Motivatiebrief verkoopmedewerker

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Verkoopmedewerker is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Lobna van Tol
Perziklaan 182
4484 TH Kortgene

Liane van Straten
Prinses Irenestraat 177
4455 AT Nieuwdorp

Kortgene, [DATUM]

Betreft: vacature verkoopmedewerker

Geachte mevrouw van Straten,

Nadat ik geattendeerd werd op de vacature voor verkoopmedewerker, besloot ik na het zien van de functieomschrijving meteen een motivatiebrief te schrijven. Nu zoveel mensen hun aankopen online doen is het extra belangrijk om goede service te verlenen. Inmiddels heb ik enkele jaren ervaring als verkoopmedewerker. Ik weet dat klantgerichte service van uiterst belang is om te concurreren met de online markt.

Tijdens mijn studie MBO detailhandel niveau 4 heb ik de theorie eigen gemaakt. Echter in de praktijk heb ik daadwerkelijk ervaren hoe het is om als verkoopmedewerker met mensen om te gaan. Door mijn mensenkennis kan ik klanten benaderen zoals zij dit het prettigst ervaren. Ik kan mij als verkoopmedewerker erg goed inleven in de wensen van de klant. Hierdoor behaal ik mijn wekelijkse targets en overtref deze met enige regelmaat. Ik geef graag vakkundig advies en informatie over het product. Dit geeft de consument extra vertrouwen om over te gaan tot een aankoop.

Een aankoop doe je met gevoel. Mensen moeten zich kunnen identificeren met een product maar ook met de verkoopmedewerker. Ik ben daarom altijd op de hoogte van het assortiment in de winkel en soortgelijke producten. Wanneer er gevraagd wordt naar een product dat niet in ons assortiment zit, prijs ik altijd een soortgelijk product aan. Wil de klant toch iets anders, dan kijk ik wat de mogelijkheden zijn om in de klantbehoefte te voorzien.

Service staat bij mij hoog in het vaandel. Naast verkoopmedewerker zie ik mezelf ook als een gastvrouw . Ik maak het de klant graag gemakkelijk en zorg dat zij zich op hun gemak voelen in de winkel. Er zijn altijd mensen die vragen hebben, deze beantwoord ik graag uitgebreid. Wanneer klanten terugkomen met een klacht m.b.t. een bepaalde aankoop luister ik goed naar het probleem en vind ik een passende oplossing. Zaak is natuurlijk dat ze graag terugkomen in de winkel.

Vertrouwen straal je uit door een goed verzorgde winkel. Ik houd de zaak dan ook graag netjes en overzichtelijk. Hoe de winkel is ingedeeld hangt nauw samen met verkoopcijfers. Ik vind het dan ook een uitdaging om de winkel commercieel aantrekkelijk in te delen om de sales te verhogen.

Ik wil u graag bedanken voor het lezen van mijn motivatiebrief voor de functie van verkoopmedewerker. Hopelijk heb ik u nieuwsgierig genoeg gemaakt om mij uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek. Een gesprek bied ook de mogelijkheid om mijn CV en motivatiebrief mondeling toe te lichten.

Met vriendelijke groet,

Lobna van Tol
download-breed

87 reacties op “Motivatiebrief verkoopmedewerker”

 1. Mooie brief als voorbeeld die je kunt aanpassen . Mijn bedoeling is het om de brief zo aan te passen dat hij echt helemaal persoonlijk wordt. Want als je hem over zou tikken dan is het niet jou. Gebruik hem dan ook echt als een voorbeeld. Om zo goed voor de dag te komen met een mooie opgestelde sollicitatiebrief en dat de recruiter van het bedrijf denk t die moeten we echt uitnodigen. Soms stuit ik op goedlopende zinnen en heb dan echt een voorbeeld nodig om het zo goed mogelijk te verwoorden.

 2. Het schrijven van een sollicitatiebrief vind ik nog steeds lastig. Deze sollicitatie/motivatiebrief is heel mooi en duidelijk geschreven. Dit voorbeeld geeft de mogelijkheid om een eigen perfecte brief te schrijven. Ik kan hiermee verder op weg. Op naar de volgende baan. Bedankt voor de motivatie/sollicitatiebrief.

 3. Mooie brief en leuk geschreven. Met wat aanpassingen kun je deze brief makkelijk toepassen naar eigen ervaring. Deze tijd is het belangrijk om een goede brief te schrijven en niet klakkeloos iets over te nemen. Mijn advies is dus: neem deze brief als voorbeeld en pas het toe naar eigen ervaringen.

 4. Het is een goed opgestelde brief die ik zeker ga gebruiken bij een eerst volgende sollicitatie.

 5. Heel mooi voorbeeld van een goede motivatiebrief. Het is in deze tijd moeilijk op te vallen met een goede brief. Met wat aanpassingen heel goed te gebruiken en dat ga ik dan ook zeker doen. Hoop dat het me gaat helpen bij het vinden van een leuke baan.

 6. Ik heb zelf ook moeite met een motivatiebrief te schrijven. Hiermee kan ik een goede voorbeeld van gebruiken.

 7. jamama humady

  ik vind het een hele goede brief als voorbeeld kan een een eindje helpen met het schrijven van je eigen brief. ik heb veel voorbeelden gezien maar tot nu toe is dit de beste uit de test. het legt heel goed wat je wilt en wat je zoekt en wat je bent als persson zoals je capciteiten en plus punten. ik zal hem zeker aan andere aanraden

 8. Wat een mooie duidelijke motivatiebrief. Ik kan hier veel uithalen voor mijn eigen brief die ik ga schrijven.
  Ik heb een te gekke vacature gezien, en daar wil ik natuurlijk wel opvallen!
  Ik denk dat dat mede door deze brief wel zal lukken.
  Bedankt voor het online delen .
  Ik ga nu snel aan de slag! :)

 9. mooie en krachtige brief!!! na een tijdje weer gaan solliciteren, deze voorbeeld brengt me weer op ideeën.

 10. Het was een mooie brief met nuttige delen die ik zeker kan gebruiken voor mijn sollicitatie. Ook grappig dat er dingen in voor komen die dus echt van toepassing zijn op mijn levensloop. Ik hoop dat ik aangenomen word.Gr henk

 11. Ik heb altijd moeite een goede motivatiebrief te schrijven. Met deze brief heb ik een idee hoe ik mijn eigen motivatiebrief kan schrijven…..

 12. Adrienne van Rossum

  Deze sollicitatie/motivatie brief is kort maar krachtig.
  En in deze moeilijke tijd voor de winkels
  Zeer waar dat de klanten extra in de watten gelegd mogen worden
  Willen we nog tevreden klanten houden die naar onze winkels willen komen
  Klant is Koning zeggen we nog steeds
  Moet ook zo behandeld worden
  Wij zijn daarom extra blij als ze komen
  Daar doen we het tenslotte voor

  Vr groetjes
  Adrienne

 13. Wat een mooie brief, deze is perfect en kan ik zeker gebruiken bij het solliciteren naar een baan als verkoopmedewerkster.

 14. ik vind t best moeilijk allemaal vooral als je na ergens lang te hebben gewerkt weer moet solliciteren maar deze is duidelijk

 15. Helemaal top echt helemaal top niks aan doen alleen je eigen woorden gebruiken dan hopen op de de baan wat graag wild wel eiugen woo4rden gebruiken niks plakken knippen hihi en dan hopen op zegen
  Als verwachten ze wel veel van mensen voor al als geen wch4ijver bent dan met de handen nog maal goed na denken wat wild en niet wild in zetten

 16. Mijn kracht zit voornamelijk in het contacten leggen met klanten, het op zoek gaan naar een passend kledingstuk voor de klant en het voorlichten omtrent de laatste mode, zodat klanten tevreden het winkelpand verlaten.

  Voor verdere persoonlijke informatie over mijn opleidingen en mijn werkervaringen wil ik u graag verwijzen naar mijn curriculum vitae. Graag kom ik in een persoonlijk gesprek een toelichting geven op mijn sollicitatie en curriculum vitae.

  Ik zie uw reactie met veel belangstelling tegemoet,

  Met vriendelijke groet,

 17. Carijn van Duijl

  Zeer mooie brief! Ik gebruik hem als inspiratie voor het sollicitatieproject op mijn school. Bedankt!

 18. Goeie brief! Ben alleen benieuwd als het niet te lang is. Het verwoord wel wat ik zo ongeveer in mijn brief zou willen hebben. Ik heb alleen moeite met het kort en krachtig houden. Tegenwoordig willen ze zo min mogelijk lezen.

 19. Prima motivatiebrief. Ik vond het nogal moeilijk om een goede motivatie op papier te krijgen, maar met dit voorbeeld kan ik wel wat.

 20. Ik kan deze sollicitatiebrief wel gebruiken, meer als voorbeeld. Deze tekst kunnen meerdere mensen gebruiken als ze niet veel weten maar toch een goede indruk willen achterlaten. Heel erg goed dat dit gedeeld wordt! Mvg

 21. Goeie sollicitatiebrief.. ik kan er hoop eruit halen.. maarr tis nog altijd moeilijk om een goeie tevinden..
  Ik ben momenteel nog veel aan het uitzoeken maar totnu toe is deze het beste.. superr en denk dat dit veel mensen kunnen gebruiken..

 22. heel mooi gladjes vrij gallant heel erg keurig ehm
  verder is het allemaal goed geschreven in spelling en al goed afgemaakt aan einde ook wie dit heeft geschreven is zelf al professional ik vind het echt knap

 23. een mooie opzet voor een goede motivatiebrief, welke voor vele doeleinden gebruikt zal kunnen worden.
  samen met een sterk maar persoonlijk CV maakt het een mooi geheel. een foto toevoegen, aanpassen naar de organisatie en branche en je kunt vooruit.

 24. een goede eerste indruk word er gemaakt met deze motivatie brief. met een sterk CV erbij met persoonlijke touch, maakt het een mooi geheel.

 25. Dit is een zeer nuttige brief. Deze komt zeer goed en krachtig over waar ik veel aan zult hebben.
  met wat aanpassingen zal het mij goed helpen.

 26. Prima brief. Heeft mij goed op weg geholpen. Met een aantal aanpassingen er wat eigens van gemaakt.

 27. fijne brief om als ondersteuning te gebruiken bij het schrijven van mijn eigen motivatie brief! Kan vooral van het verloop van de brief een hoop leren.nHopen dat het mij lukt om net zo’n inspirende brief te schrijven.

 28. Zeer mooie brief zeer aantrekkelijk.
  ben benieuwd met een paar aanpassingen of die me zult helpen bij mij sollicitatie.

  1. ktraewinkekls

   Zeer aantrekkelijk motivatie brief. Heel professioneel
   Dit hgaat zeker bazen aantrekken tot betrekking voor een job
   Ben enorm tevredenen.

 29. Goed geschreven, ik ben ervan overtuigd dat als ik hier de dingen uitpik die op de vacature slaan waar ik op wil reageren, ik zeker een uitnodiging ga krijgen.

 30. C den Hertog

  Prima basisconcept.
  Heeft mij bijzonder geholpen om een definitieve eigen versie op te stellen

 31. ben momenteel opzoek naar een baan maar het schrijven van een motivatiebrief vind ik nog steeds lastig. na lang zoeken ben ik hier terecht gekomen,maar goed ook! ik vond deze brief namelijk erg goed en zeer krachtig.

  1. Ben momenteel opzoek naar een baan maar het schrijven van een motivatiebrief vind ik moeilijk.
   Ik vind deze voorbeeld zeer goed. ik kan hier mijn motivatie mooi er uit halen.

 32. de brief is nuttig om in een solicitatie gesprek mee te nemen ik heb avise van mij vriendin gekregen om voor mijn solicitatie brief jullie web site te gebruiken en nu heb ik geen spijt van gebruik van jullie website
  met vriendlijke groeten

 33. Deze sollicitaitie/motivatie brief bestaat uit delen die u namelijk bekend maakt met onderwerpen waar van dat van belang moet zijn voor deze bedrijf die u probeer te laten overtuigen van uw ervaringen en motivaties.,,Vooral de laatste, is best spontaan en wel heel erg leuk Omdat naast andere serieuze zaken geef jij het bedrijf die jouw motivatiebrief leest waarop je solliciteert een dankwoordje door,en dat komt vrijwel spontaan en eerlijk over.Hoewel waarschijnlijk wel tegen zal vallen.

  1. Ik ben op zoek naar een baan als verkoopmedewerker. Ik heb al vele motivatiebrieven geschreven, maar het blijft altijd lastig om een goede brief te schrijven. Deze brief is een geeft mij handvatten om in mijn eigen brief te verwerken. Bedankt daarvoor.

  2. jamama humady

   zeer goede brief. heel didelijk en ovezichtelijk. hij beschrijft duidelijk wat hij wilt en waar hij naar op zoek is. ik heb al heeel veel voobeelden gezien maar dit is het beste uit de test. als voorrbeeld geeft hij je veel mogelijk heden om een eigen brief te schrijv. ik wil hem grag gebruiken als voorbeeld voor mijn eigen brief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie