Motivatiebrief chef-kok

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Chef-kok is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Twan Boots
Chassestraat 196
2518 RW Den Haag

Mariël Titulaer
Willem van Outhoornstraat 47
2593 ZV Den Haag

Den Haag, [DATUM]

Betreft: vacature chef-kok

Geachte mevrouw Titulaer,

Via de website van “Tap en Hap” ben ik bij de vacature gekomen voor chef-kok in uw restaurant. Door het lezen van de functieomschrijving werd ik erg enthousiast, en besloot direct te reageren. In deze motivatiebrief wil ik mij graag voorstellen als kandidaat voor deze functie en mijn motivatie toelichten.

Koken is altijd een passie geweest, en werd thuis gestimuleerd. Samen met mijn vader stond ik als klein kind al in de keuken. Na de HAVO ben ik de koksopleiding gaan volgen aan de Rooi Pannen in Breda. Omdat mijn ambities verder reiken ben ik hierna verder gaan leren voor zelfstandig werkend kok en daarna als leidinggevende keuken. Chef-kok worden is altijd mijn doel geweest.

Na mijn opleiding ben ik aan de slag gegaan als zelfstandig werkend kok. Ik wilde graag meer leren en ben terug naar school gegaan. Hier heb ik mijn diploma als gespecialiseerd kok behaald. Ik kon aan de slag als zelfstandig werkend kok bij ‘Mise en Place’ in Scheveningen. Hier assisteer ik de chef-kok bij alle facetten die in de keuken voorkomen. Van het maken van de nieuwe menukaart, die ieder seizoen wisselt, tot de inkoop en het leidinggeven aan de keuken wanneer de chef-kok niet aanwezig is.

Presentatie en het creëren van nieuwe gerechten met verrassende productcombinaties maken het iedere keer een uitdaging om een nieuwe menukaart samen te stellen. Vernieuwing staat voor mij centraal, zodat vaste gasten terugkomen en zich iedere keer verbazen. In de keuken heb ik geleerd om met grote druk om te gaan. Het hoofd koel houden en goed blijven communiceren is voor een chef-kok erg belangrijk. Hierbij mag de presentatie en kwaliteit nooit uit het oog verloren worden. Ik ben erg gepassioneerd met mijn vak bezig en denk hierdoor een goede kandidaat voor de functie van chef-kok te zijn.

De chef-kok is eindverantwoordelijke in de keuken. Het bewaken van de kwaliteit is erg belangrijk. Ik werk nauw volgens het HACCP systeem. Hygiëne staat bij mij hoog in het vaandel. Handen wassen, labelen van producten en het voorkomen van kruisbesmetting zijn een paar kleine voorbeelden. Ordelijk en gedisciplineerd werken is van uiterst belang voor een goede productpresentatie en kwaliteit van de grondproducten.

Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens mijn periode als zelfstandig werkend kok. Ik  ben er nu aan toe om de stap tot chef-kok te maken. Mijn basis is solide en mijn ervaring heeft mij tot een hoger niveau getrokken. Ik heb het vertrouwen gekregen om de keuken te runnen bij afwezigheid van de chef-kok. Hierdoor weet ik dat ik een keuken draaiende kan houden. Het leiding geven gaat mij heel natuurlijk af en weet altijd een prettige werksfeer te behouden. De verantwoordelijkheid als chef-kok spreekt me erg aan. Ik weet dat ik dit tot een succes zal brengen. 

Hopelijk ziet u in mij de chef-kok die u zoekt en nodigt u mij uit voor een gesprek. Tijdens een persoonlijke kennismaking kunnen we elkaar beter leren kennen. Als u nog vragen hebt naar aanleiding van mijn motivatiebrief dan beantwoord ik deze graag.

Met culinaire groet,

Twan Boots

download-breed

18 reacties op “Motivatiebrief chef-kok”

 1. heel mooi en goede opgestelde brief,
  graag zou ik deze gebruiken zodat ik op basis van deze brief,
  ook een goede motivatiebrief kan opmaken om te soliciteren

 2. Het is een hele mooi motivatie brief, ik wil hem graag gebruiken voor het inschrijven bij
  een opleiding op school. Wellicht met deze hulp kom ik hiervoor wel in aanmerking.
  ALvast bedankt, ik ben er blij mee.

  SP

 3. deze voorbeeld sollicitatie ziet er goed uit, ik wil dit voorbeeld in een schoolopdracht gebruiken als voorbeeld sollicitatie bij het onderdeel werfing en selectie waarbij er onderscheid moet worden gemaakt in een ervaren ( zo als deze motivatie) en een onervaren kok, dus daarbij is deze voorbeeld sollicitatie erg bruikbaar, opelijk kan ik er zo nog een aantal dingen en aanpassen waardoor dit het perfecte voorbeeld word om te gebruiken in in mijn verslag voor school..

  mvg

 4. Tom Cruise

  Precies wat ik nodig heb! Heel goed opgestelde brief, ik zal hier zeker gebruik van maken.

 5. Aislinn Langan

  Leuke en goed opgestelde brief .
  Zou een deel van de inhoud dan ook graag gebruiken voor mijn sollicitaties.
  De omschrijving van de motivatie is erg sterk en spreekt mij dan ook aan.
  IK heb er een goed en duidelijk voorbeeld aan.

  1. Aislinn Langan

   Ik ben zeer tevreden met deze brief. Moet zelf verschillende brieven schrijven en wil toch zo gemotiveerd mogelijk overkomen In deze brief komt de motivatie goed en duidelijk naar voren en is dus voor mij goed te gebruiken . Het lijkt alsof ik degene ben die in de brief wordt voorgesteld
   Ik ben dus ook meer dan dankbaar om een zo goed voorbeeld op internet te kunnen vinden.
   Met vriendelijke groet Aislinn Langan uit Amsterdam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie