Motivatiebrief leerkracht basisonderwijs

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Leerkracht Basisonderwijs is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Harm-Jan Gruijters
Cornelis ten Hoopestraat 164
1462 KN Middenbeemster

Carine Woltering
Kornwierde 55
1353 KH Almere

Middenbeemster, [DATUM]

Betreft: vacature leerkracht basisonderwijs

Geachte mevrouw Woltering,

Op banensite.nl las ik de vacature voor leerkracht bij basisschool ‘De Likkepot’. Door de hartelijke en open manier waarop u uw school beschreef, raakte ik meteen enthousiast over de functie op uw basisschool. Via deze motivatiebrief wil ik mij kenbaar maken als kandidaat voor de baan als leerkracht op uw school.

Als kind wilde ik de leerkracht altijd helpen door middel van klusjes in de klas. Al vroeg wist ik dat ik het onderwijs in wilde. Zo geschiedde, ik ben afgestudeerd aan de PABO aan de Avans Hogeschool in Breda. Deze opleiding heb ik drie jaar geleden afgerond. Om mijzelf verder te verdiepen in onderwijsmethodes ben ik de opleiding Remedial Teaching gaan volgen. Nu ook dit diploma is behaald ben ik vol energie en enthousiasme op zoek naar een leuke basisschool om mijn kennis verder in de praktijk te brengen.

Iedere school moet leerlingen voor zover mogelijk passend onderwijs  aanbieden, dankzij mijn opleidingen kan ik een extra aanvulling zijn voor uw basisschool. RT is geen beschermd beroep, ik ben wel als zodanig gekwalificeerd. Ik ben aangesloten bij het LBRT. Vanwege deze kennis en vaardigheden verwacht ik een goede kandidaat te zijn om de functie als leerkracht op te vullen. De manier waarop uw vacature voor de functie als leerkracht is opgesteld, en de visie die u doorvoert binnen uw basisschool, sluit direct aan bij mijn werkwijze en idealen. Hierdoor denk ik als leerkracht basisonderwijs helemaal op mijn plaats te zijn op uw school.

Er is veel veranderd in het basisonderwijs, het gebruik van interactieve schoolborden en tablets maken het lesgeven veelzijdig. Dit vind ik dan ook een goede ontwikkeling. Ik haal erg veel energie uit werken met jonge kinderen, en breng graag mijn kennis en vaardigheden over. Ieder kind heeft een eigen aanpak nodig, ik vind het een uitdaging om te kijken wat bij ieder individu past. Als collega ben ik een echte teamplayer en stel ik mij sociaal op. Ik ben fulltime inzetbaar voor de functie als leerkracht basisonderwijs, zoals aangegeven in de vacature.

Hopelijk is mijn motivatiebrief voldoende aanleiding om mij uit te nodigen voor een gesprek. Ik zou graag mijn kwaliteiten en vaardigheden als leerkracht in het basisonderwijs tijdens een persoonlijk gesprek op u overbrengen.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Harm-Jan Gruijters

download-breed

35 reacties op “Motivatiebrief leerkracht basisonderwijs”

 1. Bedankt voor deze aparte en indrukwekkend brief. ik zal het heel goed kunnen gebruiken als voorbeeld voor mijn sollicitatie brief.

 2. Mooie brief, met veel bruikbare zinnen. Ik ben ook nog op zoek naar een voorbeeld/inspiratiebrief voor mensen die Open Solliciteren naar zij-instroom of mensen die een school zoeken om deeltijd PABO te betalen.

 3. Bedankt voor dit voorbeeld. Ik heb alleen voor de opleiding dit moeten schrijven en daarna eigenlijk zonder brieven aan een baan gekomen. Met deze brief kan ik weer inspiratie opdoen voor komende sollicitaties.

 4. nu ik op het punt sta te solliciteren is het fijn om letterlijk een voorbeeld te hebben Uiteraard kan een dergelijke voorbeeld alleen maar werken als je er je eigen persoonlijkheid in kwijt kunt. In deze brief kan ik dat kwijt. Thankx.

 5. wow wat een leuke en vlotte brief. ik zou u direct uitnodigen voor een gesprek.
  Perfect met de nodige aanpassingen voor mijn sollicitaties in het onderwijs.
  Bedankt !

 6. Hele leuke en oprechte brief. Niet te zakelijk, wel uitnodigend. Ik haal er graag inspiratie uit voor mijn eigen sollicitatiebrieven.

 7. Mooie brief, goed opgesteld.
  Kan hem zeker gebruiken in mijn zoektocht naar leerkracht basisonderwijs

 8. Wat een goed geschreven brief!
  Ik kan hem natuurlijk niet letterlijk overnemen, maar ik kan er veel inspiratie uit halen en hopelijk springt mijn brief er dan uit!
  Bedankt voor het plaatsen van de brief als inspiratiebron.

 9. Wat een duidelijke en handige brief. Net wat is zocht. Kan ik goed gebruiken als voorbeeld voor mijn pitch.
  Het voorbeeld is duidelijk en goed geschreven. Het laatste stukje is voor mij vooral interessant.

 10. Bedankt voor deze voorbeeldbrief.
  Ik heb altijd moeite gehad met het schrijven van sollicitatiebrieven. Met behulp van deze brief hoop ik een goede sollicitatiebrief te kunnen schrijven.

 11. Ontzettend fijne brief, het zal mij goed helpen bij het opstellen van een mijn eigen motivatiebrief!

 12. Wat een mooie brief. Het geeft mij een beeld van een motivatiebrief die toch anders is dan een “normale” sollicitatiebrief. De tekst uit de brief kan ik heel goed gebruiken, na een aantal aanpassingen en het zal zeker een goed leesbare brief zijn die, volgens mij, motiveert mij uit te nodigen voor een gesprek. Althans dat hoop ik van harte.

 13. Bedankt voor dit voorbeeld. Ik ga de brief gebruiken bij het schrijven van mijn motivatiebrief voor een onderwijsassistent functie. Het begin is altijd het moeilijkst vind ik, maar dit kan ik mooi als raamwerk gebruiken!

 14. Goedendag,

  Een prettige brief. Het is voor mij al even geleden dat ik voor het laatst gesolliciteerd heb. Door deze moderne brief kan ik weer inspiratie opdoen voor komende sollicitaties. Hartelijk bedankt voor het plaatsen en ik wens iedereen die op deze site komt kijken veel succes met solliciteren.

  Vriendelijke groet;
  Ruby

 15. Een hele mooie brief maar ik heb er niks aan omdat ik als leerkracht een motivatie brief moet schrijven en indienen om gesellecteerd te worden aan de hand van wat in mijn motivatie brief staat geschreven word ik mischien aangenomen het gaat om een opleiding bachelor in education speciaal onderwijs heeft u wat mogelijkheden voor mij om die brief toch te kunnen schrijven ik dank u hartelijk mvg Auke

 16. Anouk Hendriks

  Wat een super brief,

  Ik zou graag gebruik maken van een aantal onderdelen.
  Met vriendelijke groet,

  Anouk

 17. Al meer dan 10 jaar werk ik op mijn huidige school.
  Tijd dus voor iets nieuws, maar waar begin ik en hoe pak ik dat aan.
  Wat fijn dat er een site als deze is, waar je dus echt al een mooie start kunt maken door even goed naar de voorbeeldbrief te kijken.

 18. Ik zou graag deze brief willen gebruiken als voorbeeld brief. Het is fijn dat de mogelijkheid bestaat om dit dan ook te doen.

  Groetjes

 19. Saskia Merbis

  Beste,

  Wat een leuke brief, uiteraard kan ik hem niet 1 op 1 overnemen, maar ik wil er zeker wel delen uit gebruiken.
  Mocht u er interesse in hebben wil ik uiteraard laten weten of er uit de brief een gesprek is voortgekomen,

  Kunt u mij laten weten op welke wijze ik dit aan u kenbaar kan maken?

  Met vriendelijke groet,
  Saskia Merbis

  1. ans nijenhof

   Ik heb veel aan dit voorbeeld gehad, heeft me op weg geholpen een goede eigen brief te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie