Motivatiebrief beveiliger

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Beveiliger is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Roan Endeman
Marathonstraat 77
2134 CC Hoofddorp

Tijmen Welles
Triport 2
Evert van de Beekstraat, 1118 Schiphol

Hoofddorp, [DATUM]

Geachte heer Welles,

Via een kennis werd ik attent gemaakt op de vacature in De Amsterdammer, waarin uw organisatie aangeeft op zoek te zijn naar een beveiliger. Graag solliciteer ik naar deze functie en in deze motivatiebrief zal ik mijn achtergrond en motivatie toelichten.

Al meer dan vijf jaar werk ik als beveiliger. Deze functie heb ik bij verschillende organisaties vervuld, zoals bij voorbeeld bij de Bijenkorf en diverse vestigingen van de Rabobank. Door de verschillende werkplekken heb ik als beveiliger geleerd om naast vakinhoudelijk te werken, ook mijn sociale en communicatieve vaardigheden in te zetten. Het is belangrijk om rustig om te gaan met alle soorten mensen en duidelijk met hen te communiceren. Collega’s geven aan dat bovenstaande eigenschappen mijn sterke punten vormen binnen het vak van beveiliger. Voor mijzelf zie ik het omgaan met zoveel verschillende persoonlijkheden als een uitdaging en het geeft mij ook veel voldoening. Binnen enkele bedrijven waarvoor ik als beveiliger heb gewerkt, heb ik regelmatig te maken gekregen met agressie. Door het op tijd signaleren van ongewenste en onveilige situaties en het kalm en respectvol inspelen op deze situaties, heb ik veel vervelende omstandigheden kunnen voorkomen.

Mijn motivatie om te reageren op de vacature voor beveiliger, is de werkomgeving die uw organisatie biedt. Amsterdam Airport Schiphol is een dynamische omgeving, waar voor een beveiliger genoeg werk te doen is en waar een beveiliger in veel verschillende, uitdagende situaties terecht komt. Zoals u aangeeft in de vacature is het daarom een vereiste om te beschikken over een erkende vakopleiding. Ik ben in het bezit van een geldig diploma Beveiliger C en daarnaast beschik ik ook over een BHV-diploma en het certificaat Certified Protection Officer. Mijn werk als beveiliger neem ik dus zeer serieus en ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ik heb een net, maar stevig voorkomen en sta sterk in mijn schoenen. Zowel de Nederlandse als de Engelse en Turkse taal beheers ik in woord en geschrift.

Hopelijk heb ik u van mijn geschiktheid kunnen overtuigen in deze motivatiebrief. Beveiliger zijn is wat mij helemaal ligt en ik zet mijn kwaliteiten graag in voor uw organisatie. Graag maak ik nader kennis in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,
Roan Endeman

download-breed

10 gedachten over “Motivatiebrief beveiliger

 1. eden

  ik vind het een goede tip, veel aandachtspunten die je kan meenemen, is een echte aanrader voor de personen die voor het eerst gaan solliciteren. en aangezien het speciaal is gericht voor een bepaald groep/baan in dit geval het beveiliging en volgens mij op de locatie luchthaven schiphol amsterdam….

  Reageren
 2. piet

  ik vind helemaal mooi

  Reageren
  1. piet

   ik wil deze brief heelgraat zitten goeie tips bij.

   Reageren
 3. Dost

  altijd handig om tips en advies te krijgen voor een goede brief en uiteindelijk aangenomen te worden!

  Reageren
 4. Raul

  Deze kan ik mooi gebruiken voor de functie als beveiliger

  Reageren
 5. Martijn-Jan

  Mijn neef solliciteert naar beveiligingsfuncties. Ik ga hem deze brief aanraden!

  Reageren
  1. CMKorving

   Daar het voor mij jaren geleden is dat ik ooit een sollicitatiebrief moest schrijven, is deze voorbeeld motivatiebrief een welkomen.

   Reageren
 6. Dylan

  daar ik voor het eerst ga solliciteren , na het behalen van mijn beveiligersdiploma
  vind ik het fijn om aandachtspunten , tips en andere belangrijke dingen mee te krijgen
  die mij ook goed maken in het opvallen tussen waarschijnlijk heel veel reacties op een vacature
  Net het zetje in mijn rug te geven om uit genodigd te worden voor een gesprek en mijn motivatie duidelijk te kunnen maken waarom ik een geschikte medewerker voor het bedrijf zou kunnen zijn

  Reageren
 7. Ria

  fijn om tips te ontvangen voor het maken van een goede brief en uit alle aanmeldingen uitgekozen te worden en juist op te vallen

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 3000 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.