Motivatiebrief huishoudelijke hulp

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Huishoudelijke Hulp is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Minka de Beus
Gunterstein 1
2151 HD Nieuw-Vennep

Marianna Kroot
Nassaustraat 156
2161 RX Lisse

Nieuw-Vennep, [DATUM]

Betreft: vacature huishoudelijke hulp

Geachte mevrouw Kroot,

Volgens de vacature die ik [DATUM] in de Regiokrant las, bent u op zoek naar een huishoudelijke hulp voor uw bedrijf. Middels deze motivatiebrief wil ik graag naar deze functie solliciteren en mijn werkervaring en motivatie zal ik hieronder nader toelichten.

Na de geboorte van mijn eerste dochter ben ik een tijd thuis gebleven om ons gezin draaiende te houden. Mijn man zit voor zijn werk namelijk vaak in het buitenland verblijft en het was niet eenvoudig om alles goed gepland te krijgen, vooral niet als ik in de avonduren ingepland stond voor mijn werk. Nu mijn twee dochters wat ouder zijn en zich heel goed zelfstandig kunnen redden, verlang ik ernaar om weer aan de slag te gaan. De door u geplaatste vacature sluit goed aan bij mijn ervaring en kwaliteiten. In [DATUM] heb ik de opleiding SPW afgerond aan het ROC van Amsterdam. Ik ben daarna aan de slag gegaan als huishoudelijk hulp en helpende zorg en welzijn bij een bejaardentehuis in Hoofddorp. Deze functie heb ik daar acht jaar met veel plezier vervuld.
In de tijd dat ik thuismoeder was, heb ik wel voor enkele familieleden ondersteuning geboden in het huishouden. Nu is het echter weer tijd om samen met collega’s de schouders eronder te zetten en als volwaardig huishoudelijke hulp aan de slag te gaan. Ik haal veel voldoening uit het werk waarmee ik mensen kan helpen en ik verheug me op het contact met de cliënten. Huishoudelijke taken voer ik met veel plezier en gedrevenheid uit. Ik werk erg netjes en nauwkeurig en heb oog voor detail. Hygiëne heeft altijd mijn aandacht en ik weet door mijn jarenlange ervaring welke schoonmaakmiddelen de beste zijn. Een kundige huishoudelijke hulp, dus.

Mijn taken als huishoudelijke hulp voer ik graag zelfstandig uit, omdat ik zo het overzicht kan houden en er zeker van kan zijn dat alles netjes en schoon is. Toch vind ik het werken in een team niet onbelangrijk en hecht ik waarde aan een goede sfeer tussen collega’s. Naast het feit dat ik graag huishoudelijke taken uitvoer, ben ik ook sociaal, loyaal en betrouwbaar. Het werken met computers vormt voor mij geen enkel probleem. In de afgelopen jaren heb ik verschillende computercursussen gevolgd om met de tijd mee te kunnen gaan. U geeft in de vacature aan dat dit belangrijk is, vanwege de registratie van uren en de bekendmaking van werkroosters. Zoals gevraagd, ben ik ook in het bezit van een fiets en een mobiele telefoon. Tevens heb ik de beschikking over een auto.

Hopelijk heb ik u mijn motivatie voor de functie kunnen overbrengen in deze motivatiebrief. Huishoudelijke hulp zijn is de baan waar ik mijn energie in kwijt kan en waar ik veel voldoening uit kan halen. Uw organisatie kan daarentegen rekenen op een betrouwbare en gedreven huishoudelijke hulp. Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Minka de Beus

download-breed

78 reacties op “Motivatiebrief huishoudelijke hulp”

 1. Jacqueline

  dank je wel voor de brief. ik kan hier in elk geval een goed begin mee maken in mijn motivatiebrief

 2. Goede voorbeeld. Wel een beetje lang maar dat is niet erg ik kan het gewoon een beetje korter maken.
  Ik ben nu op zoek naar een baan in de huishoudelijke hulp op advies van een kennis. Ik ben al een tijdje bezig met solliciteren maar nog voor zo’n soort functie gesolliciteerd. Vandaar dat ik wat hulp nodig had met de brief. Beste voorbeeld bedankt!

 3. Mooie voorbeeldbrief. Ik zocht naar een voorbeeld motivatie voor huishoudelijk hulp en deze is perfect!

 4. Wat een mooie sollicitatiebrief. Hier kan ik zeker nog enkele verbeterpunten uithalen. Ik hoop dat mijn brief goed ontvangen zal worden en dat de nieuwsgierigheid zal worden gewekt. Hopelijk vind ik nu de baan waar ik naar op zoek ben.

 5. Hoi,

  Deze motivatiebrief heeft me goed geholpen met mijn sollicitatie.
  Heel erg bedankt voor een voorbeeld!

 6. Beste,

  Het is voor mij een tiental jaren geleden dat ik een sollicitatiebrief heb geschreven, deze voorbeeld brief komt mij goed van pas.
  Ik ga hier zeker gebruik van maken en zal daar een eigen persoonlijk tintje aan geven.
  hartelijk dank hiervoor.

 7. A. Bani Baher

  Absoluut een mooie motivatie brief waarvan ik met wat aanpassingen een stuk verder kan komen, een beetje van je zelf, een beetje van magie.

 8. Ik had nooit gedaht dat ik ooit een mooie brief op deze site kon vinden. Nu heb ik toch eindelijk een brief gevonden die aan mijn verwachtingen voldoet. Ik hoop doormiddel van deze brief een mooie baan te krijgen en daar ben ik toch wel trots op.

 9. Dit is een duidelijke brief om te solliciteren als huishoudelijk medewerker. Alles staat erin, dat is wel fijn.
  Maar dat kan altijd wel gezegd worden van alle brieven die op deze site worden aangeboden. De inhoud is prima opgebouwd om te gebruiken en duidelijk richting degene waar het aan geadresseerd is. Geeft ook goed weer hoe te solliciteren. Ik ga met bovenstaande brief aan de slag en laat nog wel weten of ik een nieuwe baan hierdoor gevonden heb. Nogmaals, dank voor deze prima motiviatie…

 10. Wat een fijne voorbeeld brief is dit. Dit heeft mij zeker geholpen omdat ik een soort richtlijn had die ik aan kon houden. Het is inderdaad een lange brief maar dit kun je natuurlijk zelf aanpassen/inkorten naar jou eigen verhaal/ervaring.

  Kortom, bedankt!

 11. Heel handig voor iemand die naar een hele lange tijd nog eens gaat solliciteren.

  Heel erg bedankt voor de hulp!

 12. Marleen Jansen

  Iets te lange brief maar inhoudelijk goed, een mooi voorbeeld voor een kandidaat die ik begeleid

 13. PFFF heb al twee dagen zitten zweten op een motivatiebrief tot iemand mij attendeerde op deze site.
  Hier heb ik echt wat aan , met een paar aanpassingen kom ik echt goed voor de dag.
  bij voorbaat dank.

 14. Hallo,
  Dit lijkt me een mooie voorbeeldbrief.
  Misschien nog wel wat te ingewikkelde zinnen voor mijn eigen brief,
  maar dat kan ik denk ik nog wel aanpassen.

 15. netjes, waarschijnlijk iets te lang maar naturlijk goed in te zetten voor eigen brief en iets aanpassen

  1. ik ben benieuwd ik zou hem wel wat inkrten maar ga hem zeker gebruiken want ik heb er 1 nodig voor een vacature in de zorg voor huishoudelijke hulp

 16. goede brief die mij zeker op weg zal helpen een overtuigende sollicitatiebrief te schrijven, waar mee ik hopelijk succes zal hebben

 17. Na 2 jaar werkloon te zijn. Is het mooi om deze voorbeeldbrief te zien en zelf aan te passen.
  Ben 34 jaar werkzaam geweest en dan valt het niet mee in deze tijden. Leeftijd zit ook niet mee helaas.

 18. Prachtige brief waar ik veel aan zal hebben. Ik begeef me op glad ijs. En sollicitatie op een functie welke ik nog niet eerder in werkzaam ben geweest en maar wel heel erg ambieer. Het sociale karakter van de functie spreekt mij erg aan. Mensen een bezoek brengen. Praatje maken en zorgen dat ze zich goed voelen en tevens help je ze. Mooier kan niet.

 19. heel mooi geschreven brief. Hier kan ik zeker wat mee en punten uit halen om tot een goede brief te komen!
  Dank hier voor…

 20. Mooie duidelijke sollicitatiebrief.
  Deze site is een handige hulp bij het solliciteren.
  Erg blij mee

 21. nooit geweten dat een motivatiebrief zo uitgebreid moest zijn. hiervoor waren mij motivatiebrieven altijd wat korter. dus met deze als voorbeeld zal ik vast verder komen. ik zal een goed voorbeeld hieraan hebben en deze aanpassen aan mij persoonlijke situatie.

 22. Het is een mooie brief, ik kan hem wat aanpassen en dan is hij voor mij perfect. Hartelijk bedankt

 23. Beste,
  deze voorbeeld motivatie brieven zijn erg handig. ik heb er echt veel aan en wil deze dan ook graag gebruiken.
  mijn complimenten want het verzinnen van zo’n brief blijft toch altijd weer opnieuw erg lastig.
  maar goed dat er mensen zijn zoals u die deze brieven delen:)

  hartelijk dank nu kan ik beter solliciteren!

 24. Deze motivatie is een goed uitgangspunt voor de motivatiebrief die ik voor mijn vrouw aan het opstellen ben. De brief is wel een beetje lang. We zullen deze wat beknopter maken. bedankt!

 25. IK BEN SUPER TEVREDEN MET DE MOTIVATIE/sollicitatiebrieven die jullie aanbieden. Het is niet altijd makkelijk zelf de juiste woorden te vinden of om zelf een brief op te stellen. Het is voor mij ook enige tijd geleden dat ik een sollicitatiebrief moest opsturen en de meeste websites die bieden alleen maar sollicitatie/motivatiebrieven aan tegem betaling wat op zich ook best krom is want je solliciteert uiteraard om aan geld te kunnen komen en als je werkloos bent dan geef je het liefst niks uit

 26. Deze motivatie brief zou me heel erg goed kunnen helpen bij het solliciteren naar de functie medewerker huishoudelijke ondersteuning. Ik wil graag weer aan de slag. Na een lange periode van thuis gezeten te hebben , dit omdat me opa en oma en moeder heb verzorgd een aantal jaren.

 27. Wat een mooi opgestelde nette en duidelijk verwoorde motivatiebrief!
  Door deze brief als voorbeeld te kunnen gebruiken, kom ik zelf al een stuk verder met mijn n eigen motivatiebrief! Bedankt hiervoor

 28. Ik vind het een hele goede sollicitatiebrief en ga er zeker gedeelten uit gebruiken voor mijn brief. Heel erg bedankt.

 29. Echt fijn om een voorbeeld brief te bekijken. Ik schrijf voor het eerst een motivatiebrief in het nederlands. Top!

 30. Dit zijn echt hele mooie voorbeelden van motivatiebrieven en hiervoor mijn dank, zelf je woorden vinden is toch lastig op het moment dat ik ze wil gaan opschrijven, en miss zijn het wat lang brieven maar deze kun je inderdaad inkorten en aanpassen daar waar je dit wenst… ik ga maar eens aan de slag met bovenstaande brief en ik heb ergens de hoop dat dit helemaal goed gaat komen. zijn er nog meerdere sites toevallig met brieven? voorbeeldbrieven? want dan houdt ik me erg aanbevolen… bedankt..

 31. goede middag, ben voor mijn vrouw een brief aan het opzetten / opstellen, maar door middel van deze site kunnen we een heel eind komen om een goede brief op te stellen, mooie zinsopbouw, ze wil graag weer aan het werk, hoop dat het zo goed gaat komen, in ieder geval heel erg bedankt voor de voorbeelden

 32. Goede brief waarin op een prettige wijze aangegeven wordt waarom mevrouw een jaar niet heeft gewerkt. Is nogal eens lastig om dat op een juiste wijze te verwoorden

 33. Wat een mooie brief. Misschien een beetje lang, maar dat kan men natuurlijk naar eigen inzicht inkorten.
  Bedankt!

 34. Hoi, wat een nette brief heb je hier geschreven. Wel lijkt de brief me iets te uitgebreid, misschien dat je het wat kan inkorten? De zinnen korter maken of wat informatie weghouden?

  Groeten van Moniek,..

  1. Hi Moniek, bedankt voor het compliment. We hebben alle voorbeeldbrieven langer gemaakt zodat iedereen er bruikbare stukken uit kan halen. Inkorten is zeker aan te raden.

 35. De inhoud van deze brief is goed opgebouwd en duidelijk richting degene waar het aan gericht is. Ook geeft het duidelijk aan hoe je bent en wat je eigenschappen zijn. Het spreekt mij enorm aan en laat zien dat er goed is nagedacht over deze sollicitatiebrief. Ook taaltechnisch is het goed opgebouwd.

 36. fijn om hulp te krijgen als voorbeeld sollicitatie
  na 38 jaar werk nooit gesolliciteerd
  dank voor de voorbeeldbrief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie