Motivatiebrief secretaresse

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Secretaresse is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Busra Wirtz
Brede Englaan 38
1272 GR Huizen

Rosella Steenis
t Spil 165
1141 SH Monnickendam

Huizen, [DATUM]

Betreft: vacature secretaresse

Geachte mevrouw Steenis,

In uw vacature las ik dat u op zoek bent naar een secretaresse die een breed scala aan werkervaring en vaardigheden heeft. Omdat ik mezelf herken in de vacature heb ik meteen een motivatiebrief geschreven. Na drie jaar werkzaam te zijn bij [BEDRIJF] is het tijd voor een nieuwe omgeving met meer uitdaging.

Mijn opleiding op MBO-niveau heb ik vier jaar geleden behaald. Daarna ben ik meteen begonnen als secretaresse. De afgelopen jaren heb ik mezelf kunnen ontwikkelen in het vak. Als secretaresse ben ik flexibel ingesteld, de agenda moet indien nodig binnen no time aangepast kunnen worden. Dit leid soms tot een race tegen de klok. Dit is voor mij een uitdaging. Doordat ik stressbestendig ben houd ik altijd mijn hoofd koel en kan ik accuraat mijn werk blijven doen. Als een collega mijn hulp nodig heeft help ik die graag uit de brand.

Als secretaresse ben je het eerste aanspreekpunt, daarom vind ik het belangrijk mensen zo goed mogelijk op weg te helpen. Ook het filteren van belangrijke en minder urgente situaties hoort hierbij. Hierbij houd ik altijd het belang van de klant en het bedrijf in het oog. Door de communicatie op en helder te houden blijven beide partijen op de hoogte. Dit kan via schriftelijke correspondentie of telefonisch. Dit doe ik zowel in het Nederlands en het Engels, hetzij schriftelijk of mondeling.

Omdat ik dagelijks vele documenten moet behandelen is een gestructureerd systeem van uiterst belang. Ik kan met verschillende documentatiesystemen overweg. Hierdoor kan ik dossiers snel opzoeken en uitgeven. Bij het organiseren van vergaderingen en presentaties is het zaak dat ik ter voorbereiding de juiste stukken aanreik. Omdat ik zelf goed voorbereid ben kan ik effectief meedenken wanneer er zich een probleem voordoet. Als secretaresse vind ik het leuk om oplossingsgericht bezig te zijn.

Wat voor mij deze functie als secretaresse aantrekkelijk maakt is het opmaken en verzorgen van offertes. Hier heb ik al ervaring mee, maar zou dit graag verder uitbreiden. Agendabeheer is een van mijn sterkere punten, gezien de grootte van uw bedrijf zie ik hier meer uitdaging in. In de vacature staat dat u op zoek bent naar een secretaresse die flexibel, en vijf dagen in de week beschikbaar is. Momenteel werk ik vier dagen en zou graag fulltime aan de slag gaan.

Dank u wel voor het lezen van mijn motivatiebrief voor de functie van secretaresse. Wanneer u in mij een goede kandidaat vindt, word ik graag uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Tijdens een gesprek kan ik mijn motivatiebrief en CV mondeling toelichten.

Met vriendelijk groet,

Busra Wirtz

download-breed

93 reacties op “Motivatiebrief secretaresse”

 1. wat een goede brief! nu nog in mijn eigen woorden zetten en mijn eigen motivatie/ervaring in te verwerken!

 2. Persoonlijk vind ik het best wel lastig om een motivatiebrief te schrijven. Een steuntje in de rug of een voorbeeldbrief als deze helpt mij een stap vooruit. Daarom ben ik heel blij met deze brief. Deze voorbeeldbrief is uitgebreid en ik kan eruit halen wat ik nodig heb om mijn eigen sollicitatiebrief te kunnen schrijven. Hartelijk dank hiervoor.

 3. Beste, is een zeer goed voorbeeld van sollicitatiebrief om mee te starten. Mocht zeer gemakkelijk zijn mocht ik een paar regels er van gebruiken als leidraad.

 4. Dank hiervoor. Deze brief heeft een mooie opbouw en een prettig taalgebruik wat mij persoonlijk aanspreekt. Ik heb al een geruime tijd niet meer gesolliciteerd en heb zo wat aanknopingspunten voor een persoonlijke en nette brief.

 5. Dank hiervoor. Deze brief heeft een mooie opbouw en een prettig taalgebruik wat mij persoonlijk aanspreekt. Ook de details die ik naar eigen invulling kan aanpassen en vormgeven zijn fijn om als leidraad te gebruiken. Aan te raden voor iedereen die niet vaak solliciteert en wat handvatten kan gebruiken.

 6. Dit is een goed voorbeeld van een motivatiebrief. Het geeft een aantal handvatten om mijn huidige brief te verbeteren.

 7. een hele mooie brief om zelf te bewerken naar je eigen ervaring. heb namelijk al 20 jaar niet gesolliciteerd

 8. Een goede voorbeeldsollicitatie. Die kan ik zeker als hulpmiddel voor mijn sollicitaties gebruiken.

 9. Ik had net ook al een reactie geplaatst, maar wellicht dat die niet voldoende was. Bij deze dus nog een keer :-)
  Ik vind dit echt een topbrief! En er zitten zeker goede dingen in die ik als basis voor mijn eigen sollicitatiebrief / motivatiebrief wil gebruiken. Dank je wel voor het opstellen hiervan.

 10. Dit is echt een topbrief! Ik kan hier ook wel iets mee als goede basis voor mijn eigen motivatiebrief.
  Bedankt.

 11. De sollicitatiebrief is goed te gebruiken als basis. Fijn dat het wordt gedeeld en dat anderen de brief als voorbeeld kunnen gebruiken. Top!

 12. top, kan gebruikt worden als basis, verder zelf aan te vullen om een orginele brief van te maken

 13. prima voorbeeld van een goede motivatiebrief, ik zal deze na input en bewerking zeker gaan gebruiken.
  Vond het erg moeilijk om een pakkende motivatiebrief te schrijven maar na het lezen van jullie voorbeeld ben ik weer op de goede weg.

 14. Vele brieven gezien op diverse sites maar deze ga ik zeker gebruiken als voorbeeld motivatiebrief voor mijn sollicitatie. Wel aangepast naar mijn eigen…hihi… Hopelijk gaat het hier mee lukken om mijn nieuwe baan te vinden. Helaas door mijn leeftijd (bijna 51jaar) is dat geen gemakkelijke opgave. Nu alweer meer dan 3 jaar werkzaam in een hotel als receptioniste, maar wil de laatste jaren die ik moet werken toch liever terug in mijn oude baan.

 15. Marga Jansen

  Wanneer kan ik de brief verwachten? Ik wil hem zeer zeker gebruiken naast mijn eigen motivatie. Super geschreven.

 16. duidelijke brief, iets waar ik wat mee kan , en zeker ook de basis van een goede brief kan halen,
  Hopelijk kan ik met deze basis een goede en opvallende brief maken en word mijn sollicitatie een succes.

 17. De brief ziet er goed uit. Hier kan je verder mee. Goede basis om verder.
  Het is eigenlijk een sollicitatiebrief en motivatiebrief ineen. Bedankt voor het aanleveren van een goede basis

 18. bedankt voor het voorbeeld, het is een goede basis waarvandaan ik verder kan werken. soms is het lastig om een begin te maken aan zon brief, fijn om te hebben.

 19. Helemaal Top! ik ga deze meteen gebruiken bij mijn sollicitatie! Een zeer goed voorbeeld, ik ga er meteel mee aan de slag! Super bedankt. :)

 20. Zeer zeker ben ik tevreden over deze brief! Meestal zit ik met de handen in het haar om een goede openingszin of slotzin te verwoorden maar dit is een goede uitgangspositie. Het zou fijn zijn om op basis van deze, aangepaste brief, uitgenodigd te worden voor een gesprek. Ik sta te popelen………….

 21. Al geruime tijd worstel ik met de juiste motivatie in mijn sollicitatiebrieven. Veel sollicitaties verstuurd maar geen uitnodiging voor gesprekken. Ik uit me beter mondeling dan op papier. Het voorbeeld geeft de juiste handvatten die ik mis in mijn motivatie. Dit voorbeeld zal mij meer op weg kunnen helpen, en zou deze heel graag ontvangen.

  Hartelijke groet,

 22. bedankt. dit is een goede basis om verder mee aan de slag te gaan voor een motivatiebrief. ik heb er zeker wat aan. nogmaals bedankt voor dit voorbeeld

 23. Ik vind het een mooi voorbeeld. Helemaal omdat ik vanuit een andere sector probeer te solliciteren. Een voorbeeld is dan precies wat ik nodig heb. Nu weet ik waar ik op moet/kan letten.
  Bedankt hiervoor!

 24. Goed voorbeeld, erg behulpzaam om als basis te gebruiken voor een eigen brief. Heldere opbouw en indeling, mooi concreet geformuleerd waar de overlap zit tussen de opgedane ervaring en de taken in de beoogde functie.

 25. Een goed voorbeeld van hoe een motivatie eruit moet komen te zien. Hier kan ik zeker wat mee. Het is een goed begin, waar nog aan gewerkt kan worden om er wat persoonlijks van te maken. Met wat aanpassingen heb je al een gepersonaliseerde sollicitatiebrief met eigen werkervaring erin verwerkt. bedankt!

 26. Prima brief die er goed uitziet. Tip: probeer de brief op een A4’tje te houden. Personeelsadviseurs zien niet altijd graag een erg lange brief. Maak er een korte maar allesomvattende brief van en je zult zien wat een verschil dit zal maken.

 27. Een heel goed voorbeeld om mijn motivatie te schrijven. Als basis zeker heel goed geschikt, ik kan hier zeker verder mee

 28. brief is goed in elkaar gezet en heel erg duidelijk. Sluit ook nog eens aan op de functie waar ik op wil solliciteren. Kan hem dus goed gebruiken.

 29. deze brief is zeker een goede basis voor mijn motivatie , hier kan ik weer verder mee, bedankt.

 30. Ik vind dit een zeer goed voorbeeld van een sollicitatiebrief voor een secretaresse. Deze wil ik wel graag hebben. Alvast bedankt.

  Lilian

 31. Een erg goede brief. Hopelijk krijg ik hiermee de mogelijkheid om op gesprek uitgenodigd te worden en zo een nieuwe baan te vinden.

 32. Ik zat al dagen met de handen in het haar. Nu heb ik een goed voorbeeld volgens de starmethorde.
  Dank jullie wel.

 33. Wat een goed voorbeeld van een sollicitatiebrief zeg. Hier kan ik wel iets mee. Een goede basis om verder mee aan de slag te gaan. Erg fijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie