Motivatiebrief onderwijsassistent

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Onderwijsassistent is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Carol Klijnsma
Burgemeester Rauppstraat 16
5037 MH Tilburg

Awinash Trines
Doctor Keyzerlaan 23
5051 PB Goirle

Tilburg, [DATUM]

Betreft: vacature onderwijsassistent

Geachte heer Trines,

Afgelopen week las ik met belangstelling in Ons Weekblad de vacature van uw scholengemeenschap, waarin gevraagd wordt naar een onderwijsassistent. Na het uitgebreid bekijken en lezen van uw website, werd ik erg enthousiast over de functie én uw scholengemeenschap. Graag solliciteer ik dan ook op de vacature en in deze motivatiebrief zal ik u meer vertellen over mijn achtergrond en motivatie.

In [DATUM] heb ik de opleiding Onderwijsassistent niveau 4 afgerond aan ROC Tilburg. Hierna ben ik aan bij een scholengemeenschap voor zeer moeilijk lerende kinderen gaan werken in Breda. Op dit moment ben ik daar nog steeds werkzaam en ik vind het iedere dag weer een uitdaging om ‘mijn’ kinderen op de juiste manier te begeleiden en te ondersteunen. De kinderen in de klassen waar ik assisteer leren ieder op een eigen manier en heeft eigen (leer)problemen. Dat is naar mijn mening ook juist wat de functie van onderwijsassistent zo boeiend en mooi maakt. Waar ik nu helaas tegenaan loop, is dat de visie en werkwijze van de school niet bij mijn eigen visie aansluit. De visie en waarden van uw scholengemeenschap doet dat juist wel en daarom reageer ik graag op uw vacature.

Als onderwijsassistent begeleid ik leerlingen tijdens de lessen, observeer leerlingen en houdt de leerlingenadministratie nauwkeurig bij. Voordat de lessen beginnen, richt ik het lokaal in, zet materialen klaar en ruim deze na de lessen ook weer netjes op. De lessen worden door mij geëvalueerd en eventuele verbeteringen draag ik aan bij de docenten. Als onderwijsassistent op deze school heb ik zowel mijn didactische als pedagogische vaardigheden ruim kunnen ontwikkelen. Tevens houd ik bewegingen en ontwikkelingen op het gebied van onderwijs nauw in de gaten, zodat ik van de laatste methoden op de hoogte ben.

Als persoon ben ik zeer sociaal en ik heb een open houding. Ik werk graag in een team, maar functioneer ook prima zelfstandig. Doordat ik stevig in mijn schoenen sta, laat ik mij niet snel uit het veld slaan en kan ik zeker en duidelijk voor grote groepen spreken. Ik heb goede communicatieve vaardigheden en beheers de Nederlandse taal zeer goed in woord en geschrift. Aangezien mijn vriend afkomstig is van Curaçao, kan ik ook Papiaments verstaan en spreken.

Hopelijk heb ik uw interesse en nieuwsgierigheid gewekt met deze motivatiebrief. Onderwijsassistent is de perfect functie voor mij en uw scholengemeenschap biedt mij de meest ideale werkomgeving. Graag licht ik een en ander nader toe in een persoonlijk gesprek.

Ik wacht uw reactie af.

Met vriendelijke groet,

Carol Klijnsma

download-breed

70 reacties op “Motivatiebrief onderwijsassistent”

 1. Dit is een weg fijne brief om te gebruiken bij mijn sollicitatie. Ik vind het altijd lastig om dit te schrijven. Alle hulp is welkom. Bedankt voor deze mooie brief.

 2. Ik moet zeggen dat dit heel motiverend werkt. Ik kan dit heel goed gebruiken als voorbeeldtekst voor een motivatiebrief die ik moet schrijven.

  Bedankt hiervoor!

 3. Chahira Boulahdarej

  wat een duidelijke brief! Erg fijn dat je deze kan gebruiken als voorbeeld! Top!

 4. A Duinkerken

  Goed voorbeeld om een mijn eigen motivatiebrief aan de hand hiervan te schrijven!
  Dank je wel!

 5. Deze brief is precies wat iemand nodig heeft. Zeker voor mensen zoals ik die het niet gemakkelijk vinden om zelf een motivatiebrief te schrijven is dit een ideale uitkomst. Hopelijk kan ik hiermee mijn brief afmaken.

 6. Nancy Brummelhuis

  Een super mooi voorbeeld van een sollicitatie brief. Hierdoor kan ik mijn sollicitatie en nieuwe boots geven.

 7. Ruud Vinker

  Het is inderdaad een ontzettend handige sollicitatiebrief die mij geholpen heeft om aan een baan te komen. Het is daarentegen wel verstandig om delen van deze brief eigen te maken! Succes allemaal met het solliciteren en vinden van je droombaan!

 8. Sharita Boedhoe

  super bedankt voor dit goede voorbeeld hier kan ik heel goed verder mee.
  Hier heb ik echt veel aan!!!

 9. deze sollicitatiebrief zal mij erg helpen in het vinden van een goede baan later maar ook binnen mijn opleiding nu. Ik moet namelijk een sollicitatiebrief schrijven voor een van mijn lessen en heb niet veel tijd

 10. Top brief. heel fijn hoe jullie mensen helpen met deze voorbeeldbrieven. ik heb er zeker wat aan en ga hem dus ook zeker gebruiken. ik hou jullie op de hoogte van het vervolg. nogmaals hartstikke bedankt.

 11. Helemaal top ik vind dit een mooie brief waar vee mensen iets aan zullen hebben. mooi en duidelijk en vooral interessewekkend. ik ga deze brief gebruiken voor mijn partner. nogmaals erg bedankt en ga vooral zo door.

 12. Ik ga dit als voorbeeld gebruiken. Ik blijf het nog steeds ouderwets vinden dat werkgevers om motivatie/sollicitatiebrieven vragen, waarvan we allemaal weten dat de grootste stroom aan brieven niet eens gelezen worden doordat ze al via cv al zijn afgevallen. Werkgevers scannen eerst de cv namelijk.

 13. Ik heb veel aan de voorbeeld brieven dit maakt het voor mij makkelijker om een brief op te stellen.

 14. Door middel van jullie voorbeelden maken jullie heel wat mensen blij en brengen jullie ze op de juiste weg. En mede dank zij jullie komen deze mensen aan een baan. En ik hoop ik ook en nogmaals dank jullie wel.

 15. Dit voorbeeld is één woord perfect. Hier kan ik echt wat mee. Aan deze sollicitatiebrief zal het zeker niet liggen. Ik ben u dankbaar voor uw voorbeeld. Nu kan ik de sollicitatiebrief schrijven die ik nodig heb.

 16. Deze sollicitatiebrief is heel duidelijk en volledig. Geschreven in mooie zinnen. Het heeft mij goed geholpen om een duidelijke motivatiebrief te schrijven naar potentiele werkgevers (scholen). Vooral een inleiding vind ik altijd lastig.

 17. Bedankt voor dit voorbeeld, hiermee kan ik aan de slag en heb ik een goed idee gekregen voor mijn eigen brief.

 18. Mooi voorbeeld van een motivatiebrief.
  Ik ben een zij instromer en kan deze brief goed gebruiken.

 19. Deze brief is een goede basis voor mijn sollicitatiebrief. Ik ben een startende onderwijs assistente en kon tot nu toe niet echt een brief opstellen waar ik tevreden over ben.

 20. super fijn dat jullie mij zo goed kunnen helpen met een voorbeeld brief.
  ik merk toch wel dat het erg lastig is om een brief te schrijven.

  dank je wel

 21. Top zeg zo’n voorbeeldbrief. Hier heb ik heel veel aan. Super handig dat jullie voorbeeldbrieven publiceren. Het zal mij zeker helpen om een goed sollicitatiebrief op te stellen. Handig en precies wat ik nodig heb. Super bedankt! Ik ga direct aan de slag.

 22. Zo deze brief is goed.!! kan hem zeker gebruiken voor mijn eigen brieven , Dan kan ik deze aanpassen aan mijn persoonlijke doelen.

 23. Erg fijn zo een motivatiebrief voorbeeld, het bied duidelijkheid en is een flinke steun in de rug
  als je na lange tijd weer wilt gaan solliciteren.
  Er zijn verschillende sites waar je eventueel ook terecht kan, maar deze vragen meestal behoorlijke bedragen.
  Kortom, erg fijn!

 24. De brief is super goed in elkaar gezet. Eindelijk eens een keer geen standaardbrief. Het is echt een inspiratie voor mijn eigen brief. Ik hoop van harte dat ik dankzij deze brief eindelijk na een lange tijd weer aan de slag kan gaan. Ga zo verder met het plaatsen van fantastische brieven!!

 25. Een erg duidelijke en goede sollicitatiebrief. Ik ga hem bewerken en zal hem zeker gebruiken met mijn eigen gevegens

 26. ik kan mijn brieven aan de hand van de voorbeelden perfectioneren. ben heel erg blij met jullie hulp. hoop dat jullie zo door blijven gaan.

 27. ik heb veel aan de brieven die er gepubliceerd zijn. ik kan mijn brieven aan de hand van de voorbeelden perfectioneren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie