Motivatiebrief administratief medewerker

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Administratief Medewerker is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Soumaya Sneller
Beeksteeg 150
2011 CX Haarlem

Durk van Zaanen
M.P. Lindostraat 141
3532 XE Utrecht

Haarlem, [DATUM]

Betreft: vacature administratief medewerker

Geachte heer van Zaanen,

Nadat ik de functieomschrijving op www.website.nl gelezen had werd ik meteen enthousiast over de functie voor administratief medewerker. Na ons positieve telefoongesprek op [DATUM] j.l. solliciteer ik graag naar de functie als administratief medewerker. Hierbij stuur ik u zoals afgesproken mijn motivatiebrief.

Ik hou van orde en structuur. Daarom ben ik de MBO-opleiding tot administratief medewerker gaan volgen. Deze heb ik succesvol afgerond. Meteen daarna ben ik in dienst getreden bij Jansen B.V.. Door een reorganisatie binnen het bedrijf heb ik mijn organisatorische, evenals mijn oplossingsgerichte vaardigheden kunnen ontwikkelen. Doordat er enkele collega’s wegvielen heb ik geleerd mijn tijd effectief in te delen om zoveel mogelijk werk in een relatief korte periode nauwkeurig te verwerken. Hierdoor kan ik stellen dat ik een flexibele en stressbestendige administratief medewerker ben.

Het is tijd voor een nieuwe stap. Mijn huidige functie bevat o.a. het verwerken en uitsturen van diverse documenten zoals offertes, klachtenformulieren, productinformatiebladen. Na de reorganisatie heb ik het dagelijks onderhouden van contacten met interne en externe klanten als aanvulling op mijn takenpakket als administratief medewerker gekregen. Toch ben ik klaar voor een grotere uitdaging. De functieomschrijving in uw vacature voor administratief medewerker spreekt mij daarom extra aan. Vooral het opstellen van offertes voor de buitendienst en het verzorgen van correspondentie en licht financiële administratie zie ik als een aantrekkelijk pluspunt binnen de functie van administratief medewerker.

Als administratief medewerker correspondeer ik veel tussen klanten en collega’s. Goede communicatieve vaardigheden van uiterst belang voor een goede doorstroom van informatie. Hieraan besteed ik dan ook graag mijn aandacht. Wanneer er periodes van hoge drukte aanbreken is flexibiliteit van mijn kant erg belangrijk. Categoriseren van werkzaamheden en accuraat handelen zorgt ervoor dat ik snel verschillende werkzaamheden  kan verwerken. Het gebruik van diverse online media zoals Outlook en Account vieuw helpen mij daarbij. Een paar eigenschappen en vaardigheden die ik als administratief medewerker goed onder de knie heb. Op uw bedrijfssite zag ik dat u uit wilt breiden naar Duitsland. Ik beheers naast Engels  de Duitse taal zowel mondeling als schriftelijk.

Dank u wel voor het lezen van mijn motivatiebrief voor de functie van administratief medewerker. Hopelijk heb ik uw nieuwsgierigheid gewekt met mijn CV en motivatiebrief. Ik kom graag op gesprek om nader kennis te maken en mijn overige vaardigheden mondeling toe te lichten. Ik zie uw reactie graag tegemoed.

Met vriendelijke groet,

Soumaya Sneller

download-breed

151 reacties op “Motivatiebrief administratief medewerker”

 1. Ik heb veel gezocht naar informatie hoe een motivatiebrief te schrijven, maar ik kwam er niet uit.
  Met deze opzet van de motivatiebrief snap ik eindelijk de opzet en gaat het me zeker lukken de baan te scoren die ik zoek!
  Dank je wel.

 2. Nadine Adons

  Na 39 jaar opnieuw op zoek moeten naar een nieuwe job.
  Deze brief zal mij alvast op weg helpen !
  Dankjewel !

 3. Kees Jansen

  Mooie en duidelijke brief waar ik veel aan heb gehad. Ik heb het makkelijk aan kunnen passen naar een brief op eigen maat. Bedankt hiervoor!

 4. Bedankt, heel duidelijk en goed gestructureerd voorbeeld, ik neem deeltjes die zijn belangrijk voor de functie van mijn solliciatie en ga die verwerken. Andere brieven geven heel nuttige ervaringen, ik combineer ideetjes die zullen helpen voor een originele brief.

 5. Hele mooie brief. Kan ik zeker gebruiken na 13 jaar door corona weer aan het solliciteren geslagen dus heb wel de hulp nodig. mooi dat deze site die hulp bied. Deze duidelijke opzet zal mij zeker verder helpen. Nu duimen dat ik ook uitgenomen wordt. Bedankt !!!

 6. Super bedankt voor deze duidelijke en vooral handige brief. Ik heb hier heel veel aan gehad om inspiratie op te doen en een mooie persoonlijke motivatie te kunnen schrijven. Nu nog hopen dat het wat gaat opleveren en zou ik helemaal blij zijn.

 7. Ik ben al tijden opzoek naar een sollisitatiebrief die mij aanspreekt om te gebruiken. Deze brief voldoet volledig aan mijn eisen. Goed en duidelijk van opzet en zeer levendig geschreven. Het is een brief die er uit springt.
  Hij is niet op een passieve manier geschreven.

  Deze brief is zowel direct te gebruiken maar kan ook aangepast worden naar de exacte wensen van de persoon die de brief gebruikt.
  Lijkt mij ook dat de persoon die de briefontvangt denkt van deze persoon wil ik meer weten!!.

 8. Zeer duidelijke brief, die zeker de aandacht vasthoudt. Competenties komen hier zeer mooi aan bod. Interesse in het bedrijf mooi verwoord. Is heel vlot leesbaar. Ik zou deze brief zeker kunnen gebruiken mits eigen aanvulling. Ik ben momenteel aan het solliciteren en vindt deze brief een mooi begin. Kan ik zeker mee van start.

 9. T. van Gameren

  Een goede motivatiebrief. Zeer zeker te gebruiken als leidraad in het maken van een eigen motivatiebrief. In de huidige tijd is het voor mensen die al wat ouder zijn moeilijk om een motivatiebrief te schrijven aangezien ze er niet mee opgegroeid zijn. Dit geeft ook ons een zetje in de goede richting zodat we mee kunnen komen in de huidige tijd en de eisen die tegenwoordig gesteld worden. Solliciteren is voor sommige oudere werknemers soms heel moeilijk maar met voorbeelden komen ze (we) er wel!

  1. je antwoord is heel duidelijk, zit ook in dit proces van solliciteren anno 2021. heel anders dan wij zijn gewend maar je moet met de tijd mee.

 10. t. van gameren

  Goed opgezet, kan heel goed gebruikt worden al leidraad in het maken van een motivatiebrief

 11. Door de duidelijke opzet, ben ik een stuk op weg geholpen. Zeker omdat ik er zelf niet op zou zijn gekomen dit soort bewoording te gebruiken. Ik zelf heb namelijk moeite om dit soort teksten te gebruiken. Nogmaals super bedankt en we gaan deze brief naar eigen inzicht aanpassen naar een correcte brief.

 12. Super fijne startersbrief, het heeft mij een stuk op weg geholpen. Door de duidelijke opzet, vergis je jezelf niet zo en typfouten zijn daarmee bijna uitgesloten

 13. Bedankt dat jullie deze motivatiebrieven kosteloos aanbieden. Zeer nuttig. Ik heb een leuke baan op het oog en was echt op zoek naar een goede voorbeeldbrief. Deze brief gaat mij helpen om mijn eigen brief te schrijven. Door jullie hulp is volgens mijn bescheiden mening de kans om voor een gesprek uitgenodigd te worden toegenomen.

  Groet,

  AK

 14. Een brief die de aandacht trekt en tevens fijn om te lezen. Duidelijke opzet. Voor mij goed te gebruiken als basis en inspiratie voor mijn eigen motivatiebrief.

 15. Linda Gordijn

  Deze motivatiebrief kan ik goed als basis gebruiken. Zeker omdat ik lange tijd niet heb hoeven solliciteren en er een hoop veranderd is.

  1. Martin Horst

   Het is uitermate lastig om de juiste toon in een sollicitatiebrief te vinden. Dat hangt van zoveel factoren af zoals de sector, specifiek bedrijf/functie eisen en soms zelfs de regio. Daarom ben ik blij met een voorbeeldbrief die ik dan kan aanpassen op de specifieke vacature. Dank daarvoor!

  2. Renilde Claes

   Zeer duidelijke brief. Competenties komen hier goed aan bod. Leest ook vlot. Motivatie zeer duidelijk. Zal zeer zeker de aandacht trekken.

 16. Zeer duidelijke brief die zeker je aandacht vraagt. Deze brief heeft mij enorm geholpen om een goede motivatiebrief te schrijven. De brief leest makkelijk en snel weg, precies zoals het moet.

  Mijn dank voor deze brief.

  Hartelijke groet,

 17. Goede brief een leidraad voor je eigen sollicitatie echter de afsluitende zin “Ik zie uw reactie graag tegemoed is fout gespeld en behoort met een t

 18. Sandra van Beek

  Ik heb in ieder geval een leidraad. Moet in verband met een reorganisatie na 18 jaar voor het eerst weer solliciteren. Ben erg blij met dit voorbeeld

 19. Jan Dekker

  ik ga proberen met deze motivatiebrief weer in de administratie aan het werk te komen. hij ziet er goed uit, ik ben benieuwd.

 20. Goed opgestelde motivatiebrief voor administratief medewerkster. Ik vertrouw erop dat ik hiermee de juiste snaar zal raken.

 21. heel goede brief, het was voor mij heel nuttig. Ik zal het natuurlijk aan mijnzelf aanpassen. Ik ben geen native speaker Nederlands, dus voor mij super belangrijk om zo een template te kunnen gebruiken.
  fantastisch! Misschien is het een idee of meerdere voorbelden per functie aan te bieden. Het zal nog nuttiger zijn

 22. in de tweede zin van alinea 4 ontbreekt een woord. Maar zomaar knippen en plakken zou ik nooit doen. Ik heb er wel wat ideeen door op gedaan. Bedankt

 23. Deze brief is vrij goed opgezet. Het is zeker een goede basis voor een goede motivatiebrief.
  Wel moet e.e.a. aangepast worden maar het ziet er zeer goed uit.

 24. M.Schumann

  deze motivatiebrief is een heel goed voorbeeld en kan mij zeker goed helpen om op zoek te gaan naar een nieuwe baan

 25. Met dit voorbeeld kan ik aardig uit de voeten. Een kleine draai hier en daar om het eigen te maken. Deze brief als voorbeeld geeft mij hoop voor een uitnodiging als 50+!! ????

 26. de brief eindigen met een spelfout (tegemoed) lijkt me niet zo succesvol. voor de rest duidelijke opzet!

 27. de brief eindigen met een spelfout (tegemoed) lijkt me niet echt succesvol, maar verder duidelijke opzet!

 28. Deze brief kan mij goed op weg helepen om een basis te maken voor mijn motivatie uiteen te zetten bij desbetreffende vacature. Het zal mij in ieder geval een stuk makkelijker maken.

 29. mandy hendrickx

  dit is een heel goede motivatiebrief , ik heb hiervan enkele dingen gebruikt in combinatie met andere tips
  ik hoop hiermee een goede indruk te hebben nagelaten en dat ik hierdoor mij persoonlijk ka komen voorstellen zodat ik kans maak op een job waarvan ik droom
  alvast bedankt voor het mooie voorbeeld hier op de site

 30. Dit is een hele goede opzet. Ik ben momenteel bezig met solliciteren en heb hier wel een goede hou vast aan. Duidelijk en goede motivatie. Ik ga er mijn eigen aanvulling op maken en dan heb je volgens mij een goede standaard brief

 31. Magali Martines

  Deze brief is een goede basis voor mijn sollicitatie brief. Ik ga solliciteren als financiële medewerker dus moet nog aanpassingen doen,

 32. Hartelijk dank voor de inspiratie om een duidelijke motivatiebrief te kunnen opstellen.

  Hartelijke groeten,

  Brigitte

 33. vandaag een inspiratieloos moment.. maar dankzij dit voorbeeld weet ik opnieuw mijn woorden perfect te vinden! Dikke merci voor de hulp!!!

 34. vandaag een inspiratieloos moment… maar dankzij dit voorbeeld weet ik opnieuw perfect mijn woorden te vinden!!! dikke merci voor de hulp!!!

 35. Yvonne vd Burg-Tammer

  Ik kan dit voorbeeld zeker gebruiken en aan te passen naar mijn eigen wensen.

  Bedankt!

 36. Dit is een goede basis brief waar vanuit ik verder kan gaan. Ik zal niet alles gebruiken maar wel een groot deel.

 37. Een uitstekende brief waar ik veel aan zal hebben,ik heb altijd moeite met het schrijven van, omdat ik al 33 jaar geen sollicitatie brief heb geschreven.

 38. Deze brief is een goede basis voor mijn sollicitatie als administratief medewerker! Hier en daar wat aanpassen en dit gaat mij vast en zeker verder helpen. Alvast mijn dank daarvoor!

  Met vriendelijke groet,

  SD

 39. administratie

  goede brief, als basis dan, maak hier je eigen invulling van en laat jouw eigen brief controleren door een bekende. Zo voorkom je dat er onnodige foutjes in staan en heb je nog een grotere kans van slagen om uitgenodigd te worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie