Motivatiebrief horecamedewerker

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Horecamedewerker is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Aryan Jongejans
Noordschans 190
4791 RE Klundert

Caren Zandstra
Kuiterswegeling 74
4482 PP Kloetinge

Klundert, [DATUM]

Betreft: vacature horecamedewerker

Geachte mevrouw Zandstra,

Toen ik neerstreek op uw terras zag ik dat u op zoek bent naar een horecamedewerker met passie voor het vak. Na bij u gegeten en gedronken te hebben besloot ik een praatje te houden met een van uw medewerkers. Dat heeft mij over de streep getrokken om mijn motivatiebrief te schrijven.

Inmiddels heb ik tien jaar ervaring in het vak. Ik heb bij verschillende etablissementen mijn vak bedreven. Tijdens mijn middelbare schoolopleiding heb ik als bedieningsmedewerker bij ‘De Krab of de Kat’ gewerkt. Hier heb ik drie leuke jaren de gasten mogen bedienen. Het was bij ‘Smacht’ waar ik achter de bar mijn ervaring op heb gedaan. Hier bereidde ik naast de normale dranken ook speciale cocktails. Naast de traditionele bedieningswerkzaamheden ben ik ook inzetbaar achter de bar. Heeft u zin in een heerlijke cocktail? Ik bereid ze voor u, er zijn maar weinig cocktails die ik niet ken.

Na drie jaar bij ‘Smacht’ ben ik bij ‘La Cuchina’ terecht gekomen. Hier heb ik de afgelopen vier jaar een leidinggevende functie gehad. Ik stuurde per dag tien andere collega’s in de bediening en achter de bar aan. Mijn collega’s beschrijven mij als iemand die op tien verschillende plaatsen kan zijn en overal het overzicht op houdt maar altijd met een glimlach en een koel hoofd.

Wat horeca mijn passie maakt is het omgaan met gasten. Iedereen is anders en vereist een andere aanpak. Dit houdt het werk uitdagend. Ik hou ervan mensen in de watten te leggen en ze een stapje voor te zijn. Ook zit er een stuk commercie in mij, actief verkopen is nodig om de omzet te verhogen. Wanneer gasten niet weten wat ze willen eten doe ik ze graag een suggestie en verkoop ik daar graag nog een complementair drankje bij. Als gasten je vertrouwen durven ze zich aan je over te geven wat ervoor zorgt dat ze zich extra comfortabel voelen en terug komen.

Bij ‘La Cuchina’ deed ik naast bedieningswerkzaamheden ook licht administratieve taken. Hierbij kunt u denken aan het beantwoorden van de email voor reserveringen, het bespreken en opmaken van offertes van bruiloften en andere feestjes zoals jubilea, babyborrels en zakelijke diners.

Het lijkt mij ontzettend leuk om bij u in dienst te treden. Ik hoop dat u mij uitnodigt om nader kennis te maken zodat ik mijn motivatiebrief nader toe kan lichten.

Ik wacht uw reactie af.

Met vriendelijke groet,

Aryan Jongejans

download-breed

24 reacties op “Motivatiebrief horecamedewerker”

 1. een motivatie brief schrijven begint bij het bedenken van persoonlijke voorbeelden en anekdotes die jouw kwaliteiten op een levendige manier illustreren daarom vind ik deze brief zeer goed geschreven is hier zeer behulpzaam bij het maken van een nieuw brief

 2. super handig en behulpzame brief die je zeker gaat helpen bij het maken van een goede motivatie brief kan je zeer goede inspiratie uit halen

 3. Super nette en professionele brief. Heb naar meerdere brieven gezocht maar vond deze toch wel een van de betere. Deze brief ga ik zeker gebruiken om mijn sllicitatiebrief goed vorm te geven.
  Dank je wel!

 4. Ik vind het een hele goede motivatie brief. Ik heb goede tipps gekregen om mij eigene brief te creëren. Ik gebruik mijn eigene smaak natuurlijk maar een goede bijvoorbeeld kan zeker veel helpen. Ik zal een mooie brief maken. Bedankt voor de hulp!

 5. Dank voor de mooie brief, het gaat mij zeker helpen om een leuke baan te vinden. dit zocht ik al een hele tijd en ga nu mee aan de slag om de baan te kunnen vinden die bij mij gaat passen

 6. Sven Hansma

  Erg goede brief, ik denk dat het me erg ver op weg gaat helpen, aangezien ik zelf niet zo´n hele goede schrijver ben kan ik hier heel veel mee.

 7. zeker een goede brief om te solliciteren , ik zocht op google verschillende motivatie brieven maar deze was t beste van allemaal. ik hoop hiermee een baantje te krijgen. en ik denk dat het ook zal lukken

 8. Wauw wat een geweldige en handige brief is dit zo toch. Misschien totaal overbodig maar hij is echt handig. En wat ik handig vind is dat hij zo handig is. Dat maakt het voor mij ontzettend handig, deze handige brief.

 9. Ik ben al lang opzoek naar goede voorbeeldbrief , ben zelf niet zo goed in het dingen op papier zetten. En deze brief heb tenminste wat houvast om een goede basis te hebben.

 10. Met deze brief hoop/denk ik eindelijk mijn droom job te vinden,
  Wat een geweldige opbouw, dat doet mijn vorige (zelfgeschreven brief) in het niet vallen.

 11. het is een goede brief met duidelijke functies erin vermeld. Het geeft duidelijk aan wat je wilt en wat je kan, ook worden de positieve kenmerken van de sollicitant vermeld. Ook vertelt de gene wat hij van het bedrijf vindt en waarom hij er zou willen werken, wat vaak ook gevraagd wordt tijdens een sollicitatiegesprek. Daarom is deze brief heel erg goed te gebruiken als je wilt solliciteren voor een horeca functie. Ik zou deze brief zeker aanraden als je in de horeca wilt gaan werken! Succes!!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie