Motivatiebrief verpleegkundige

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Verpleegkundige is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Omayra Kwint
Witte de Withstraat 123
1057 ZK Amsterdam

Merlyn Herlaar
Gerard Doustraat 7
1073 VX Amsterdam

Amsterdam, [DATUM]

Betreft: vacature verpleegkundige

Geachte mevrouw Herlaar,

Tijdens mijn zoektocht naar een leuke vacature als verpleegkundige kwam ik via Indeed.nl op de site van uw ziekenhuis terecht. Na een telefoongesprek met de afdeling HR besloot ik meteen mijn motivatiebrief voor de functie als verpleegkundige te schrijven.

Na het succesvol afronden van mijn opleiding verpleegkunde op de Hogeschool van Amsterdam ben ik aan de slag gegaan op de afdeling orthopedie van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam, hier heb ik mijn BIG-registratie ontvangen. Hoewel de afdeling orthopedie een goede werkplek is, ben ik toe aan andere werkervaring. Het werk op de afdeling PG geeft mij een uitdaging waar ik tijdens mijn stageperiode al van heb mogen proeven. Dit is erg goed bevallen, de functie sluit goed aan bij mijn ervaring.

Tijdens mijn stage heb ik verschillende zorgdossiers beheert en actuele zorgplannen samengesteld. Op basis hiervan werd de zorg aan cliënten verleent om structuur en dagritme aan te brengen. Ik heb geleerd te anticiperen op uiteenlopende situaties en onverwachte reacties en gedragingen van cliënten. Het is belangrijk om het gedrag goed te observeren en te analyseren en hierover te rapporteren.

Wat mij aantrekt in functie als verpleegkundige zijn de uitgebreide taken. Het assisteren van artsen bij medisch technische handelingen is voor mij op de afdeling PG een nieuwe uitdaging. Ook het bestellen, controleren en medicatie verstrekken trekt mij hierin aan. Het uitvoeren van het EVV-schap maakt de vacature allround en extra interessant. Doordat ik erg gemotiveerd ben en betrokken sluit de functie goed aan bij mijn vaardigheden en kwaliteiten. Mijn collega’s beschrijven mij als iemand met doorzettingsvermogen die positief doch kritisch naar een situatie kijkt. Ik benader mensen graag met wat humor zonder hierbij professionaliteit te verliezen.

Het lijkt mij erg leuk aan de slag te mogen als verpleegkundige op de afdeling PG. Hopelijk nodigt u mij uit om nader kennis te maken. Mocht u nog vragen hebben met betrekking tot mijn motivatiebrief dan beantwoord ik deze graag tijdens een persoonlijk gesprek.

Ik wacht uw reactie af.

Met vriendelijke groet,

Omayra Kwint

download-breed

15 gedachten over “Motivatiebrief verpleegkundige

 1. sophie

  van nul starten aan een motivatiebrief is niet eenvoudig. graag gebruik ik jullie voorbeeld met mijn eigen aanpassingen uiteraard :)

  Reageren
 2. Yana

  Super voorbeeldbrief!

  Reageren
 3. Michael

  Hallo

  Wat een ontzettend fijn voorbeeld, ik heb al een tijd niet gesolliceert en zodoende is het bijzonder prettig om te zien dat iemand zich heeft ingezet om hulp te bieden bij het sollicteren.
  De brief is zelf erg prettig en ik zal deze dan ook zeker gebruiken bij het maken van mijn eigen motivatiebrief

  Ontzettend bedankt

  Reageren
 4. Annemiek

  Wat fijn dat jullie voorbeeldbrieven hebben gemaakt en hebben geplaatst op het internet.
  Ik heb al 8 jaar niet meer gesolliciteerd. En dacht lieve help ze vragen om een motivatiebrief.
  Hoe zat dat ook alweer. Ik ga zeker gebruik maken van dit voorbeeld en aanpassen aan mijn situatie en de werkplek waar ik op solliciteer. Bedankt.

  Reageren
 5. Jean-pierre

  prachtig is de motivatiebrief gemaakt

  Reageren
 6. Titien

  Wat een goede motivatiebrief. Helder en duidelijk.
  Bedankt dat jij deze motivatiebrief schreef waardoor ik van je motivatiebrief kan leren schrijven en samenstellen.
  Verder kan ik niet meer toe te voegen want alles klopt.

  Reageren
 7. Titien

  Een heel goede motivatiebrief waarmee jij van deze motivatiebrief kunt uithalen. Helder en duidelijk. De samenstelling van alle zinnen kloppen allemaal. Bedankt dat jij deze motivatiebrief schreef.

  Reageren
 8. conny

  het heeft me heel erg op weg geholpen

  Reageren
 9. Katja

  mooie sollicitatiebrief,waar jij veel aan hebt.

  Reageren
 10. A. Brouwer

  Ik wil een vriendin helpen met het schrijven van een sollicitatiebrief. Dit voorbeeld geeft ons een mooi startpunt. Uiteraard moet het een brief worden die past bij haar ervaring en kwaliteiten.

  Reageren
 11. Natascha

  Wat fijn dat er voorbeeldbrieven zijn, zo kan ik inspiratie halen uit hoe ik gemotiveerd over kan komen op papier. Mondeling lukt me dit makkelijker dan het op papier zetten. Ik zie het als een inspiratie om zo vanuit het voorbeeld mijn eigen brief samen te stellen.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 3000 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.