Motivatiebrief docent

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Docent is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Sadé Rosenboom
Emmastraat 23
3314 ZL Dordrecht

Gisela van der Kemp
Maria Montessorilaan 2
3312 KJ Dordrecht

Dordrecht, [DATUM]

Betreft: vacature docent

Geachte mevrouw Van der Kemp,

Volgens de vacature die ik op de website van uw scholengemeenschap las, bent u op zoek naar een leergierige en gemotiveerde Docent Duits. Na ons prettig telefoongesprek dat wij voerden op [DATUM], ben ik ervan overtuigd geraakt dat ik de juiste kandidaat ben voor de vacature en dat uw scholengemeenschap de juiste werkomgeving voor mij biedt. In deze motivatiebrief wil ik graag mijn motivatie nader toelichten en u meer vertellen over mijn opleiding, ervaring en vaardigheden.

Afgelopen jaar heb ik de opleiding tot docent Duits afgerond aan de Hogeschool van Arnhem. Op dit moment ben ik werkzaam als invalkracht op het Maasland College in Dordrecht. Als docent geef ik het vak Duits aan de bovenbouw van het VWO. Naast mijn functie als docent Duits, geef ik tevens huiswerkbegeleiding aan leerlingen van het MBO die moeite hebben met het vak Duits. Door deze afwisseling heb ik zowel ervaring opgebouwd in het doceren aan groepen, als het geven van individuele begeleiding aan leerlingen.

De twee functies vervul ik met veel plezier en enthousiasme. Ik ervaar het lesgeven als zeer zinvol en dankbaar werk. Enthousiasme is niet de enige eigenschap die mij typeert. Mensen om mij heen noemen mij gedreven en leergierig. Ik ben een echte bruggenbouwer en door mijn open houding naar anderen toe, zorg ik ervoor dat ik makkelijk te benaderen ben. Het geeft mij als docent enorm veel voldoening om gedurende het schooljaar de leerlingen te zien groeien in hun ontwikkeling. Voor mijzelf vind ik het tevens belangrijk om te blijven groeien in mijn functie als docent. Ontwikkelingen binnen het onderwijs houd ik daarom goed in de gaten, zodat ik op de hoogte blijf van veranderingen of nieuwe lesmethoden. Ook vind ik het interessant en leerzaam om zelf projecten inhoudelijk vorm te geven en lesstof te ontwikkelen.
Wat mij aanspreekt aan uw scholengemeenschap, is dat u zowel in de vacature als in ons telefoongesprek aangeeft kwaliteit van onderwijs en gemotiveerde leerkrachten en leerlingen voorop te stellen. Meegaan met de ontwikkelingen op het gebied van ICT tijdens de lessen heeft mijn aandacht en daarom maak ik als docent graag gebruik van bij voorbeeld internet om de lesstof levendiger te maken. Deze generatie leerlingen houdt de aandacht er zo beter bij en kunnen het lesmateriaal beter onthouden wanneer zij het in interactief beeld weergegeven zien. Daarnaast maakt het de lesstof veel minder droog en dus leuker! Wat u zelf ook aangeeft in de vacature, is dat het belangrijk is dat de docent zich goed in kan leven in de leerlingen. Door te blijven communiceren met de leerlingen over wat hen in het dagelijks leven bezighoudt, zorgt ervoor dat ik op de hoogte blijf van hun wereld. Ontzettend leerzaam én leuk voor beide partijen!

Met deze motivatiebrief hoop ik uw interesse te hebben gewekt. Graag licht ik mijn motivatie en visie nader toe in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

Sadé Rosenboom

download-breed

71 reacties op “Motivatiebrief docent”

 1. Waw, had ik maar deze brief gelezen in de periode dat ik in het onderwijs stond met interim opdrachten waardoor ik gedurig moest solliciteren én uiteindelijk terug naar de bedrijfswereld gestapt. Mijn eigen brief was niet slecht, maar zou véél beter zijn geweest met ideeën komende uit jullie voorbeeld.

 2. Goed voorbeeld! Ik zal deze sollicitatiebrief zeker als leidraad gebruiken. De brief is heel overzichtelijk.
  De brief had naar mijn mening alleen iets korter gemogen, het is een beetje langdradig. Voor de rest een prima brief.

 3. Heel duidelijk en overzichtelijk voorbeeld. Makkelijk te integreren in word en andere toepassingen.
  Vlotte download van het bestand. Bestand is ook compatibel met het openen van openoffic.org, de gratis variant van microsoft word.

 4. schitterende brief met een mooie motivatie, dat helpt mij weer een stukje verder. Alleen de laatste paragraaf lijkt mij iets te lang. Ik heb hiervoor ook een profiel op mijn CV, dat maakt de brief weer wat minder lang.

 5. Y.H. Venloo

  Deze motivatiebrief is niet helemaal wat ik zoek maar ik kan er mee uit de voeten en heb een richtlijn hoe mijn brief eruit zal komen te zien. Vriendelijke groet, Yvonne

 6. Beste redactie, ik heb de brief gelezen en vind het een steengoede brief. Ik zal deze dan ook als leidraad om mijn eigen brief te schrijven.

 7. Ik vond de Sollicitatie brief duidelijk en goed.
  Ja, ik ben tevreden met deze brief en ik wil graag een kopie van krijgen.

  Ric

  1. Deze site is een lifesaver. Ik vond het moeilijk om over mezelf te praten. Wat kan ik goed doen, waarom ben ik de juiste kandidaat voor deze baan? Ik kon niet uit mijn woorden komen. Met zo’n voorbeeld krijg je een idee en je kan beginnen met schrijven.
   Bedankt!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie