Motivatiebrief leerkracht basisonderwijs

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Leerkracht Basisonderwijs is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Harm-Jan Gruijters
Cornelis ten Hoopestraat 164
1462 KN Middenbeemster

Carine Woltering
Kornwierde 55
1353 KH Almere

Middenbeemster, [DATUM]

Betreft: vacature leerkracht basisonderwijs

Geachte mevrouw Woltering,

Op banensite.nl las ik de vacature voor leerkracht bij basisschool ‘De Likkepot’. Door de hartelijke en open manier waarop u uw school beschreef, raakte ik meteen enthousiast over de functie op uw basisschool. Via deze motivatiebrief wil ik mij kenbaar maken als kandidaat voor de baan als leerkracht op uw school.

Als kind wilde ik de leerkracht altijd helpen door middel van klusjes in de klas. Al vroeg wist ik dat ik het onderwijs in wilde. Zo geschiedde, ik ben afgestudeerd aan de PABO aan de Avans Hogeschool in Breda. Deze opleiding heb ik drie jaar geleden afgerond. Om mijzelf verder te verdiepen in onderwijsmethodes ben ik de opleiding Remedial Teaching gaan volgen. Nu ook dit diploma is behaald ben ik vol energie en enthousiasme op zoek naar een leuke basisschool om mijn kennis verder in de praktijk te brengen.

Iedere school moet leerlingen voor zover mogelijk passend onderwijs  aanbieden, dankzij mijn opleidingen kan ik een extra aanvulling zijn voor uw basisschool. RT is geen beschermd beroep, ik ben wel als zodanig gekwalificeerd. Ik ben aangesloten bij het LBRT. Vanwege deze kennis en vaardigheden verwacht ik een goede kandidaat te zijn om de functie als leerkracht op te vullen. De manier waarop uw vacature voor de functie als leerkracht is opgesteld, en de visie die u doorvoert binnen uw basisschool, sluit direct aan bij mijn werkwijze en idealen. Hierdoor denk ik als leerkracht basisonderwijs helemaal op mijn plaats te zijn op uw school.

Er is veel veranderd in het basisonderwijs, het gebruik van interactieve schoolborden en tablets maken het lesgeven veelzijdig. Dit vind ik dan ook een goede ontwikkeling. Ik haal erg veel energie uit werken met jonge kinderen, en breng graag mijn kennis en vaardigheden over. Ieder kind heeft een eigen aanpak nodig, ik vind het een uitdaging om te kijken wat bij ieder individu past. Als collega ben ik een echte teamplayer en stel ik mij sociaal op. Ik ben fulltime inzetbaar voor de functie als leerkracht basisonderwijs, zoals aangegeven in de vacature.

Hopelijk is mijn motivatiebrief voldoende aanleiding om mij uit te nodigen voor een gesprek. Ik zou graag mijn kwaliteiten en vaardigheden als leerkracht in het basisonderwijs tijdens een persoonlijk gesprek op u overbrengen.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Harm-Jan Gruijters

download-breed

5 gedachten over “Motivatiebrief leerkracht basisonderwijs

 1. Anne Paap

  Wat een mooie brief. Het geeft mij een beeld van een motivatiebrief die toch anders is dan een “normale” sollicitatiebrief. De tekst uit de brief kan ik heel goed gebruiken, na een aantal aanpassingen en het zal zeker een goed leesbare brief zijn die, volgens mij, motiveert mij uit te nodigen voor een gesprek. Althans dat hoop ik van harte.

  Reageren
 2. renate

  Bedankt voor dit voorbeeld. Ik ga de brief gebruiken bij het schrijven van mijn motivatiebrief voor een onderwijsassistent functie. Het begin is altijd het moeilijkst vind ik, maar dit kan ik mooi als raamwerk gebruiken!

  Reageren
 3. Ruby

  Goedendag,

  Een prettige brief. Het is voor mij al even geleden dat ik voor het laatst gesolliciteerd heb. Door deze moderne brief kan ik weer inspiratie opdoen voor komende sollicitaties. Hartelijk bedankt voor het plaatsen en ik wens iedereen die op deze site komt kijken veel succes met solliciteren.

  Vriendelijke groet;
  Ruby

  Reageren
 4. Saskia Merbis

  Beste,

  Wat een leuke brief, uiteraard kan ik hem niet 1 op 1 overnemen, maar ik wil er zeker wel delen uit gebruiken.
  Mocht u er interesse in hebben wil ik uiteraard laten weten of er uit de brief een gesprek is voortgekomen,

  Kunt u mij laten weten op welke wijze ik dit aan u kenbaar kan maken?

  Met vriendelijke groet,
  Saskia Merbis

  Reageren
  1. Anoniem

   fijne opgemaakte brief!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 3000 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.