Motivatiebrief winkelmedewerker

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Winkelmedewerker is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Maureen Houtkamp
Huis te Lathumweg 96
6988 BS Lathum

Geralda van der Werf
Terborgseweg 3
7091 DW Dinxperlo

Lathum, [DATUM]

Betreft: vacature winkelmedewerker

Geachte mevrouw van der Werf,

Ik zag onlangs op uw winkelruit de vacature voor winkelmedewerker hangen. Na een kort gesprek met uw collega, Ans, besloot ik op haar aanraden meteen mijn motivatiebrief te schrijven.

Ik ben net klaar met mijn opleiding als winkelmedewerker. Tijdens mijn stages heb ik in verschillende zaken gewerkt. Bij de supermarkt heb ik kassawerkzaamheden verricht, ook zorgde ik er voor dat de schappen goed gevuld waren en de winkel er netjes uit zag. Als winkelmedewerker bij de speelgoedwinkel was ik verantwoordelijk voor alle acties in de winkel. Deze moesten goed aangegeven en verwerkt worden. 

Mode is mijn passie. Ik heb ervaring opgedaan als winkelmedewerker in een kledingzaak. Het helpen van mensen om een nieuwe outfit te kopen vind ik erg leuk. Ik word vrolijk van tevreden klanten. Een eerlijk advies vind ik heel belangrijk, in mijn ervaring komen mensen juist daarom terug. Goede service staat bij mij voorop. Van klanten kreeg ik mee dat ze het erg fijn vonden om door mij geadviseerd te worden, vanwege mijn oog voor detail. 

Het uitpakken van orders en ervoor zorgen dat ze gelabeld en al in de winkel komen zijn taken waar ik bekent mee ben. Het onderhouden van contact met leveranciers is voor mij een nieuwe en leuke taak als winkelmedewerker. Door mijn sterke communicatieve vaardigheden verwacht ik dat dit prima zal verlopen. Ik kan zelfstandig werken, het openen en netjes afsluiten van de winkel is aan mij toevertrouwd. 

Ik ben erg enthousiast over de functie als winkelmedewerker. Hopelijk uitnodigt u mij uit voor een persoonlijk gesprek zodat we kunnen kennismaken. Mocht u nog vragen hebben dan kan ik deze altijd voor u beantwoorden. Dank u wel voor het lezen van mijn motivatiebrief.

Ik wacht uw reactie af.

Met vriendelijke groet,

Maureen Houtkampdownload-breed

20 reacties op “Motivatiebrief winkelmedewerker”

 1. Bedankt voor deze motivatiebrief! Ik ga soliciteren als winkelmedewerker en dit helpt mij enorm. Dit voorbeeld geeft mij genoeg inspiratie om een zeer overtuigende motivatiebrief te schrijven. Ik hoop het beste en dat ik word aangenomen. Nogmaals bedankt!

 2. zeer zeker een heel goede motivatiebrief , deze kan ik heel zeker gebruiken bij mijn zoektocht naar een nieuwe job,
  hoop deze snel te kunnen downloaden zodat mijn schrijven makkelijker word .

 3. Handige site met goede voorbeelden.ik heb er een goede hulpmiddelen dankzij deze prachtige site

  1. Van De Velde Lorenzo.

   Handige site met goede voorbeelden. ik heb er een goede hulpmiddelen dankzij deze prachtige site

 4. Een nette brief met veel inhoud, zowel over capaciteiten als over inzet en motivatie wordt er gesproken. Daarnaast staat er veel bruikzame informatie ivm zelf een brief op te stellen.

 5. ik heb al 15 jaar ben een werkgever gewerkt en aangezien ik een medische probleem heb, kan ik mijn taken niet meer optimaal uitvoeren. Dus ik ben op zoek naar en baan waar ik me minder kan inspannen. Dat betekent nieuwe sollicitaties en motivatiebrieven. Deze brief is duidelijk en makkelijk aan te passen naar eigen situatie.

 6. ik zou graag deze motivatiebrief willen downloaden. omdat ik op zoek ben naar een baan in detailhandel. daarnaast heb ik een mbo diploma, verkoper niveau 2. ik heb bij twee verschillende jumbo supermarkten gewerkt, en daarnaast ook bij een gamma bouwmarkt. helaas bij alle drie geen vast contract gekregen.

 7. Fijn bedankt voor deze informatie ik ga er mee aan de slag, ondanks ik het nog steeds lastig vindt

 8. Ik ben in het bezit van een Mbo-diploma ### en heb daarnaast de opleiding tot secretaresse doorlopen. Mijn mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid zijn goed, zowel wat het Nederlands als wat het Engels betreft. Verder heb ik ervaring met Windows, Word en Excel. En mocht het nodig zijn, dan ben ik uiteraard bereid aanvullende cursussen te volgen. 

Bij mijn laatste werkgevers bestond mijn takenpakket uit het onderhouden van (telefonische en schriftelijke) contacten met klanten en leveranciers

  1. ik vind dit een hele goede brief en zou het graag over willen nemen, met vriendelijke groeten Sander Alexij Eleonora

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie