Sociale (online) activiteiten waarmee u verbonden blijft!

Sociale (online) activiteiten waarmee u verbonden blijft!

Omdat we ons aanpassen aan de impact van COVID-19, hebben veel organisaties hun personeel gevraagd om vanuit huis te werken. Het opbouwen en onderhouden van relaties met uw collega’s is belangrijk, en het kan zowel de productiviteit helpen als de geestelijke gezondheid verbeteren terwijl u sociale afstand neemt. Door virtueel met uw collega’s samen te werken via platforms zoals Slack (een online chatplatform) en Zoom (een platform voor videovergaderingen), kunt u een gevoel van teamgenootschap behouden terwijl u vanuit huis werkt tijdens de COVID-19-pandemie.

In dit artikel bespreken we wat online sociale activiteiten zijn en waarom ze belangrijk zijn, samen met een aantal ideeën voor online sociale activiteiten die u met uw team kunt uitproberen.

Wat zijn online sociale activiteiten?

Online sociale activiteiten zijn alle activiteiten waaraan u gewoonlijk persoonlijk deelneemt, en die u virtueel uitvoert. Met technologieën zoals online chat en videoconferenties kunnen u en uw collega’s vergaderingen, vieringen en ‘happy hours’ blijven houden terwijl u de impact van COVID-19 doorstaat.

Waarom zijn online sociale activiteiten belangrijk?

Online sociale activiteiten kunnen een energieke en positieve werkomgeving creëren terwijl uw bedrijf sociaal afstand neemt. Onderzoek toont aan dat ze ook helpen bij het verminderen van stressniveaus, wat vooral belangrijk is tijdens een onzekere en uitdagende tijd.

Sociale activiteiten die u kunt doen door middel van online chat en video

Hier zijn een aantal sociale activiteiten die u en uw team kunnen proberen om verbonden te blijven en elkaar te ondersteunen terwijl u afzonderlijk werkt:

Plan een lunchafspraak met uw collega’s via een videogesprek

Veel collega’s lunchen samen op kantoor. Het goede nieuws is dat thuiswerken uw eerdere dagelijkse routines niet hoeft te verstoren. Maak er een gewoonte van om een ​​paar dagen per week tijdens de lunch een videogesprek in te plannen om met uw werkvrienden te communiceren, net zoals u zou doen in uw pauzeruimte op kantoor of in de kantine. Dit is ook een goede manier om ervoor te zorgen dat u overdag een pauze neemt van uw werk om te resetten en op te laden voor een productieve middag.

Geef een (online) feestje

Geef uzelf en uw kantoorgenoten iets om naar uit te kijken door de aanstaande verjaardag of werkjubileum van een collega te vieren tijdens een videogesprek. U kunt een uitnodiging voor een vergadering verzenden zoals u zou doen voor een bijeenkomst op kantoor of een bericht over de partij vastpinnen in uw chatroom (s).

Om het feest van een vergadering te onderscheiden, moedigt u de aanwezigen aan om hun schermachtergrond feestelijk te maken, door beschikbare decoraties in hun huis op te hangen of door hun virtuele achtergrond aan te passen. Overweeg een thema voor het feest vast te stellen en vraag de aanwezigen om mee te doen door een bepaald drankje, een snack of een ander item mee te nemen.

Plan een happy hour

Happy hours zijn een lange traditie op de werkplek om relaties op te bouwen met collega’s tijdens niet-werk gerelateerde gesprekken in een informele setting. Overweeg een wekelijks of tweewekelijks happy hour in te plannen via een videogesprek met je teamgenoten, en hen aan te moedigen een hapje en drankje naar keuze mee te nemen. Probeer te vermijden om te veel over werk te praten, of indien mogelijk, om het gesprek ontspannen en gestructureerd te houden voor teambinding.

Start een chatkanaal, programma of wedstrijd met een thema

Overweeg om regelmatig programma’s of wedstrijden samen te stellen om meer over uw collega’s te weten te komen en er plezier aan te beleven. Een voorbeeld is een gewone ‘huisdier van de dag’-showcase, zodat u en uw team uw huisdieren kunnen laten zien terwijl u met ze vanuit huis kunt werken. Creëer een onlinechatkanaal voor je programma (zoals ‘pet-of-the-day’) en nodig collega’s uit of laat het open zodat ze zichzelf kunnen aanmelden. Elke dag kunnen deelnemers bijvoorbeeld een foto van hun huisdier posten met een creatief of grappig onderschrift.

Creëer een ‘goed nieuws’-kanaal

Positief blijven is nuttig tijdens deze uitdagende en onvoorspelbare tijd. Doe je best om blij nieuws onder de aandacht te brengen door een ‘goed nieuws’-kanaal te starten in de chat. U en uw collega’s kunnen hoopvolle en opbeurende nieuwsartikelen of verhalen delen die u helpen gemotiveerd en productief te blijven.

Maak een fitnessgroep

Als u vanuit huis werkt, kan het voor uw mentale en fysieke gezondheid nuttig zijn om regelmatig te oefenen. U kunt niet alleen gaan wandelen of hardlopen, maar u kunt ook trainen met uw collega’s door thuis trainingsroutines te delen via chat of door ze samen te doen tijdens een onlinegesprek.

Als een van je teamgenoten een enthousiaste of gecertificeerde trainer is in een activiteit, zoals HIIT of yoga, is hij misschien bereid om een ​​virtuele les te leiden. U kunt een videogesprek in Webinar stijl opzetten, zodat de instructeur de enige is die kan worden gezien en gehoord, terwijl deelnemers gedempt blijven terwijl hun video gedurende de les is uitgeschakeld.

Start een digitale boekenclub

Je hebt misschien meer tijd om te lezen nu je geen woon-werkverkeer hebt. Overweeg om een ​​boekenclub op te richten via online chat of e-mail om te beslissen welke titel je die maand wilt lezen. Hoewel veel lokale bibliotheken en boekhandels gesloten zijn, kunt u de titel wellicht online lenen of kopen of een audioversie van het boek zoeken.

Organiseer een tweewekelijks of maandelijks videogesprek om een ​​paar hoofdstukken tegelijk of het hele boek te bespreken. Afhankelijk van de grootte van je team of bedrijf, wil je misschien de vorming van meerdere boekgroepen aanmoedigen die zich op verschillende genres richten, zodat geen enkele groep te groot wordt, wat de discussie moeilijk kan maken.

Host een digitale kijkpartij van een film of tv-show

Samen met je werkvrienden naar een tv of film kijken kan een geweldige manier zijn om een ​​band op te bouwen over onderwerpen die verder gaan dan het werk. Maak verbinding met een streamingdienst of download een film en deel uw scherm tijdens uw online oproep. U kunt ook de berichtenfunctie van uw videoplatform gebruiken om tijdens het bekijken over specifieke scènes te chatten.

Speel spelletjes

U kunt teambuilding ook aanmoedigen door online games te spelen met uw collega’s. Hoewel er veel gratis virtuele groepsgame-opties beschikbaar zijn, kun je het ook simpel houden door games te spelen in je chatroom, zoals trivia.

Door uw teams en bedrijf de mogelijkheid te bieden om met elkaar in contact te komen via deze online sociale activiteiten, kunt u ervoor zorgen dat ze positief en productief blijven in hun nieuwe werkomgeving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie