Motivatiebrief juridisch medewerker

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Juridisch Medewerker is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Stevie Tempelman
Maasstraat 183
2515 AG Den Haag

Miraç Lambert
Poptahof Zuid 170
2624 SW Delft

Den Haag, [DATUM]

Betreft: vacature juridisch medewerker

Geachte heer Lambert,

Op zoek naar een leuke vacature kwam ik op uw website terecht. Na telefonisch contact met uw kantoor besloot ik dan ook om mijn motivatiebrief te schrijven voor de functie als juridisch medewerker bij uw advocatenkantoor.

Na het behalen van mijn opleiding tot juridisch medewerker op het ROC in Roosendaal in 2013 ben ik aan de slag gegaan bij een deurwaarderskantoor. Ik verricht verschillende werkzaamheden zoals het behandelen van aanvragen en opdrachten, hier stel ik de benodigde documentatie voor op. Ik werk erg geordend en nauwkeurig en verwerk alles in het computersysteem. Zolang ik mensen zelf de juiste informatie kan geven doe ik dat. Omdat ik iedereen graag goed op weg help weet ik ze altijd naar de juiste instanties of afdelingen te begeleiden als ik zelf het antwoord niet weet.

Ik vind het niet lastig om met vertrouwelijk informatie om te gaan. Het werken bij een deurwaarderskantoor is erg verantwoordelijk werk. Je moet omgaan met gevoelige informatie en het is belangrijk dat je dit niet buiten de deur deelt. Soms heb je minder leuke gesprekken aan de telefoon, als eerste aanspreekpunt krijg je nogal eens wat voor je kiezen. Toch blijf ik altijd netjes en geduldig klanten te woord staan.

Wat mij zo leuk lijkt aan uw vacature van juridisch medewerker is een ander werkveld en de uitgebreide functieomschrijving. Naast de taken die ik momenteel verricht lijkt het me erg uitdagend om ook het beheer van juridische dossiers onder mij te krijgen, dit is iets wat ik tijdens mijn studiejaren altijd erg leuk vond om te doen. Het waken over wettelijke termijnen , juridische procedures en het opstellen en verwerken van contracten zijn welkome nieuwe taken om mijzelf verder te kunnen ontwikkelen.  Het klantenbestand verzorgen en het bijhouden van de administratie zijn taken waar ik voldoening uithaal.

Ik denk graag mee over de situatie van een cliënt, wel weet ik altijd een professionele afstand te bewaren om mezelf niet mee te laten slepen in de situatie. Ik zal nooit regels breken om een cliënt te ‘helpen’. Belangrijk is dat cliënten weten wat ze te wachten staat. Ze goed informeren over de procedures die we moeten doorlopen geeft cliënten een vertrouwd gevoel.

Hopelijk heeft u na het lezen van mijn motivatiebrief het gevoel een goede juridisch medewerker aan mij te kunnen hebben. Ik kom graag mijn motivatie persoonlijk toelichten en hoop dat u mij uitnodigt voor een kennismakingsgesprek.

Ik wacht uw reactie af.

Met vriendelijke groet,

Stevie Tempelman

download-breed

12 gedachten over “Motivatiebrief juridisch medewerker

 1. Petra

  bedankt voor deze motivatie brief deze zou mij heel goed kunnen helpen bij het vinden van een baan in de juridische sector graag zou ik hier namelijk mijn huidige opleiding vol passie willen uitoefenen

  Reageren
 2. A.P.

  Bedankt voor het beschikbaar stellen van een juridische motivatiebrief. Momenteel ben ik bezig met mijn opleiding en wil heel graag een juridische functie. Met deze brief wordt het gelukkig iets makkelijker om een interesse op te wekken bij een mogelijke werkgever. graag ontvang ik daarom ook graag uw brief. Zodat ik gerichter mijn tweede stap de juridische wereld in kan maken, en mijn studie volledig tot zijn recht kan laten uitkomen En hoe mooi zou het zijn als dat met uw brief zou lukken dan

  Reageren
 3. A.P.

  Bedankt voor het beschikbaar stellen van een juridische motivatiebrief. Momenteel ben ik bezig met mijn opleiding en wil heel graag een juridische functie. Met deze brief wordt het gelukkig iets makkelijker om een interesse op te wekken bij een mogelijke werkgever

  Reageren
 4. Kennelee

  Zeer duidelijke brief! Ik wil graag als juridisch medewerker werken, maar het is zo moeilijk een goede brief op te stellen. Deze brief helpt mij met een richtlin

  Reageren
 5. sharelle

  Super duidelijke brief! Het is vaak moeilijk o je gedachten te verwoorden. Deze brief heeft het voor mij gedaan

  Reageren
 6. Grans Goeree

  fijn dat er deze voorbeelden zijn, het valt niet mee om op te vallen in de stortvloed aan sollicitaties nl

  Reageren
 7. rens

  Een erg duidelijke motivatiebrief. De opbouw van studie naar werkervaring vind ik erg goed. Ook het feit dat genoemd wordt wat nieuwe taken zijn vind ik een verrassende wending en ga ik zeker ook zelf gebruiken.

  Reageren
 8. Ilaha

  Mooie brief! Deze zal zeker van pas kunnen komen na wat aanpassingen.

  Reageren
 9. Shany

  ik vind het een hele goeie duidelijke brief . ik dank jullie hartelijk , want soms is het lastig een goede brief te schrijven.

  Reageren
 10. merlyn

  Ik vind dit een mooie sollicitatie brief en zou hem wel kunnen gebruiken na wat aanpassingen

  Reageren
 11. sherina

  mooie en duidelijke brief, goed en duidelijk alles verwoord

  Reageren
 12. Myriam van der Kroft

  Echt super dat jullie een juridische motivatie brief ter beschikking stellen!
  Ik merk dat het best wel lastig is om een goede motivatie brief te schrijven waarmee je jezelf als het ware moet verkopen om op te vallen bij het bedrijf wat de vacature aanbied.
  Omdat ik nog studeer ben ik nog niet van alle procedures op de hoogte, dus als ik in aanmerking wil komen voor de vacature moet ik echt alles uit de kast halen.
  Jullie voorbeeld brieven helpen mij om de juiste motivatiebrief te schrijven.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 3000 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.