Motivatiebrief huishoudelijke hulp

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Huishoudelijke Hulp is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Minka de Beus
Gunterstein 1
2151 HD Nieuw-Vennep

Marianna Kroot
Nassaustraat 156
2161 RX Lisse

Nieuw-Vennep, [DATUM]

Betreft: vacature huishoudelijke hulp

Geachte mevrouw Kroot,

Volgens de vacature die ik [DATUM] in de Regiokrant las, bent u op zoek naar een huishoudelijke hulp voor uw bedrijf. Middels deze motivatiebrief wil ik graag naar deze functie solliciteren en mijn werkervaring en motivatie zal ik hieronder nader toelichten.

Na de geboorte van mijn eerste dochter ben ik een tijd thuis gebleven om ons gezin draaiende te houden. Mijn man zit voor zijn werk namelijk vaak in het buitenland verblijft en het was niet eenvoudig om alles goed gepland te krijgen, vooral niet als ik in de avonduren ingepland stond voor mijn werk. Nu mijn twee dochters wat ouder zijn en zich heel goed zelfstandig kunnen redden, verlang ik ernaar om weer aan de slag te gaan. De door u geplaatste vacature sluit goed aan bij mijn ervaring en kwaliteiten. In [DATUM] heb ik de opleiding SPW afgerond aan het ROC van Amsterdam. Ik ben daarna aan de slag gegaan als huishoudelijk hulp en helpende zorg en welzijn bij een bejaardentehuis in Hoofddorp. Deze functie heb ik daar acht jaar met veel plezier vervuld.
In de tijd dat ik thuismoeder was, heb ik wel voor enkele familieleden ondersteuning geboden in het huishouden. Nu is het echter weer tijd om samen met collega’s de schouders eronder te zetten en als volwaardig huishoudelijke hulp aan de slag te gaan. Ik haal veel voldoening uit het werk waarmee ik mensen kan helpen en ik verheug me op het contact met de cliënten. Huishoudelijke taken voer ik met veel plezier en gedrevenheid uit. Ik werk erg netjes en nauwkeurig en heb oog voor detail. Hygiëne heeft altijd mijn aandacht en ik weet door mijn jarenlange ervaring welke schoonmaakmiddelen de beste zijn. Een kundige huishoudelijke hulp, dus.

Mijn taken als huishoudelijke hulp voer ik graag zelfstandig uit, omdat ik zo het overzicht kan houden en er zeker van kan zijn dat alles netjes en schoon is. Toch vind ik het werken in een team niet onbelangrijk en hecht ik waarde aan een goede sfeer tussen collega’s. Naast het feit dat ik graag huishoudelijke taken uitvoer, ben ik ook sociaal, loyaal en betrouwbaar. Het werken met computers vormt voor mij geen enkel probleem. In de afgelopen jaren heb ik verschillende computercursussen gevolgd om met de tijd mee te kunnen gaan. U geeft in de vacature aan dat dit belangrijk is, vanwege de registratie van uren en de bekendmaking van werkroosters. Zoals gevraagd, ben ik ook in het bezit van een fiets en een mobiele telefoon. Tevens heb ik de beschikking over een auto.

Hopelijk heb ik u mijn motivatie voor de functie kunnen overbrengen in deze motivatiebrief. Huishoudelijke hulp zijn is de baan waar ik mijn energie in kwijt kan en waar ik veel voldoening uit kan halen. Uw organisatie kan daarentegen rekenen op een betrouwbare en gedreven huishoudelijke hulp. Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Minka de Beus

download-breed

28 gedachten over “Motivatiebrief huishoudelijke hulp

 1. Tineke

  Beste,

  Het is voor mij een tiental jaren geleden dat ik een sollicitatiebrief heb geschreven, deze voorbeeld brief komt mij goed van pas.
  Ik ga hier zeker gebruik van maken en zal daar een eigen persoonlijk tintje aan geven.
  hartelijk dank hiervoor.

  Reageren
 2. nurhan

  netjes, waarschijnlijk iets te lang maar naturlijk goed in te zetten voor eigen brief en iets aanpassen

  Reageren
 3. Groena

  goede brief die mij zeker op weg zal helpen een overtuigende sollicitatiebrief te schrijven, waar mee ik hopelijk succes zal hebben

  Reageren
 4. R. Bartol

  Mooie voorbeeld sollicitatiebrief. Met wat aanpassingen prima te gebruiken!

  Reageren
 5. Michelle

  Mooie brief! Erg netjes en duidelijk!

  Reageren
 6. Arif

  heel erg fijn dat jullie er zijn mooie voorbeelden.
  het komt zeker goed dank zij jullie.

  Reageren
 7. Monique

  Na 2 jaar werkloon te zijn. Is het mooi om deze voorbeeldbrief te zien en zelf aan te passen.
  Ben 34 jaar werkzaam geweest en dan valt het niet mee in deze tijden. Leeftijd zit ook niet mee helaas.

  Reageren
 8. Monique

  Hele mooie voorbeeldbrief. Hier kan een mens wat mee.
  Bedankt voor het mooie voorbeeld.

  Reageren
 9. Monique

  Prachtige brief, hier kan ik iets mee!

  Reageren
 10. m van wieren

  Hele mooie brief! Hier kan ik mee aan de slag!

  Reageren
 11. m van wieren

  Hele mooie brief!! Hier kan ik mee aan de slag!

  Reageren
 12. Essie

  Prachtige brief waar ik veel aan zal hebben. Ik begeef me op glad ijs. En sollicitatie op een functie welke ik nog niet eerder in werkzaam ben geweest en maar wel heel erg ambieer. Het sociale karakter van de functie spreekt mij erg aan. Mensen een bezoek brengen. Praatje maken en zorgen dat ze zich goed voelen en tevens help je ze. Mooier kan niet.

  Reageren
 13. Harold

  heel mooi geschreven brief. Hier kan ik zeker wat mee en punten uit halen om tot een goede brief te komen!
  Dank hier voor…

  Reageren
 14. Alexandra

  Dank je wel! Motiveert nog meer!!

  Reageren
 15. sandra

  Mooie duidelijke sollicitatiebrief.
  Deze site is een handige hulp bij het solliciteren.
  Erg blij mee

  Reageren
 16. c

  nooit geweten dat een motivatiebrief zo uitgebreid moest zijn. hiervoor waren mij motivatiebrieven altijd wat korter. dus met deze als voorbeeld zal ik vast verder komen. ik zal een goed voorbeeld hieraan hebben en deze aanpassen aan mij persoonlijke situatie.

  Reageren
 17. Ria

  Hulp is altijd fijn bij een goede sollicitatiebrief.

  Reageren
 18. Hendrina

  Goede brief voor mij om er veel uit tehalen voor een sollicitatie.
  Dank je wel!!

  Reageren
 19. Julia

  Ik moet weer aan de slag na mijn scheiding dus deze voorbeelden zijn perfect voor mij!

  Reageren
 20. toyaaa

  Dit zijn echt hele mooie voorbeelden van motivatiebrieven en hiervoor mijn dank, zelf je woorden vinden is toch lastig op het moment dat ik ze wil gaan opschrijven, en miss zijn het wat lang brieven maar deze kun je inderdaad inkorten en aanpassen daar waar je dit wenst… ik ga maar eens aan de slag met bovenstaande brief en ik heb ergens de hoop dat dit helemaal goed gaat komen. zijn er nog meerdere sites toevallig met brieven? voorbeeldbrieven? want dan houdt ik me erg aanbevolen… bedankt..

  Reageren
 21. gerwin

  goede middag, ben voor mijn vrouw een brief aan het opzetten / opstellen, maar door middel van deze site kunnen we een heel eind komen om een goede brief op te stellen, mooie zinsopbouw, ze wil graag weer aan het werk, hoop dat het zo goed gaat komen, in ieder geval heel erg bedankt voor de voorbeelden

  Reageren
 22. Inge

  Goede brief waarin op een prettige wijze aangegeven wordt waarom mevrouw een jaar niet heeft gewerkt. Is nogal eens lastig om dat op een juiste wijze te verwoorden

  Reageren
 23. Mirjam

  Wat een mooie brief. Misschien een beetje lang, maar dat kan men natuurlijk naar eigen inzicht inkorten.
  Bedankt!

  Reageren
 24. moniek

  Hoi, wat een nette brief heb je hier geschreven. Wel lijkt de brief me iets te uitgebreid, misschien dat je het wat kan inkorten? De zinnen korter maken of wat informatie weghouden?

  Groeten van Moniek,..

  Reageren
  1. admin Bericht auteur

   Hi Moniek, bedankt voor het compliment. We hebben alle voorbeeldbrieven langer gemaakt zodat iedereen er bruikbare stukken uit kan halen. Inkorten is zeker aan te raden.

   Reageren
 25. Saeed

  Wij willen jullie bedanken voor deze mooie motivatie brief.

  Reageren
 26. Olyphia

  De inhoud van deze brief is goed opgebouwd en duidelijk richting degene waar het aan gericht is. Ook geeft het duidelijk aan hoe je bent en wat je eigenschappen zijn. Het spreekt mij enorm aan en laat zien dat er goed is nagedacht over deze sollicitatiebrief. Ook taaltechnisch is het goed opgebouwd.

  Reageren
 27. ria

  fijn om hulp te krijgen als voorbeeld sollicitatie
  na 38 jaar werk nooit gesolliciteerd
  dank voor de voorbeeldbrief

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 3000 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.