Motivatiebrief office manager

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Office Manager is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Maja Volwater
Peellandstraat 4
5461 GW Veghel

Tico Leijser
Eisenhowerweg 4-6
5466 AC Veghel

Veghel, [DATUM]

Betreft: vacature office manager

Geachte heer Leijser,

Kundig, betrouwbaar en sociaal; dat is een korte omschrijving waaraan de office manager waarnaar u op zoek bent moet voldoen. Volgens de vacature die ik [DATUM] op uw bedrijfswebsite las, hecht u veel waarde aan deze eigenschappen. Begrijpelijk, want een office manager is een vak dat je moet liggen. Ik denk over de juiste capaciteiten te beschikken en daarom een goede kandidaat te zijn voor de openstaande vacature. In deze motivatiebrief zal ik mijn kennis, ervaring en motivatie kort toelichten.

Na het afronden van de opleiding HBO Communicatie, ben ik als  office manager gaan werken bij een communicatiebureau in Veghel. Het was niet helemaal de functie die ik voor ogen had, maar na een paar weken voelde ik me als een vis in het water: een office manager heeft een uitgebreid en uitdagend takenpakket en hier kon ik al mijn energie in kwijt. Op mijn huidige werkplek als office manager, ben ik samen met enkele collega’s verantwoordelijk voor het beheren van contracten, het opstellen van offertes en het verzorgen van de facturatie. Daarnaast verwerk ik gegevens in het rapportagesysteem en zet ik conceptrapportages klaar. Als office manager van het bureau, ben ik ook verantwoordelijk voor het boeken van hotels en vluchten van collega’s. Tevens controleer ik declaraties en zorg ik dat deze op de juiste plek terecht komen. Al deze werkzaamheden voer ik met plezier uit, maar na vier jaar op deze plek ben ik toe aan een nieuwe uitdaging en vooral een nieuwe werkomgeving.

Hetgeen mijn aandacht direct trok bij het lezen van de vacature, is de professionele en internationale sfeer binnen uw bedrijf. Op deze manier hoop ik mijn talenkennis in praktijk te kunnen brengen, hetgeen in mijn huidige functie nauwelijks gebeurt. Naast de Nederlandse taal, beheers ik ook de Engelse, Franse, Spaanse en Duitse taal in woord en geschrift. U geeft in de vacature tevens aan dat de office manager binnen uw bedrijf de spin in het web is en nauw samenwerkt met collega’s. Het werken in een team vind ik belangrijk en fijn, maar ik kan ook zeer goed zelfstandig werken. Mensen om mij heen noemen mij sociaal, betrouwbaar en gedreven. Ik werk zeer nauwkeurig en accuraat en ben communicatief vaardig. Door mijn flexibele werkhouding kan ik snel en eenvoudig inspelen op wisselende omstandigheden en weet ik bij voorbeeld goed prioriteiten te stellen. Eigenschappen die onmisbaar zijn voor een professionele office manager.

Ik hoop u te hebben overtuigd van mijn kwaliteiten voor de functie met deze motivatiebrief. Office manager is een functie die op mijn lijf geschreven is en ik zou de taken graag bij uw professionele organisatie uitvoeren. Uw bedrijf kan daarentegen rekenen op een ervaren en gedreven office manager. Graag maak ik nader kennis in een persoonlijk gesprek.

Ik wacht uw reactie af.

Met vriendelijke groet,

Maja Volwater

download-breed

71 reacties op “Motivatiebrief office manager”

 1. Een goed verwoorde brief in zakelijke maar nog steeds menselijke taal. Ik vind het altijd fijn om een houvast te hebben bij het schrijven van een motivatiebrief en dit is precies wat ik zocht.

 2. Kijk, dit is wat ik noem een professionele sollicitatiebrief waar ik wat aan heb als opzet voor mijn sollicitaties.Dank!

 3. Bernadiene Susanna

  Het is een inspirerende topbrief, welke je op meerdere functies kan gebruiken. Vriendelijkheid en enthousiasme springt er echt uit.
  De wijze hoe ik het zou formuleren, kon alleen niet echt goed op de woorden komen.

 4. Wat een leuke en professionele sollicitatie brief, hier heb je tenminste wat aan. Het is niet saai en geeft zeker veel inspiratie! Dankje

 5. Een mooie brief, prettig te lezen en inhoudelijk.
  Graag maak ik gebruik van de voorbeelden in de brief.

 6. Remco Teer

  Goedemorgen,

  Een gedegen en prima professionele sollicitatiebrief die zeker met het oog op de functie van office manager te gebruiken is.

  Ik zal deze dan ook zeker gebruiken in mijn zoektocht naar de juiste baan in dit segment.

  Groet, James

 7. Cristina Sanda

  Een gedegen nette en heldere sollicitatiebrief die werkelijk goed te gebruiken is om mee te sturen met een sollicitatie voor de functie van Office Manager bij een willekeurig bedrijf.

  Zeker een brief die ik kan en zal gebruiken tijdens mijn sollicitatierondes.

  Met vriendelijke groet,
  Cristina Sandu
  Amsterdam

 8. Goede movitatiebrief. Het is persoonlijk en er wordt goed aangesloten op de inhoud van de functie en eigen competenties zijn ook goed verwerkt in de brief.

 9. wat een mooie brief
  ik hoop met mooie stukken uit deze brief mijn droombaan te vinden.
  na veel banen die het net niet waren. Wil ik nu heel graag een baan waar je heel blij van wordt. deze brief neemt me zeker mee de goede kant op. dit is een brief die opvalt tussen de standaard brieven.
  dankjewel voor het publiceren.

 10. Zeer goed voorbeeld van waaruit ik het eea verder kan uitbouwen.

  Ik zou deze brief fan ook graag als referentiekader gebruiken om mezelf verder vooruit te helpen.

 11. Dit is een leuke en frisse brief. Hij is goed te gebruiken en zal er bij recruters zeker uitspringen. Goede en vernieuwende sollicitatie of motivatiebrieven zijn lastig te vinden en het ontbreekt de schrijver vaak aan inspiratie om een pakkende brief op te stellen. Wie weet kan deze brief iemand het juiste duwtje geven.

 12. erg origineel en overtuigende brief. Geeft mij ook inspiratie voor het schrijven van een duidelijke brief hoe ik mijzelf kan onderscheiden van de rest. Thanks!

 13. een goeie motivatiebrief . wat mj betreft een overzichtelijk motivatiebrief, en ik zal paar ideetje over nemen voor motivatiebrief.

 14. Om na zoveel jaren een sollicitatiebrief te schrijven valt niet altijd mee. Daarom is het fijn dat er zulke sites zijn om in ieder geval ideeën op te doen en mogelijk stukjes uit te gebruiken. Dank voor je inzet.

 15. Top, dan voor de heldere brief en fijn dat wij daar dan ook gebruik van kunnen maken. Er zitten altijd stukjes tussen die je nieuwe ideeën geven.

 16. Een groot deel van de tekst heb ik zojuist kunnen gebruiken voor mijn eigen sollicitatiebrief, waardoor mijn tijdelijke writer’s block verdween als sneeuw voor de zon. Hartelijk dank!

 17. dank voor deze mooie brief die ik kan gebruiken bij het solliciteren aan een andere functie in het bedrijfsleven

  ik hoop dat ik middels deze mooie brief uitgenodigt word om op gesprek te komen

  hartelijk dank

 18. Deze mail is heel mooi opgesteld door degene die het heeft geschreven, ze houdt je de hele brief geintresseerd en nieuwsgierig naar het ontmoeten van deze kandidaat. Heb er echt van genoten en zal zeker delen hiervan gebruiken voor mijn eigen motivatiebrief. Ik geloof dat ik hierdoor mijn kansen verhoog.

 19. Erg goed geschreven. Absoluut niet saai. Ik zal enkele delen gebruiken voor mijn eigen brief.

 20. het is een heel leuke en open manier om je motivatiebrief te schrijven het is fris en anders dan de normale brieven

 21. Hele mooie en goede brief! Zeer bruik baar voor mij vond het lastig een goede brief te vinden maar deze is zeker een die ik kan gebruiken. Bedankt voor het hier posten dat vind ik echt uper fijn, mooie aanvulling voor mijn eigen sollicitatiebrief en nu maar hopen dat het zijn vruchten afwerpt! Dank je wel

  1. Een prettige brief om te lezen met een aantal passages die ik zou kunnen gebruiken om mijn eigen brief mee aan te vullen.

 22. Het is beste lastig om een originele brief te schrijven. Vaak verval je in standaardzinnen. Maak daarom graag gebruik van bovenstaande brief als leidraad voor mijn eigen motivatiebrief. Heel veel dank voor het delen!

 23. Wat een prettige schrijfstijl. Vanaf de eerste zin was ik geïnteresseerd en wilde ik doorlezen.

 24. wat een topbrief, heeft me goede inspiratie gegeven, aangezien een motivatiebrief schrijven niet 1 van me sterkste kanten is :)

  dank je wel!

 25. Mooie brief ik kan zeker wat voorbeelden gebruiken en de brief in mijn eigen bewoordingen maken.
  Rietje

 26. Mooie brief. Wel verbaast mij de lengte – ik verneem doorgaans dat een brief niet langer zou moeten zijn dan één A4’tje.

 27. Geweldige sollicitatie man echt een aanrader voor iedere die zo sollicitatie zoekt geweldig ik heb gesolliciteerd en ben met deze sollicitatie ook aangenomen

  Wat een pro sollicitatie zeer mooi gedaan en zeer prachtig om te lezen echt succes!

 28. Een goede hartelijke en persoonlijke motivatiebrief. Erg duidelijk geschreven en fijn dat het geen standaard verhaal is. Geeft veel inspiratie. Dank!

 29. Helga Driehuis

  Weer eens een ander soort sollicitatiebrief dan de standaard sollicitatiebrieven. Ik vind de voorbeeldbrief openhartig en to the point. Met deze brief kun je zeker je voordeel doen. Je kunt er uit halen wat bij je past en goed gebruiken in je eigen sollicitatiebrief. Ik ga de voorbeeld brief zeker gebruiken in mijn sollicitatiebrieven en hoop dat mijn kansen op een baan als office manager hierdoor toenemen.

 30. Een open en hartelijke opening zet aan tot verder lezen van de lange brief. Deze brief geeft mij inspiratie, bedankt!

 31. Wat een leuke open en hartelijke sollicitatiebrief is dit. Dit is weer eens iets anders dan de standaardbrieven die je elders op het www tegenkomt. Ik denk dat ik hier wel het een en ander uit kan gebruiken om zelf een anders dan anderen brief te schrijven.

  1. saskia deurdulian

   Wat een professionele sollicitatiebrief, zeer prettig verwoord en ook uitgebreid omschreven wat jij hebt gedaan in jouw carriere. Ik gebruik heel graag voorbeelden uit jouw brief om mijn eigen brief te versterken en meer kans hoop te maken in het vinden van een nieuwe baan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie