Motivatiebrief receptioniste

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Receptioniste is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Milly Vroegh
Havikslaan 20
1021 EL Amsterdam

Sten de Bree
Science Park 500
1098 XH Amsterdam

Amsterdam, [DATUM]

Betreft: vacature receptioniste

Geachte heer De Bree,

Als receptioniste bij uw bedrijf een aangename eerste indruk maken op klanten en bezoekers: dat is een functie die ik graag zou vervullen. Na ons telefoongesprek gisteren over de openstaande vacature, besloot ik deze motivatiebrief te sturen om zo te solliciteren naar de functie van receptioniste.

In [DATUM] heb ik de opleiding tot telefoniste en receptioniste afgerond aan het ROC van Amsterdam. Hierna ben ik aangenomen bij een recruitmentbureau als receptioniste. Naast het ontvangen van klanten en kandidaten, ben ik ook verantwoordelijk voor het bedienen van de telefooncentrale, het verzorgen van de inkomende en uitgaande post en de planning van vergaderruimtes en werkplekken. Daarnaast voer ik licht administratieve werkzaamheden uit en beheer ik de bedrijfskas. Deze taken komen ook in uw vacature naar voren als onderdeel van het takenpakket van de receptioniste.

Door mijn ervaring als receptioniste, weet ik dat het van groot belang is om bezoekers op een welkome en beleefde manier in het bedrijf te ontvangen. De eerste indruk is onomkeerbaar en bepaalt hoe de bezoeker naar het gehele bedrijf kijkt. Daarnaast is het belangrijk om de organisatie goed te kennen en te weten hoe deze in elkaar zit om klanten de juiste informatie te kunnen geven. Het werk van een receptioniste kan erg druk zijn. Het is dan de kunst om niet in de stress te schieten, maar alles rustig één voor één af te handelen en prioriteiten te stellen. Door mijn rustige en ontspannen persoonlijkheid kan ik goed omgaan met werkdruk.

Ik bezit ook andere persoonlijke eigenschappen die goed passen bij de functie van receptioniste. Zo ben ik sociaal, representatief en servicegericht. Tevens toon ik initiatief en heb ik aandacht voor detail. Ik ‘zie’ het werk altijd liggen en houd van aanpakken. Het beantwoorden van de telefoon en het bedienen van de telefooncentrale gaat mij goed af: volgens velen heb ik een prettige telefoonstem en spreek ik rustig en duidelijk. Niet alleen klanten, kandidaten en bezoekers zijn belangrijk voor mij. Als receptioniste heb ik uiteraard ook veel aandacht voor mijn collega’s. Ik werk graag met hen samen, maar mijn taken voer ik graag zelfstandig uit. Zoals u als vereiste aangeeft in de vacature, beheers ik zowel de Nederlandse als de Engelse taal uitstekend en daarnaast beheers ik de Duitse en Franse taal gemiddeld. Het MS Office pakket ken ik op mijn duimpje, evenals de meeste telefooncentrales.

Het internationale karakter en de betrokken werksfeer van uw organisatie spreken mij aan. Als ondernemende en servicegerichte receptioniste, denk ik de juiste kandidaat te zijn voor de functie. Ik hoop dat u deze mening deelt na het lezen van mijn motivatiebrief met daarin mijn ervaring, eigenschappen en motivatie.

Ik wacht uw reactie af.

Met vriendelijke groet,

Milly Vroegh

download-breed

133 reacties op “Motivatiebrief receptioniste”

 1. Mooie motivatiebrief, waarbij alles duidelijk is en de talenten van de kandidaat sterk naar voren komt. De motivatiebrief kan goed helpen bij het creeren van je eigen motivatiebrief, vooral als inspiratie om je eigen brief te schrijven. Ik heb vaak moeite gehad met het schrijven van motivatiebrieven, maar met zulke voorbeelden is het gemakkelijker geworden om zelf 1 te schrijven. Vaak is het lastig om iets goed te verwoorden, maar ik merk dat als je zulke voorbeelden gebruikt je toch wel je eigen talenten naar voren kan halen. Ik hoop dat ik ook zulke mooie motivatiebrieven kan schrijven die me zullen helpen bij het vinden van een geschikte baan. Ik heb zelf ook gesolliciteerd voor een functie als receptioniste, waarbij het belangrijk was om een motivatiebrief te schrijven en dat ging niet altijd heel goed. Ik heb daar veel tijd en moeite in gestoken, maar het ging toe af en toe toch mis. Dus met zo een mooie voorbeeld kom je echt een hele stuk verder. Ik hoop dat deze motivatiebrief nog vele andere kan helpen, zodat we allemaal een passende baan vinden en aan de slag kunnen. laat dit een leuke motivatie zijn voor vele om aan de slag te gaan.

 2. Hele mooie voorbeeld van een motivatiebrief die mij goed heeft geholpen bij mijn eigen motivatiebrief!

 3. Het handige aan een perfect voorbeeld is dat het de basis kan leggen voor een goed onderbouwde brief. Alvast bedankt voor het zetje in de goede richting! Het vergt soms wat tijd maar uiteindelijk komt er een toffe motivatiebrief boven zetten.

 4. Echt zeer onder de indruk van deze brief. Ben op dit moment bezig om een mooie en duidelijke brief samen te stellen en dit voorbeeld gaat hier zeer zeker bij helpen. Als ik door deze brief geen uitnodiging ga krijgen dan weet ik het niet meer.

 5. Ik kan deze brief heel goed gebruiken voor mijn cursus die ik aan het volgen ben en voor het zoeken van een ervaringsplek.

 6. Het is prettig dat je op deze website naar een voorbeeld kan zoeken om inspiratie op te doen.
  En de juiste zinnen te gebruiken. Dit heef mij zeker geholpen met het schrijven van een motivatiebrief.

 7. Deze brief is erg handig, ook omdat deze geen standaard saaie brief is. Ik ben van plan deze deels te gaan gebruiken voor mijn motivatie brief. Een brief moet toch de persoonlijkheid weergeven van de sollicitant.

 8. Goede brief, die persoonlijk aangevuld kan worden. Ik ga er gelijk mee aan de slag en de brief als basis gebruiken voor een leuke vacature.

 9. ik heb met deze voorbeeldbrief de woorden gevonden die ik zocht om een goede brief te schrijven

 10. Een hele goede voorbeeldbrief. Na jaren in een winkel gewerkt te hebben wil ik toch weer als Receptioniste werken. Een sollicitatiebrief is altijd moeilijk; of je maakt er iets oubolligs van of veel te kort. Met dit voorbeeld heb ik iets waar ik aan heb. Het is een goede basis dat ik zelf kan aanpassen.

 11. Ik vond het lastig te beginnen met het schrijven van een eigen brief. Dit voorbeeld heeft voor inspiratie gezorgd. Top!

 12. Hallo kundige schrijver,

  Met uw schrijven heeft u mij geinspireerd voor het samenstellen van een gepersonaliseerde motivatiebrief. Thanks!

 13. Eindelijk even een nieuw inzicht waarmee ik hopelijk de gewenste baan kan krijgen. Bedankt !

 14. Heel goede voorbeeld. Ik kan deze voorbeeld goed gebruiken om mijn motivatiebrief te schrijven.

 15. een hele mooie goede brief die zeker meerdere mensen zouden kunnen gebruiken. niet in zijn geheel natuurlijk het is belangrijk dat je brief persoonlijk blijft ,maar er zitten zeker veel gedeeltes in deze brief die goed gebruikt kunnen worden.
  ik zelf heb er veel aan gehad en ben blij dat ik deze brief als voorbeeld heb mogen inzien.
  ik hoop dat mijn nieuwe werkgever er ook zo overdenkt waneer hij mijn brief leest.
  ga vooral zo door.

 16. Een goede brief met een uitgebreide basis waar je een heleboel uit kunt halen en personaliseren.

 17. Dit is vrijwel de beste motivatie brief voor receptioniste die ik tot op heden heb gezien.
  Deze site sla ik zeker op in mijn favorieten, Aanrader!

 18. Hele goede brief, waarin alle belangrijke taken en kennis van een receptioniste benoemd worden, Wel zou ik de brief wat inkorten.

  Verder Top!

 19. Perfect voorbeeld van een motivatiebrief, hier kan ik iets mee, door diverse aanpassingen ook zeer persoonlijk te maken.

 20. Zeer duidelijke en enthousiaste sollicitatiebrief.
  Door enkele aanpassingen is deze brief zeker te gebruiken.

 21. ik denk dat ik hier zeker wat aan heb, ben op zoek naar een leuke baan als receptioniste,
  op dit moment heb ik een baan in een totaal ander segment, dit werk is zeer zwaar en aangezien ik nog een hele tijd moet werken, is t nu tijd om iets anders te zoeken,
  omdat ik al midden 40 ben, valt dit niet mee. ik heb t idee dat de meeste mensen die op middelbare leeftijd zijn, hier mee zitten, het idee hebbern dat de sollicitatiebrief niet eens gelezen wordt omndat je te oud bent, erg jammer. misschie

 22. ik ben ook onder de indruk van deze mooie brief, ik heb nu voldoende basis om mijn eigen motivatie brief te schrijven

 23. Matsy Felser

  Ik vind dit een mooie en duidelijke sollicitatiebrief en wil deze brief graag gebruiken om mijn eigen brief te schrijven.

 24. Goede basis voor een motivatie brief.
  Ik ga deze zeker gebruiken bij mijn brief waar ik nu mee bezig ben.
  Een goed opzet waar je zelf makkelijk je eigen draai aan kan geven.
  Zodat ik dan mijn eigen ding in de motivatie brief kan verwerken.
  Super.

 25. TOP bedankt voor het voorbeeld. Daar kan ik echt iets mee.
  Vanuit de motivatie voorbeeldbrief kan ik mijn motivatiebrief maken en deze persn met eigenonaliseren en aanvullen met eigenschappen en werkervaringen.

 26. Door mijn eigen versie van deze brief te maken zal ik een goede kans kunnen maken op een vacature die ik op het oog heb.

 27. A. Wouters

  Een goede voorzet, hier kan ik iets mee, dank je wel! Het blijft heel lastig om mezelf op papier te presenteren op een manier die weerspiegelt wie/hoe ik ben. Met behulp van dit voorbeeld hoop ik mezelf
  beter te kunnen presenteren. Ik heb zojuist weer een leuke, passende vacature gevonden dus ik ga meteen aan de slag om te proberen het voorbeeld om te buigen naar een motivatie die beter weergeeft hoe ik als werknemer en persoon in elkaar zit.

 28. Goede brief! Ik kan hier heel veel stukken uithalen en gebruiken voor mijn sollicitaties. Al heel lang op zoek naar een baan en op deze site heel veel brieven gevonden die mij kunnen helpen bij het schrijven van een goede brief, die hopelijk zullen lijden tot een baan. En dat voor langere duur.

 29. Ik vind dit een erg sprekende brief. Het is een goede basisbrief om her en der dingen kunt toevoegen of weglaten om naar je eigen persoonlijke situtatie aan te passen.

 30. Ik vind het een fijne brief, ik heb er wat aan. Kan deze brief omturnen met mijn eigen gegevens zodat ik goed kan toeschrijven naar de werkgever toe. Ik vind het fijn om een voorbeeld als dit te hebben.

 31. Dit brief is een goede basis om mee aan de slag te gaan. Hier kan ik goede punten uithalen om mijzelf zo goed mogelijk te presenteren bij mijn toekomstige werkgever. Bedankt voor de tips en zal zeker deze pagina promoten bij vrienden en bekenden

 32. deze open sollicitatiebrief is een goede basis om snel en eenvoudig te kunnen solliciteren.

  1. Via internet heb ik deze open sollicitatiebrief gevonden voor de functie van receptioniste. Ik ben van mening dat ik met deze brief wel een heel eind kom om open sollicitatiebrieven te sturen naar diverse bedrijven. het voldoet perfect aan mijn verwachtingen.

 33. Dit is echt een hele goede en spontaan klinkende sollicitatiebrief. Dit is een meer dan prima basis om mijn eigen sollicitatiebrief te gaan schrijven. Overzichtelijk en duidelijk . Een hele prettige brief om te lezen. Dit moet gaan lukken.

 34. hoi, wat fijn een handleiding te hebben. het is weer een tijd geleden voor mij, dit helpt me een heel stuk verder. ik ga meteen beginnen.

 35. goede basis, motivatiebrief, een goed voorbeeld. hier kan ik wel wat mee, ik kan er verschillende dingen uithalen of aan toevoegen, of sommige zinnen op een andere manier verwoorden of eigen draai aan geven
  zo creeer ik mijn persoonlijke motivatiebrief ! superrrrr

 36. ik vind de brief een goed voorbeeld. ik kan er verschillende dingen uithalen of aan toevoegen.
  zo creeer ik mijn eigen persoonlijke motivatiebrief

 37. Dit is een goede voorbeeld brief. Het is een uitstekende basis om de brief persoonlijker te maken.

 38. Ik ben zeer tevreden met deze brief. Het is een uitstekende basis waaraan je zelf een aantal dingen kunt toevoegen en verwijderen om het persoonlijker te maken.

  1. Ik ben zeer tevreden met deze motivatiebrief. Het is een uitstekende basis waaraan je zelf dingen kunt toevoegen of verwijderen om de brief persoonlijker te maken.

  1. Deze brief heeft me enorm geholpen om mijn ideeën bij elkaar te krijgen en te puzzelen wat ik in deze brief moet schrijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie