hebben. 

Vraag eerst uw werkgever of hij specifieke software of kantoorapparatuur zal leveren. Maak een lijst met items die u mogelijk nodig heeft – van voor de hand liggend (laptop, oplader) tot ogenschijnlijk onbeduidend (pennen, notitieboekjes). 

Zoek een rustige plek. 

Als je nog niet eerder thuis hebt gewerkt, zal je snel leren dat een grote productiviteitsfactor een rustige ruimte is, vrij van afleiding. Zoek een plek weg van familie, tv en ander lawaai, en vraag uw dierbaren om deze ruimte te respecteren als uw kantoor. Dat gezegd hebbende, stel duidelijke grenzen om overbelasting te voorkomen, zoals het afsluiten van uw computer op een vast tijdstip, of het instellen van uw werktelefoon in de vliegtuigmodus zodra u de tijd heeft genomen voor de dag.

Wees geduldig. 

Het kantoor vervangen door een niet-sociale thuiswerkomgeving is een grote aanpassing. Dus geef het tijd. En wees je ervan bewust dat je misschien eenzaam wordt. Plan videogesprekken met vrienden en familie en maak van uw gelegenheid gebruik om één keer per dag buiten te sporten – alleen of met leden van uw huishouden. Dit alleen al zal je humeur helpen verbeteren en kan ook je productiviteit verhogen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie