Motivatiebrief accountmanager

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Accountmanager is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Rami Procee
Burgemeester Visschersstraat 63
6235 EB Ulestraten

Hannes van Houdt
Raadhuisstraat 147
4631 NH Hoogerheide

Ulestraten, [DATUM]

Betreft: vacature accountmanager

Geachte heer van Houdt,

Op de site van de nationale vacaturebank kwam ik uw vacature voor een flexibele accountmanager tegen met passie voor de producten van uw bedrijf. Na ons prettige telefoongesprek stuur ik u mijn motivatiebrief toe. Hopelijk kan ik u middels mijn motivatiebrief overtuigen van mijn kwaliteiten en vaardigheden.

Na mijn hbo opleiding commerciële economie aan de Hogeschool Rotterdam ben ik als commercieel medewerker binnendienst aan de slag gegaan bij Multipack. Hier ben ik verantwoordelijk voor het informeren en adviseren van bestaande en nieuwe klanten. Het verwerken van orders en klant- en assortimentsgegevens bijhouden zijn enkele taken die ik verricht. Ik stel passende offertes op die voor zowel de klant als het bedrijf win-win zijn, ofwel genoeg marge voor beide partijen. Deze taken passen ook binnen het functieprofiel van een accountmanager.

Uw producten en het uitgebreide takenpakket spreken mij aan. Ik ben van mening dat persoonlijk contact bijdraagt aan een sterke relatie tussen de klant en de accountmanager. Momenteel heb ik enkel telefonisch contact en ik zou graag langsgaan bij bestaande en potentiële klanten. Ik ben resultaat gericht, dit komt altijd ten goede van het bedrijf, maar ook de klanten. Als het product past bij de wensen van de klant ben ik erg overtuigend. Dit resulteert vaak in een sale. Ik ben oplossingsgericht van aard. Doordat ik de ontwikkelingen binnen mijn vakgebied nauwkeurig bijhoud kan ik altijd een passende oplossing bieden. Dit zijn een paar van de vaardigheden en eigenschappen die een accountmanager in huis moet hebben.

Naast Nederlands spreek ik een aardig woordje over de grens, Duits en Engels beheers ik optimaal in woord en geschrift. Ook in het Frans kan ik mij goed uitdrukken. Door mijn collega’s wordt ik beschreven als iemand met een sterke persoonlijkheid met een charismatisch en verzorgd voorkomen die de rol van accountmanager erg goed kan vervullen.

Ik zou graag bij het jonge en snel groeiende bedrijf werken die u in uw vacature accountmanager beschrijft. Hopelijk bent u enthousiast geworden door mijn motivatiebrief en nodigt u mij uit om op gesprek te komen.

Ik wacht uw reactie af.

Met vriendelijke groet,

Rami Procee

download-breed

70 reacties op “Motivatiebrief accountmanager”

 1. Wat een goede brief, heeft me zeker geholpen in het schrijven van een overtuigende motivatiebrief. Waarvoor dank.

 2. super brief, heel herkenbaar en geschreven op de functie accountmanager. overzichtelijk en makkelijk lezen

 3. Hallo allemaal, deze brief is in mijn ogen duidelijk en helder beschreven. Het is een duidelijk verhaal met niet veel poeha. Puntsgewijs wordt uitgelegd waarom men solliciteert en wat men als persoon te bieden heeft. Een goede opmaak om zeker gedeelte over te nemen en naar behoefte aan te passen.
  groet Rob

 4. Zeer nette en duidelijke brief om te gebruiken, klein beetje aanpassen naar de juiste functie en naar je eigen inzicht. Maar voor mij een super goede brief. In ruim 20 jaar nog nooit hoeven solliciteren dus dat is wel even wennen. Daarom erg blij met dit voorbeeld.

 5. Dit is een zeer nette motivatiebrief met de juiste inhoud! Ik weet zeker dat ik hier mee mijn toekomstige werkgever zal overtuigen om mij uit te nodigen voor een gesprek. Ik zal na dat ik de brief heb gestuurd ook laten weten of ik op gesprek mag komen!

 6. Professioneel en goed onderbouwd motivatiebrief! Vooral de opbouw vind ik netjes gedaan. Dank!

 7. mooi en duidelijk brief, ik heb het zeer goed gebruiken als info voor mijn eingen brief. extreem bedankt hiervoor

 8. het is een goeie brief ik dnek ook dat veel menen er ietsaan zullen hebben vanuit uitkering of gewoon solliciteren. Je kunt hem zelf aanpassen en wijzigen zodat hij persoonlijk van toepassing is. Succes allemaal met het vinden van een baan

 9. Een keurig voorbeeld waar ik graag gebruik van zou willen maken.

  De tekst is helder, duidelijk en to the point, iets wat ook op mij van toepassing zou kunnen zijn.

  Graag zie ik de download tegemoet.

 10. toffe brief, heeft mij enorm geholpen om mijn eigen brief te schrijven,makkelijk en erg nette brief

 11. Nette motivatiebrief. Hier kunnen we wat van leren. Duidelijk geschreven. Eerlijke taal.
  Duidelijk aangegeven wat de kwaliteiten en de wensen zijn van de sollicitant.

  Dank voor het voorbeeld, hier kan ik mee verder.
  Mvg

 12. een goed begin, goede samenvatting en goede inhoud.
  hartelijk dank, wat mij normaal 2 dagen kost kan ik nu in een keer kopiëren en plakken, met enkele aanpassingen.
  dankjewel

 13. Ziet er heel goed en verzorgd uit, veel aan gehad met het zoeken naar een nieuwe baan.
  Hier en daar het e.e.a aangepast maar verder een zeer complete motivatiebrief die ik goed kan gebruiken.

  bedankt hiervoor

 14. Goede motivatiebrief, hier kan ik meer mee. Het is een goede basis om een eigen brief te schrijven.

 15. Beste, goede opbouw nette verwoording en gemakkelijk aan te vullen zodat er een persdoonlijke noot aangegeven kan woorden. kortom prima!!!

 16. ziet er zeker goed uit,

  je moet het gewoon aanpassen naar je eigen situatie. en dit als voorbeeld te gebruiken. goede voorbeeld. prima. prima prima.

  het zal mij enorm helpen !! superbedankt. thanks !

 17. Via google hier terecht gekomen, ziet er goed uit en denk dat dit me zeker verder kan helpen.
  Via deze weg maak ik hier graag gebruik van. Ik zal na mijn sollicitaties proberen up te daten of het ook heeft geholpen.

 18. Feroz Ismail

  de gepubliceerde brieven zijn prima en zeer bruikbaar. Ik heb een verzoek aan jullie. Ik zoek ook een voorbeeldbrief voor de functie van Customer Journey Specialist.

 19. Feroz Ismail

  Goedemorgen hebben jullie misschien ook een voorbeeldbrief customer Journey Specialist? Deze brieven zijn prima en heel duidelijk.

 20. Roger Cohnen

  Dit is een goed voorbeeld van een motivatiebrief. Veel aan gehad. Hartelijk dank hiervoor.

 21. Mooie motivatiebrief, ik denk dat veel aankomende accountmanagers hier veel baat bij zullen hebben. Mooi ingeleid en zeerzeker geen standaard brief!
  Met deze brief kan een accountmanager (mits er een eigen draai aan komt) zeker een goed sollicitatiegesprek inwinnen!

 22. Dit is zeker een hele mooie en duidelijke brief!!

  Ik heb er zeker zeer veel aan gehad!

  Hartelijk dank!!!

 23. Pieter Stokman

  Goede opbouw en duidelijk een goede routekaart om een juiste motivatie brief op te stellen. Goede handvatten en kan het helemaal op mijn persoonlijk afgestemde kwaliteiten opbouwen. Ik heb gemerkt dat mijn vorige motivatiebrief duidelijk te kort schoot waardoor ik waarschijnlijk regelmatig afwijzingen heb gekregen. aan de hand van uw model zal ik hem aan gaan passen.
  Met dank,

 24. Brief ziet er goed uit alles staat erin!!
  Inleiding, kern en slot en duidelijke en heldere opbouw. Ik herken mij zelf ook hierin. Ik heb er zeker wat aan gehad. Ik zal anderen adviseren om naar deze brief te kijken voor de functie van accountmanager. Overigens ben ik goed op weg geholpen om hier en daar wat voorbeeld zinnen te kunnen gebruiken. De brief is handig en overzichtelijk. Het staat nu in mijn favoriet. Dankjewel voor je mooie voorbeeldbrief.
  Deze zal ik met mijn netwerk delen via…

 25. ziet er goed uit, kan zeker dienen als hulpmiddel voor meerdere personen die moeten solliciteren.
  Ik ben via Google bij jullie terecht gekomen. Jullie hebben mij zeer zeker geholpen hiermee. Ik denk dat anderen hier ook zeer goed mee geholpen kunnen worden. Veel succes allemaal hiermee.
  Met vriendelijke groeten

 26. Heldere opbouw, inhoudelijk duidelijk en overzichtelijk. Goed te gebruiken voor waar het voor bedoeld is.

 27. Ziet er goed uit. Kan zeker dienen als hulpmiddel voor vele mensen die moeten solliciteren.
  Ik ben via google bij jullie terecht gekomen. Jullie hebben mij zeer zeker geholpen hiermee. Ik denk dat anderen ook geholpen zullen worden.
  Veel succes. Met vriendelijke groet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie