Motivatiebrief zelfstandig werkend kok

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Zelfstandig Werkend Kok is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Bart-Jan van Ruitenbeek
Fransestraat 147
4233 ED Ameide

Ensar Mus
Noordzijde 83
4225 PM Noordeloos

Ameide, [DATUM]

Betreft: vacature zelfstandig werkend kok

Geachte heer Mus,

U zoekt een zelfstandig werkend kok met passie voor het vak. Daarom schrijf ik u deze motivatiebrief. In de Bode zag ik uw vacature staan. Na een bezoek aan uw zaak besloot ik meteen te reageren middels deze motivatiebrief.

Sinds de middelbare school heb ik bijbaantjes gehad in de keuken. Het gaf mij een goed beeld van het reilen en zeilen in een keuken. Hierdoor ben ik de opleiding tot zelfstandig werkend kok gaan volgen aan de Rooi Pannen in Breda. Tijdens mijn opleiding heb ik in verschillende soorten keukens ervaring opgedaan. 

Na het behalen van mijn diploma kwam ik in dienst bij mijn laatste stage adres, De ‘Vermoeide Kraai’ in Ameide. Hier werk ik als zelfstandig werkend kok. Mijn taken zijn verschillend. Naast het bereiden van gerechten help ik mee met de inkoop van producten en het ordenen en schoonhouden van de koelingen en het magazijn. Ik ben flexibel opgesteld, want mijn werkzaamheden verschillen per dag. Snel kunnen schakelen is van groot belang. Het geeft mij een kick als de keuken als een geoliede machine loopt en alle gasten tevreden vertrekken.

Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging, daarom reageer ik middels deze motivatiebrief op uw vacature. Uw restaurant draait lunch en diner. De uitbreiding van de lunch spreekt mij erg aan. Na het bekijken van uw menukaart zie ik dat er veel creativiteit in zit. Het lijkt mij heel leuk om deze gerechten te bereiden en mee te denken over de nieuwe kaart die er aan zit te komen. Ik kan mijn creativiteit kwijt in het bedenken van nieuwe gerechten met verrassende productcombinaties. Er valt genoeg te ontwikkelen en dat zou ik graag doen in uw keuken.

Als zelfstandig werkend kok wordt ik door mijn collega’s omschreven als een harde werker die duidelijk blijft communiceren tijdens grote drukte. Ik heb erg veel verantwoordelijkheidsgevoel. Een schone keuken is een gezonde keuken. Door nauw te werken volgens het HACCP systeem blijft deze altijd hygiënisch. Ik werk graag oplossingsgericht, door snel te schakelen. Bijvoorbeeld wanneer er onverwacht een gast met dieetwensen aanschuift zorg ik altijd voor een gerecht dat aansluit bij de wensen en de uitstraling van het restaurant.

Hopelijk heb ik u met mijn motivatie net zo enthousiast gekregen als dat ik ben. Zelfstandig werkend kok in uw keuken zou voor mij een mooie nieuwe uitdaging zijn. Ik kom mijn motivatiebrief graag mondeling toelichten tijdens een persoonlijke kennismaking.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Bart-Jan van Ruitenbeek
download-breed

4 gedachten over “Motivatiebrief zelfstandig werkend kok

 1. Jck

  beste motivatie brief

  Reageren
  1. Jck

   Met deze brief voor mij is echt geholpen…dank voor dat motivatie brief

   Reageren
 2. Jeffrey

  Top inhoud graag zou ik hem gebruiken

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 3000 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.