Motivatiebrief onderwijsassistent

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Onderwijsassistent is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Carol Klijnsma
Burgemeester Rauppstraat 16
5037 MH Tilburg

Awinash Trines
Doctor Keyzerlaan 23
5051 PB Goirle

Tilburg, [DATUM]

Betreft: vacature onderwijsassistent

Geachte heer Trines,

Afgelopen week las ik met belangstelling in Ons Weekblad de vacature van uw scholengemeenschap, waarin gevraagd wordt naar een onderwijsassistent. Na het uitgebreid bekijken en lezen van uw website, werd ik erg enthousiast over de functie én uw scholengemeenschap. Graag solliciteer ik dan ook op de vacature en in deze motivatiebrief zal ik u meer vertellen over mijn achtergrond en motivatie.

In [DATUM] heb ik de opleiding Onderwijsassistent niveau 4 afgerond aan ROC Tilburg. Hierna ben ik aan bij een scholengemeenschap voor zeer moeilijk lerende kinderen gaan werken in Breda. Op dit moment ben ik daar nog steeds werkzaam en ik vind het iedere dag weer een uitdaging om ‘mijn’ kinderen op de juiste manier te begeleiden en te ondersteunen. De kinderen in de klassen waar ik assisteer leren ieder op een eigen manier en heeft eigen (leer)problemen. Dat is naar mijn mening ook juist wat de functie van onderwijsassistent zo boeiend en mooi maakt. Waar ik nu helaas tegenaan loop, is dat de visie en werkwijze van de school niet bij mijn eigen visie aansluit. De visie en waarden van uw scholengemeenschap doet dat juist wel en daarom reageer ik graag op uw vacature.

Als onderwijsassistent begeleid ik leerlingen tijdens de lessen, observeer leerlingen en houdt de leerlingenadministratie nauwkeurig bij. Voordat de lessen beginnen, richt ik het lokaal in, zet materialen klaar en ruim deze na de lessen ook weer netjes op. De lessen worden door mij geëvalueerd en eventuele verbeteringen draag ik aan bij de docenten. Als onderwijsassistent op deze school heb ik zowel mijn didactische als pedagogische vaardigheden ruim kunnen ontwikkelen. Tevens houd ik bewegingen en ontwikkelingen op het gebied van onderwijs nauw in de gaten, zodat ik van de laatste methoden op de hoogte ben.

Als persoon ben ik zeer sociaal en ik heb een open houding. Ik werk graag in een team, maar functioneer ook prima zelfstandig. Doordat ik stevig in mijn schoenen sta, laat ik mij niet snel uit het veld slaan en kan ik zeker en duidelijk voor grote groepen spreken. Ik heb goede communicatieve vaardigheden en beheers de Nederlandse taal zeer goed in woord en geschrift. Aangezien mijn vriend afkomstig is van Curaçao, kan ik ook Papiaments verstaan en spreken.

Hopelijk heb ik uw interesse en nieuwsgierigheid gewekt met deze motivatiebrief. Onderwijsassistent is de perfect functie voor mij en uw scholengemeenschap biedt mij de meest ideale werkomgeving. Graag licht ik een en ander nader toe in een persoonlijk gesprek.

Ik wacht uw reactie af.

Met vriendelijke groet,

Carol Klijnsma

download-breed

25 gedachten over “Motivatiebrief onderwijsassistent

 1. ingrid

  Ik ga dit als voorbeeld gebruiken. Ik blijf het nog steeds ouderwets vinden dat werkgevers om motivatie/sollicitatiebrieven vragen, waarvan we allemaal weten dat de grootste stroom aan brieven niet eens gelezen worden doordat ze al via cv al zijn afgevallen. Werkgevers scannen eerst de cv namelijk.

  Reageren
 2. Anoniem

  Ik heb veel aan de voorbeeld brieven dit maakt het voor mij makkelijker om een brief op te stellen.

  Reageren
 3. Jamel

  Door middel van jullie voorbeelden maken jullie heel wat mensen blij en brengen jullie ze op de juiste weg. En mede dank zij jullie komen deze mensen aan een baan. En ik hoop ik ook en nogmaals dank jullie wel.

  Reageren
 4. Jamel

  Dit voorbeeld is één woord perfect. Hier kan ik echt wat mee. Aan deze sollicitatiebrief zal het zeker niet liggen. Ik ben u dankbaar voor uw voorbeeld. Nu kan ik de sollicitatiebrief schrijven die ik nodig heb.

  Reageren
 5. John

  Deze sollicitatiebrief is heel duidelijk en volledig. Geschreven in mooie zinnen. Het heeft mij goed geholpen om een duidelijke motivatiebrief te schrijven naar potentiele werkgevers (scholen). Vooral een inleiding vind ik altijd lastig.

  Reageren
 6. k.meiejr

  goede brief echt waar ik iets aan heb

  Reageren
 7. stoffel

  Bedankt voor dit voorbeeld, hiermee kan ik aan de slag en heb ik een goed idee gekregen voor mijn eigen brief.

  Reageren
 8. Paul

  Mooi voorbeeld van een motivatiebrief.
  Ik ben een zij instromer en kan deze brief goed gebruiken.

  Reageren
 9. Samira

  Deze brief is een goede basis voor mijn sollicitatiebrief. Ik ben een startende onderwijs assistente en kon tot nu toe niet echt een brief opstellen waar ik tevreden over ben.

  Reageren
 10. sonja

  Het is een goede sollicitatiebrief. Echt goed. Precies wat ik nodig heb.

  Reageren
  1. hanan

   halo
   graag zou ik deze motivaibrief gebruiken als voorbeeld
   alvast bedankt

   Reageren
 11. sonja

  Goede sollicitatiebrief.

  Reageren
 12. selin simsek

  een hele goede sollicitatie brief!

  Reageren
 13. Patty

  super fijn dat jullie mij zo goed kunnen helpen met een voorbeeld brief.
  ik merk toch wel dat het erg lastig is om een brief te schrijven.

  dank je wel

  Reageren
 14. Ottie

  Blij dat ik deze site heb gevonden. Nu kan ik mijn brieven mooi perfectioneren.

  Reageren
 15. Sabientje

  Top zeg zo’n voorbeeldbrief. Hier heb ik heel veel aan. Super handig dat jullie voorbeeldbrieven publiceren. Het zal mij zeker helpen om een goed sollicitatiebrief op te stellen. Handig en precies wat ik nodig heb. Super bedankt! Ik ga direct aan de slag.

  Reageren
 16. Hellen

  Zo deze brief is goed.!! kan hem zeker gebruiken voor mijn eigen brieven , Dan kan ik deze aanpassen aan mijn persoonlijke doelen.

  Reageren
 17. Kees

  Mooi voorbeeld voor een sollicitatiebrief.

  Reageren
 18. hanna

  Erg fijn zo een motivatiebrief voorbeeld, het bied duidelijkheid en is een flinke steun in de rug
  als je na lange tijd weer wilt gaan solliciteren.
  Er zijn verschillende sites waar je eventueel ook terecht kan, maar deze vragen meestal behoorlijke bedragen.
  Kortom, erg fijn!

  Reageren
 19. Sammy

  Geod voorbeeld van een sollicitatiebrief

  Reageren
 20. liesbeth

  een perfect voorbeeld om een goede motivatie te schrijven. Precies wat ik nodig heb!

  Reageren
 21. urmie

  ik kan mijn brieven aan de hand van de voorbeelden perfectioneren. ben heel erg blij met jullie hulp. hoop dat jullie zo door blijven gaan.

  Reageren
 22. urmie

  ik heb veel aan de brieven die er gepubliceerd zijn. ik kan mijn brieven aan de hand van de voorbeelden perfectioneren.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 3000 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.