Motivatiebrief juridisch secretaresse

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Juridisch Secretaresse is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Annemiek Niesen
Kapittelweg 71
1216 JB Hilversum

Rhodé de Crom
Leimuiderdijk 34
1435 CX Rijsenhout

Hilversum, [DATUM]

Betreft: vacature juridisch secretaresse

Geachte mevrouw de Crom,

Zoekend naar een nieuwe uitdaging las ik uw vacature. Na een positief telefoongesprek stuur ik u zoals besproken mijn motivatiebrief voor juridisch secretaresse. Hopelijk raakt u net zo enthousiast over mij als ik over deze mogelijkheid binnen uw bedrijf.

Inmiddels ben ik vier jaar werkzaam als juridisch secretaresse bij een middelgroot kantoor. In deze periode heb ik middels een BBL-opleiding mijn diploma juridisch secretaresse behaald. Ik pak zaken meteen aan, daarom was deze praktijkgerichte opleiding voor mij de beste mogelijkheid.  Het opstellen en verwerken van juridische stukken ligt mij erg goed. Ook het aanleggen van cliëntendossiers is momenteel een van mijn taken.

De tijd van een advocaat is erg kostbaar, daarom neem ik zoveel mogelijk druk weg door voorbereidende werkzaamheden te verrichten. Het recht luistert nauw, goed onderzoek en correcte weergave van juridische stukken is van groot belang. Hier haal ik erg veel plezier uit. Ik zorg ervoor dat u als advocaat goed op de hoogte bent van lopende zaken. Afspraken inplannen voor de rechtbank en cliënten evenals het beantwoorden van de telefoon zie ik als belangrijke aspecten binnen het vak. Ik neem mijn werk als juridisch secretaresse erg serieus en beleef er veel plezier aan.

Nederlands is een van mijn sterkste punten. Dit komt goed van pas bij het uitwerken van dictaten met de dictafoon. Ik stel brieven op die naar cliënten, gedaagden en de rechtbank verstuurt worden. Belangrijk is om termijnen te bewaken voor een eventueel hoger beroep. Als juridisch secretaresse zorg daarom ook dat ik altijd op de hoogte ben van alle lopende zaken.

Ik richt mijn motivatiebrief aan uw kantoor omdat ik klaar ben voor de volgende stap. Een groter kantoor in een ander rechtsgebied trekt mij erg aan. Momenteel werk ik voor twee advocaten. In de functie als juridisch secretaresse bij uw kantoor zou ik voor meerdere advocaten werkzaamheden verrichten. Dit zie ik als een goede uitdaging om mezelf te blijven ontwikkelen op persoonlijk, en professioneel  vlak.

Ik ben erg enthousiast over mijn werk als juridisch secretaresse, hopelijk leest u dat ook zo in mijn motivatiebrief. Dank u wel voor het lezen van mijn sollicitatie, ik hoop dat u mij uitnodigt voor een gesprek. Tijdens de kennismaking kan ik mijn motivatiebrief en CV mondeling toelichten.

 

Met vriendelijke groet,

Annemiek Niesen

download-breed

4 reacties op “Motivatiebrief juridisch secretaresse”

  1. Beste Annemiek,
    dank voor je motivatie brief juridisch secretaresse. een perfecte brief als voorbeeld om het geheel aan te passen naar mijn eigen motivatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie