3 gewoontes die uw kansen op het vinden van een baan kunnen vergroten.

 3 gewoontes die uw kansen op het vinden van een baan kunnen vergroten.

Vaak kan het een uitdaging zijn om precies te begrijpen hoe u een baan kunt krijgen. Tijdens het zoeken naar een baan is het normaal dat het voelt alsof uw sollicitaties in een zwart gat vallen. Het is begrijpelijk dat het vaak frustrerend is om niets te horen van werkgevers.

De waarheid is echter dat er aan de andere kant ‘echte’ mensen zijn. Ze doorzoeken vaak elke dag talloze sollicitaties, in de hoop de kandidaten te vinden die het beste aan hun behoeften voldoen. Als u eenmaal een baan heeft gevonden waarop u wilt solliciteren, is een van uw belangrijkste doelen als werkzoekende om die potentiële werkgevers glashelder te maken waarom u goed bij de functie past.

Hoe u een baan krijgt die bij u past

Volg deze stappen om de juiste baan voor jou te vinden:

Wees selectief over de banen waarnaar u solliciteert

Verreweg het belangrijkste dat u kunt doen bij het zoeken naar een baan, is elke baan waarnaar u solliciteert zorgvuldig te evalueren. Als je een vacature vindt die je leuk vindt, vraag jezelf dan af of het een baan is waarvoor je in aanmerking komt en die je ook echt wilt doen. 

Wanneer u middenin een zoektocht naar een baan zoekt, kan het lijken alsof u uw kansen op een baan vergroot als u op zoveel mogelijk banen solliciteert. We raden aan om niet voor elke vacature te solliciteren, aangezien de kans kleiner is dat u van alle werkgevers positieve reacties krijgt. Als u solliciteert naar banen die passen bij uw professionele ervaring, krijgt u mogelijk betere respons dan degenen die dat niet doen.

Het juiste aantal banen om op te solliciteren, zal voor elke persoon anders zijn. In plaats van u te concentreren op het aantal aanvragen dat u indient, steekt u uw energie in het zorgvuldig screenen van elke taak, zodat u hoogwaardige aanvragen kunt maken. 

Dit zijn enkele acties die u misschien wilt overwegen voordat u zich aanmeldt:

  • Lees de functiebeschrijving van begin tot eind
  • Stel vast wat deze vacature voor jou aantrekkelijk maakt
  • Bepaal of u dit werk redelijkerwijs zou kunnen doen door voorbeelden uit uw achtergrond te bekijken die de vereiste vaardigheden en kwalificaties aantonen
  • Let op eventuele instructies voor het aanvragen
  • Als u de applicatie eenmaal heeft gestart, leest u deze zorgvuldig door en beantwoordt u eventuele vragen
  • Controleer uw antwoorden nogmaals voordat u ze verzendt

Hoewel deze aanpak de hoeveelheid tijd die u vooraf doorbrengt, kan vergroten, kan het uw zoektocht naar een baan in het algemeen verkorten, omdat u geweldige sollicitaties indient waarop werkgevers eerder zullen reageren.

Houd uw zoektocht naar een baan georganiseerd

De meest succesvolle werkzoekenden benaderen hun zoektocht naar een nieuwe kans met discipline. Deze aanpak is vergelijkbaar met hoe u zich kunt voorbereiden op een examen of een lastige werkopdracht kunt aanpakken – u moet voldoende tijd reserveren en deze stap voor stap uitvoeren.

Win tijd terug met het invullen van aanvragen

Omdat u van tevoren tijd besteedt aan het zorgvuldig evalueren van elke vacature, is het prettig om die tijd terug te winnen wanneer u solliciteert. Een correct cv kan het sollicitatie- proces versnellen, dus besteedt ook de benodigde tijd aan het opstellen van jouw cv. 

Onthoud:

Uw doel is om het voor potentiële werkgevers gemakkelijk te maken om “ja” te zeggen tegen uw sollicitatie. Door deze gewoonten in praktijk te brengen, vergroot u uw kansen om door te gaan naar de volgende stappen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie