Motivatiebrief pedagogisch medewerker kinderopvang

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Pedagogisch Medewerker Kinderopvang is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Kara Dieperink
Max Havelaarlaan 62
1183 NH Amstelveen

Lily van Ast
Schoolweg 43
1191 JP Ouderkerk aan de Amstel

Amstelveen, [DATUM]

Betreft: vacature pedagogisch medewerker kinderopvang

Geachte mevrouw Van Ast,

Vol enthousiasme las ik [DATUM] op de website van uw kinderopvangorganisatie de vacature voor een pedagogisch medewerker kinderopvang. Na het uitgebreid lezen van de vacature en ons aangenaam telefoongesprek diezelfde dag, was ik ervan overtuigd te willen solliciteren naar deze boeiende functie. In deze motivatiebrief zal ik mijn kennis en ervaring delen en mijn motivatie toelichten.

In [DATUM] heb ik de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang niveau 4 afgerond aan het ROC van Amsterdam. Ik ben daarna voor een half jaar naar Oostenrijk gegaan om daar als au pair te gaan werken in een van oorsprong Nederlands gezin met vier kinderen. Dit gezin is deze maand weer terug gegaan naar Nederland en ik ben nu op zoek naar een mooie baan in de kinderopvang. Uw kinderopvangorganisatie spreekt mij aan vanwege de zeer professionele aanpak, zonder daarbij voorbij te gaan aan de persoonlijke benadering van ouder en kind. Ook uw pedagogisch beleidsplan sluit aan bij mijn eigen visie en ideale werkwijze.

Tijdens de opleiding Pedagogisch Medewerker heb ik bij verschillende organisaties in de kinderopvang stage gelopen. Niet alleen bij kinderdagverblijven, maar ook bij een peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang. Na het voltooien van het derde leerjaar, mocht ik bij het kinderdagverblijf waar ik in dat jaar stage had gelopen, als invalkracht gaan werken tijdens vakantieperiodes en bij ziekte. Hierdoor heb ik, naast het werken als au pair, waardevolle werkervaring opgedaan, zoals bij voorbeeld het begeleiden van kindergroepen in een zelfsturend team. Wat het zo leuk maakt om in de kinderopvang te werken, is de band die je opbouwt met de kinderen. Het bieden van een veilige en vertrouwde omgeving waarin het kind zich optimaal kan ontwikkelen is mijn streven en een voorrecht om te mogen waarmaken. Doordat ik de opleiding op niveau vier heb afgerond, ben ik gespecialiseerd in het tijdig signaleren van eventuele achterstanden op sociaal, emotioneel of cognitief gebied. Het is een uitdaging om in deze gevallen in overleg met de ouders een zo passend mogelijk plan op te zetten om de achterstanden zover mogelijk in te halen.

Ik ben een sociaal, zorgzaam en energiek persoon. Daarnaast ben ik ook netjes en creatief. Zoals in de vacature als vereiste gesteld, voldoe ik aan de 3F taaleis en is het geen probleem om een Verklaring Omtrent Gedrag te overhandigen. Ook ben ik in het bezit van een rijbewijs en eigen auto.

Heb ik u van mijn enthousiasme en ervaring kunnen overtuigen met deze motivatiebrief? Kinderopvang dient perfect georganiseerd te zijn en ik denk hier een belangrijke bijdrage aan te kunnen leveren voor uw kinderopvangorganisatie. Graag vertel ik u meer in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

Kara Dieperink

download-breed

145 reacties op “Motivatiebrief pedagogisch medewerker kinderopvang”

 1. Na lang zoeken, eindelijk een goede sollicitatiebrief gevonden. Heel mooi verwoord en erg helder!

 2. Wat een goed voorbeeld zeg ik zal er gebruik van maken als leidraad als ik nu geen positieve reactie krijg wee ik het ook niet meer! Ik schrijf brieven maar op een of ander manier zijn ze niet aantrekkelijk genoeg om te lezen terwijl ik zelf dan denk van zo dat is een aardig goede brief. nogmaals bedankt voor dit opzetje en nu de baan scoren waar ik dit voorbeeld voor ga gebruiken groetjes

 3. Dit is een nette sollicitatiebrief. Het geeft een duidelijke structuur aan. de samenhang tussen de alineas is goed en sluit op elkaar aan. Met deze brief als voorbeeld, kan ik een goede sollicitatiebrief schrijven en hopelijk indruk maken, zodat ik aangenomen word. Handig ter inspiratie dus. Ik raad het meerdere mensen aan.

 4. Een zeer duidelijke brief, waar ik zelf ook baat bij heb. En daarvan een paar dingen ook erin kan verwerken in mijn eigen brief.

 5. Een hele duidelijke brief! Hier heb ik zelf ook baat bij om daarvan wat op te pikken en daarin mijn eigen sollicitatie brief naar mijn Eigen ervan te kunnen maken .

 6. dit is een hele duidelijke brief waar ik zeker iets aan ga hebben om zelf een nieuwe motivatiebrief te schrijven . Na lang zoeken ben ik dan toch nog een duidelijke brief tegengekomen. Hopelijk brengt het voor mij persoonlijk iets op.

 7. Fijn dat er specifieke brieven te vinden zijn voor de functie pedagogisch medewerker. Ik vind het een hele duidelijke brief, waar ik zeker wat uit kan halen om mij te helpen!

 8. Zeer goeide brief. Bezig met carierre switch en dit is inspirerend. Ook al moet ik in opleiding ik kan hier zeker wat van leren. Goed verhaal goede opbouw. Fijn dat dit soort dingen bestaan. Erg bedankt hiervoor

 9. dit is een hele duidelijke motivatie brief zoals die eruit hoort te zien!
  heel netjes verwoord en super duidelijk. ik ga hem zeker gebruiken voor mijn eventuele sollicaties.
  fijn dat er zulke voorbeeld brieven beschikbaar zijn

 10. Dit is zo een handige voorbeeld. Precies wat ik nodig heb want ik heb altijd moeite met motivatiebrieven schrijven

 11. Ik vond het een super duidelijke motivatiebrief. Ik heb het nogal druk met school en alle opdrachten die daarbij komen kijken, dus dit was erg handig! Natuurlijk heb ik het nog aangepast naar mijn eigen wensen enzovoort

 12. Fijne brief, helder, duidelijk, mooi, overzichtelijk en opbouwend echt iets waar je ook echt wat aan hebt als basis. Voorbeeldmotifatiebrief.nl heeft heel veel fijne brieven en ze hebben me al erg goed op weg geholpen.

  Goed onderbouwend en heb er erg veeeeeeeel inspiratie uit gehaald.
  Ben inmiddels ook aangenomen dus wil jullie ontzettend bedanken hiervoor…. en hoop dat jullie nog heel veel meer mensen kunnen helpen aan het super leuke baan.

  Bedankt voor het helpen met deze brief.

  Groetje

 13. erg bedankt voor dit voorbeeld, ik kan dit zeker gebruiken bij het schrijven van mijn motivatiebrief.
  ik vind alles erg mooi verwoord en er is op een speelse manier geschreven. ze verteld veel over haar zelf.

 14. Een hele mooi sollicitatiebrief. Men kan het mooi gebruiken als voorbeeld sollicitatiebrief, zonder grammatica fouten. Tegenwoordig controleren bedrijven dit soor dingen heel erg. Ik ga het zeker geruiken. Bedankt.

 15. Super fijn dat je goed en duidelijk voorbeeld hebt van een motivatie brief en waar je echt goeie informatie uit kan halen..

 16. Fijn dat er een mooi en duidelijk voorbeeld is hoe een sollicitatiebrief eruit hoort te zien.

 17. kei goeie brief ik kan het zeker gebruiken om inspiratie uit te halen voor mij sollicitatie in de kinderopvang .
  de opbouw en enthousiasme komt zeker naar voren .kortom helder en krachtig !

 18. Ik vond dit een zeer duidelijke brief, Ik kan deze als opzet gebruiken voor mijn motivatie brief. Ik denk dat ik hier mee al een groot deel van mijn brief af ga krijgen. Hele duidelijke alinea’s, wat ik erg fijn vind. top brief!

 19. ik vind dit een goed onderbouwde motivatie brief. de samenhang tussen de alinea’s is zeer goed. Het is zeker aan te raden voor iemand die opzoek is naar een goede voorbeeld brief voor te werken als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Goed werk!

 20. ik vind dit een goed onderbouwde motivatie brief. de samenhang tussen de alinea’s is zeer goed. Het is zeker aan te raden voor iemand die opzoek is naar een goede voorbeeld brief voor te werken als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Goed werk!

 21. Ik vond het een erg duidelijke brief. Ik zou zelf wel een kleine aanpassing maken om hem wat meer naar mijn eigen hand te zetten, persoonlijker te maken. Mocht ik dan uitgekozen worden voor een gesprek, dan klopt de brief ook met de persoon die hem geschreven heeft.

 22. Heldere duidelijke brief waar ik zeker iets aan heb. Ik ga een aantal punten uit deze brief zeker gebruiken in mijn motivatiebrief. Mijn dank daarvoor.

  Ik zelf zou de brief iets spontaner maken waardoor de brief eruit springt.

  groetjes Anita

 23. Duidelijke brief goed overzicht van u opgedane ervaring. Zou het graag willen gebruiken als voorbeeldbrief.

 24. Een hele heldere en uitgebreide motivatiebrief voor de functie: pedagogisch medewerker kinderopvang. Ik ga hem zeker naast mijn eigen motivatiebrief leggen ter ondersteuning om voor de functie PM te solliciteren

 25. Op zoek naar inspiratie voor een goede sollicitatiebrief vond ik deze. Hier heb ik wel iets aan waardoor ik misschien toch een kans heb op een uitnodiging. De brief is zo belangrijk en hangt als een zwaard van Damocles boven mijn hoofd. Helaas hebben we over het algemeen toch een brief nodig vooral voor banen verder van huis. bedankt voor de inspiratie!

 26. Ik vind dit een goed brief, zeker zeer geschikt voor als voorbeeld. Zowel qua onderbouwing alinea en inhoudelijk niks op aan te merken. Verder kun je mooi je eigen persoonlijk stukje erbij voegen.

  Nogmaals een goed opbouwend krachtig brief! Zeer zeker geschikt als voorbeeld.

  Bedankt voor het plaatsen!

 27. een mooie opmaak en duidelijke brief. Ik kan/zou zeker deze motivatiebrief goed kunnen gebruiken.

 28. een hele goeie motivatiebrief ga er zeker het een en ander van gebruiken. Een goed voorbeeld. duidelijk en niet te lang.

 29. heldere en duidelijke brief. Ga ik zeker gebruiken voor mijn sollicitatie. Hopelijk levert het een goede baan op. ik wens een ieder die dit voorbeeld gebruikt veel succes met solliciteren. En hopelijk een mooie toekomst

 30. Het is een hele duidelijke brief. Ik kan deze brief goed gebruiken om mijn eigen motivatie brief te maken.
  Bedankt

 31. Dit is een duidelijke en goed geformuleerde brief waarin ik mijn eiegn stukje goed kan verwerken.

 32. Een hele duidelijke, heldere en goed onderbouwde sollicitatiebrief die ik zeker grotendeels kan gebruiken om mijn eigen brief op te stellen.

  1. Ik vind dit een goed onderbouwde sollicitatiebrief. Het geeft een duidelijk beeld over hoe je een beter en goed onderbouwde brief kan schrijven. De samenhang tussen de alinea’s is zeer goed en constructief.
   Het is zeker aan te raden voor iemand die een goed, duidelijk en onderbouwde brief wil schrijven
   en een kans wil maken op een uitnodiging voor een intake gesprek. Want een goed sollicitatiebrief is de visitekaart naar een job. Ik heb er zeker wat van opgestoken en zeg ik wel lezen. Goed werk.

  1. dit is een heel duidelijke brief waar i zeker iets aan heb. om zelf een nieuwe sollicitatie brief te schrijven. na lang zoeken heb goede sollicitatie brief gevonden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie