Motivatiebrief verkoper

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Verkoper is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

motivatiebrief verkoper
 
GRATIS DOWNLOAD
Deze voorbeeldbrief gebruiken? Ontvang hem gratis in je inbox.

Tarik El Morabit
Wenslauerstraat 60
1053 BB Amsterdam

Elvin den Breejen
Leidseplein 25
1017 PS Amsterdam

Amsterdam, [DATUM]

Betreft: vacature verkoper

Geachte heer Den Breejen,

Kennis van zaken in combinatie met passie voor het vak. Dat is de omschrijving van de juiste kandidaat waarnaar u op zoek bent voor de functie van verkoper bij uw elektronicawinkel. De vacature die u heeft geplaatst in De Regiokrant van [DATUM] trok meteen mijn aandacht, vanwege de overeenkomsten van mijn vaardigheden en eigenschappen die bij de functie van verkoper passen. In deze motivatiebrief zal ik dit, evenals mijn motivatie, toelichten.

In [DATUM] heb ik de opleiding Detailhandel, niveau 3 afgerond aan het ROC in Hoofddorp. Hierna ben ik als verkoper bij een groot warenhuis gaan werken op de elektronica-afdeling. Daar begon ik als vakkenvuller en het netjes bijhouden van de afdeling. Al snel verrichte ik ook kassawerkzaamheden en werden mij de kneepjes van het vak in de praktijk geleerd. Doordat ik met ervaren collega’s mee mocht lopen, leerde ik al snel alles over de producten op de afdeling. Maar daarnaast leerde ik nog meer over de verschillende verkooptechnieken. Wat de belangrijkste les was, is dat het van groot belang is om te luisteren naar de klant, klantgericht te werken en passend advies te geven.

In mijn functie als verkoper stel ik de klant centraal. Ik geef het best mogelijke advies, maar zorg er tevens voor dat men de winkel niet met lege handen verlaat. Ik help hen daarom niet alleen het best passende product te vinden, maar hen ook aanvullende producten mee te laten nemen. De afdeling er verzorgd en netjes uit te laten zien is ook een belangrijk onderdeel van het verkopen en voor mij daarom een vanzelfsprekende taak. Zoals u als vereiste aangeeft in de vacature, heb ik een uitgebreide kennis van elektronica-artikelen. Waarom ik graag bij uw elektronicazaak zou willen werken, is het feit dat uw assortiment zeer uitgebreid is en uw bedrijf voorloper is op het gebied van elektronica. Daarnaast biedt u de mogelijkheid om mij als verkoper te kunnen blijven ontwikkelen, in de praktijk maar ook middels cursussen en bijscholingen. Aangezien ik momenteel ook al gewend ben om op koopavonden en in het weekend te werken, ben ik hierin flexibel.  Naast uitstekende communicatieve vaardigheden, beheers ik zowel de Nederlandse, Engelse en Turkse taal. U geeft in de vacature aan dat het belangrijk is dat de kandidaat overweg kan met verkoop- en voorraadsoftware. Vanwege mijn werkervaring zal dat geen probleem zijn.

Mijn kennis, ervaring en enthousiasme hoop ik goed overgebracht te hebben middels deze motivatiebrief. Verkoper bij uw elektronicazaak zal voor mij een waardevolle ervaring zijn. U kunt daarentegen rekenen op een gedreven, betrouwbare en kundige werknemer.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Tarik El Morabit

1 reactie op “Motivatiebrief verkoper”

  1. Een duidelijk voorbeeld waar het goed handen en voeten aan geven is om tot een mooie motivatiebrief te komen. het is niet iedereen gegeven een dergelijke brief op deze manier samen te stellen, maar dat wil daarom niet zeggen dat het persé een ongeschikte kandidaat is. Sommigen zijn nu eenmaal te bescheiden als het over het zich toedichten van goede, werkelijk bestaande, eigenschappen gaat. Helaas zouden deze mensen niet voorbij de ballotagecommissie komen omdat hun motivatiebrief niet voldoet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie