Motivatiebrief kapster

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Kapster is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Elsien Verkaart
Enzerink 25
5655 EG Eindhoven

Liesanne van Kranenburg
Van Berghenstraat 179
5482 GH Schijndel

Eindhoven, [DATUM]

Betreft: vacature kapster

Geachte mevrouw van Kranenburg,

In de “Blijvende Courant” van [DATUM] j.l. zag ik een advertentie staan met de vacature voor kapster. Nadat ik ben langsgekomen en met een van uw kapsters heb gesproken, besloot ik mijn motivatiebrief voor deze functie te schrijven.

Na mijn opleiding aan het Schoonheidsinstituut in Amsterdam besloot ik mijn diploma uit te breiden met een kappersopleiding. Op het moment ben ik werkzaam als pedicure en manicure. Om mijzelf breder te ontwikkelen wil ik graag het kappersvak aan mijn werkzaamheden toevoegen. Het werk als kapper vind ik erg leuk, ik volg de haartrends op de voet om altijd volgens de laatste mode te kunnen stylen. Het uitdagende aan het vak vind ik het alsmaar ontwikkelen van technieken. Ik vind het erg leuk om klanten op de hoogte te brengen van de laatste mode en om ze advies te geven wat bij hen past.

Hoewel ik net mijn diploma tot kapster heb behaald, heb ik al vele uren praktijkervaring opgedaan. Tijdens mijn stages en in de praktijkruimte op school heb ik de schaar erg goed onder de knie gekregen. Door mijn ervaring als pedicure en manicure heb ik al ervaring met agendabeheer. Zelfstandig afspraken inplannen en kassawerkzaamheden behoren ook tot mijn taken in de salon. Mensen gaan naar de kapper om te ontspannen, een praatje maken hoort daarbij. Ik zorg er graag voor dat de klanten zich op hun gemak voelen. Doordat ik mijn vak versta en snel het vertrouwen heb, durven mensen mij mijn gang te laten gaan.

Een nette en schone salon vind ik erg belangrijk. Als pedicure, manicure zorg ik er altijd voor dat alle materialen steriel zijn. Ook als kapster vind ik het belangrijk om een verzorgde indruk te wekken. Ik doe graag wat extra voor de klant en mijn collega’s. Werken in een team past erg goed bij mij. De klanten krijgen een echte sterrenbehandeling. Als iemand die een verzorgend beriep heeft vind ik het erg belangrijk om er verzorgt uit te zien. Mijn haren, kleding en nagels zien er altijd tip top uit. Ook dit geeft klanten een vertrouwd gevoel.

Deze vacature spreekt mij erg aan vanwege de verschillende werkzaamheden. Als pedicure manicure kom ik meestal alleen vrouwen tegen. Het lijkt me een leuke uitdaging om ook mannen en kinderen te kunnen knippen. Omdat ik mijn huidige werk flexibel kan plannen komt deze vacature voor twee dagen in de week precies goed uit.

Hopelijk bent u net zo enthousiast als ik na het lezen van mijn motivatiebrief en nodigt u mij uit voor een gesprek. Het lijkt me erg leuk om nader kennis te maken en het uitgebreid over het kappersvak te kunnen hebben.

Ik wacht uw reactie af.

Met vriendelijke groet,

Elsien Verkaart

download-breed

4 reacties op “Motivatiebrief kapster”

  1. ik vind het een zeer nette brief, de opbouw is goed en het ziet er erg netjes uit, ik heb ook wat voorbeelden nodig om een goede motivatie brief te schrijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie