Motivatiebrief koerier

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Koerier is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Jorik van der Schee
Krekelstraat 12
6533 RG Nijmegen

Torben de Schipper
Boksdoornstraat 97
6543 SE Nijmegen

Nijmegen, [DATUM]

Betreft: vacature koerier

Geachte heer De Schipper,

In Ons Weekblad van [DATUM] las ik met belangstelling de openstaande vacature bij uw bedrijf voor een koerier. Na het prettige telefoongesprek met uw telefoniste en een medewerker van de HR-afdeling besloot ik te solliciteren naar deze functie. In deze motivatiebrief zal ik mijn motivatie en kwaliteiten toelichten.

Sinds vijf jaar ben ik in het bezit van mijn rijbewijs B. Na het behalen hiervan, ben ik onmiddellijk gaan werken voor het autoverhuurbedrijf van mijn oom. Gehuurde auto’s waarmee vanuit het buitenland naar Nederland gereden is, breng ik weer terug naar het land waarin ze gehuurd zijn. Ik maak dus veel internationale ritten en ben dan enkele dagen van huis. Nu mijn vrouw zwanger is en ons eerste kindje eraan komt, vind ik het niet meer fijn om zo vaak en lang van huis weg te zijn. De vacature voor koerier past precies bij deze nieuwe situatie en trok daarom meteen mijn aandacht. Dat ik graag dichter bij huis werk, wil niet zeggen dat ik niet flexibel ben. De werktijden hoeven niet helemaal vast te staan, maar ik vind het wel belangrijk om niet continue dagen achtereen van huis te zijn.

De functie spreekt mij vooral aan, vanwege de grote verantwoordelijkheid die de koerier krijgt over de af te leveren goederen en bij voorbeeld de bijkomende administratie. Mijn werk neem ik uiterst serieus en ik streef ernaar op het afgesproken tijdstip aanwezig te zijn op de juiste plek, zonder daarbij af te doen aan verantwoordelijk rijgedrag. Dat is ook de reden dat ik de afgelopen jaren nog nooit een boete heb gekregen tijdens werktijden. Zoals u in de vacature aangeeft als belangrijke kenmerken voor de functie van koerier, ben ik betrouwbaar en fysiek zeer sterk. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig in de sportschool te vinden om mijn conditie en lichaam op peil te houden. Zelfstandig werken zonder nauw contact met collega’s is voor mij geen probleem; ik kan goed tegen alleen zijn. Het vak van koerier past dus zeer goed bij mij.

Met deze motivatiebrief hoop ik uw interesse te hebben gewekt en te hebben overtuigd de juiste kandidaat voor de functie van koerier te zijn. Graag maak ik nader met u kennis in een persoonlijk gesprek.

Ik wacht uw reactie af.

Met vriendelijke groet,

Jorik van der Schee

download-breed

21 gedachten over “Motivatiebrief koerier

 1. George Kh

  Mooi, inhoudelijk en niet te lang.

  Reageren
 2. ouss

  ik zal er zeker hier gebruik van maken want dit is precies wat ik nodig had perfect hier houden ik nou van makkelijk simpel en netjes in elkaar gezet alleen paar veranderingen en dan done

  Reageren
 3. Mnr Smart

  deze brief helpt me zeker met me motivatie brief schrijven want het bevat alle benodigde aspecten van mijn toekomstige baan. Dankuwel voor deze motivatie brief ik ga wel bepaalde dingen eraan wijzigen zodat het klopt met mijn levens situatie.

  Reageren
 4. Omer

  Top motivatiebrief! ga ik zeker gebruiken

  Reageren
 5. Dennis Schuurmans

  Zeer goed voorbeeld! niets mis mee

  Reageren
 6. ikke

  ga hier zeker door een goede motivatie van maken

  Reageren
 7. jan

  hele mooi brief ga ik vast en zeker gebruiken

  Reageren
 8. danny

  zeer goede inhouderlijke brief.

  hier kan ik wat mee bedankt

  Reageren
 9. Joep

  Ik ben blij dat ik deze site op het internet heb gevonden.Als 50-plusser is het moeilijk om aan een baan te komen. De vele en duidelijke tips zijn een hele hulp bij het bepalen van de inhoud van een sollicitatie brief. Het lijkt mij niet verstandig de voorbeeld brief zonder meer over te nemen. Werkgevers kunnen zeer snel het basis voorbeeld op het internet terugvinden. De voorbeeld brief is wel zeer behulpzaam bij het bepalen van de indeling en de inhoud van de alinea’s. Het bespaart veel tijd.

  Reageren
 10. ilona

  Het is een goed onderbouwde brief, duidelijk ook. Er staat precies in wat nodig is en is netjes verwoordt. Bedankt voor de hulp

  Reageren
 11. Harun

  Ik ga er zeker gebruik van maken, het is heel moeilijk voor mij om alles in mijn eigen woorden te beschrijven en vooral om plus punten van mezelf op te noemen.. En dan ook nog eens je karaktereigenschappen opnoemen en jezelf goed verkopen.. Heel moeilijk maar ben blij met deze oplossing..

  Reageren
 12. rachella

  de brief is goed opgesteld en ga er gebruik van maken bedankt

  Reageren
 13. Martin

  Fijn om dit soort brieven te kunnen gebruiken Dank jullie

  Reageren
 14. Rob Koch

  mooie brief die wil ik graag als voorbeeld gebruiken

  Reageren
 15. Kirsten

  Bruikbare brief. Deze kan ik zeker als basis gebruiken!

  Reageren
 16. Martijn-Jan

  Goede en inhoudelijke brief! Gaat mij zeker helpen!

  Reageren
 17. kleijnen

  deze brief is volgens mij goed opgesteld en niet te lang

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 3000 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.