Motivatiebrief juridisch medewerker

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Juridisch Medewerker is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Stevie Tempelman
Maasstraat 183
2515 AG Den Haag

Miraç Lambert
Poptahof Zuid 170
2624 SW Delft

Den Haag, [DATUM]

Betreft: vacature juridisch medewerker

Geachte heer Lambert,

Op zoek naar een leuke vacature kwam ik op uw website terecht. Na telefonisch contact met uw kantoor besloot ik dan ook om mijn motivatiebrief te schrijven voor de functie als juridisch medewerker bij uw advocatenkantoor.

Na het behalen van mijn opleiding tot juridisch medewerker op het ROC in Roosendaal in 2013 ben ik aan de slag gegaan bij een deurwaarderskantoor. Ik verricht verschillende werkzaamheden zoals het behandelen van aanvragen en opdrachten, hier stel ik de benodigde documentatie voor op. Ik werk erg geordend en nauwkeurig en verwerk alles in het computersysteem. Zolang ik mensen zelf de juiste informatie kan geven doe ik dat. Omdat ik iedereen graag goed op weg help weet ik ze altijd naar de juiste instanties of afdelingen te begeleiden als ik zelf het antwoord niet weet.

Ik vind het niet lastig om met vertrouwelijk informatie om te gaan. Het werken bij een deurwaarderskantoor is erg verantwoordelijk werk. Je moet omgaan met gevoelige informatie en het is belangrijk dat je dit niet buiten de deur deelt. Soms heb je minder leuke gesprekken aan de telefoon, als eerste aanspreekpunt krijg je nogal eens wat voor je kiezen. Toch blijf ik altijd netjes en geduldig klanten te woord staan.

Wat mij zo leuk lijkt aan uw vacature van juridisch medewerker is een ander werkveld en de uitgebreide functieomschrijving. Naast de taken die ik momenteel verricht lijkt het me erg uitdagend om ook het beheer van juridische dossiers onder mij te krijgen, dit is iets wat ik tijdens mijn studiejaren altijd erg leuk vond om te doen. Het waken over wettelijke termijnen , juridische procedures en het opstellen en verwerken van contracten zijn welkome nieuwe taken om mijzelf verder te kunnen ontwikkelen.  Het klantenbestand verzorgen en het bijhouden van de administratie zijn taken waar ik voldoening uithaal.

Ik denk graag mee over de situatie van een cliënt, wel weet ik altijd een professionele afstand te bewaren om mezelf niet mee te laten slepen in de situatie. Ik zal nooit regels breken om een cliënt te ‘helpen’. Belangrijk is dat cliënten weten wat ze te wachten staat. Ze goed informeren over de procedures die we moeten doorlopen geeft cliënten een vertrouwd gevoel.

Hopelijk heeft u na het lezen van mijn motivatiebrief het gevoel een goede juridisch medewerker aan mij te kunnen hebben. Ik kom graag mijn motivatie persoonlijk toelichten en hoop dat u mij uitnodigt voor een kennismakingsgesprek.

Ik wacht uw reactie af.

Met vriendelijke groet,

Stevie Tempelman

download-breed

34 reacties op “Motivatiebrief juridisch medewerker”

 1. bedankt voor deze motivatie brief deze zou mij heel goed kunnen helpen bij het vinden van een baan in de juridische sector graag zou ik hier namelijk mijn huidige opleiding vol passie willen uitoefenen

 2. Bedankt voor het beschikbaar stellen van een juridische motivatiebrief. Momenteel ben ik bezig met mijn opleiding en wil heel graag een juridische functie. Met deze brief wordt het gelukkig iets makkelijker om een interesse op te wekken bij een mogelijke werkgever. graag ontvang ik daarom ook graag uw brief. Zodat ik gerichter mijn tweede stap de juridische wereld in kan maken, en mijn studie volledig tot zijn recht kan laten uitkomen En hoe mooi zou het zijn als dat met uw brief zou lukken dan

 3. Bedankt voor het beschikbaar stellen van een juridische motivatiebrief. Momenteel ben ik bezig met mijn opleiding en wil heel graag een juridische functie. Met deze brief wordt het gelukkig iets makkelijker om een interesse op te wekken bij een mogelijke werkgever

 4. Joalyne Tromp

  Een heel goede voorbeeldbrief die als leidraad dient voor het opstellen van een (open) sollicitatiebrief.

 5. Hier heb ik wat aan! Ik vind het altijd moeilijk om een motivatie op te stellen, maar deze brengt mij goed op weg

 6. Super duidelijke brief! Dit gaat mij zeker helpen tijdens mijn vacature voor Juridisch Medewerker. Jullie voorbeelden helpen mij altijd om de juiste motivatiebrief te schrijven, want soms is het lastig om een juiste brief te schrijven, daarom echt top dat er zulke sites bestaan! Mijn complimenten!!!

 7. Een zeer duidelijke brief. Die zeker een inspiratie is voor het schrijven van mijn eigen motivatiebrief. Gaat niet voor deze functie maar ik kan zeker punten gebruiken die zijn omschreven in deze brief.

 8. Ik vind het een hele goede brief. Moet nog wel het een en ander aanpassen. Vind het altijd zo lastig om een start te maken, maar met deze brief word ik aardig op weg geholpen .

 9. A. Gaatjeniksaan

  Echt super dat jullie dit aanbieden. zoals hierboven beschreven is het best lastig een goede motivatiebrief te schrijven waar je je zelf goed in kan presenteren. Ik beveel voorbeeldmotievatiebrief.nl dan ook aan, aan iedereen die moeite heeft met goede sollicitatie brieven. Echter vind ik het niet noodzakelijk dat jullie over gegevens willen beschikken.

 10. Super leuke brief. Was op zoek naar een goede brief voor een bekende van mij, die als aanvulling kan dienen op hetgeen wat ze zelf al geschreven heeft.
  Dit heeft prima geholpen.

 11. Zeer duidelijke brief! Ik wil graag als juridisch medewerker werken, maar het is zo moeilijk een goede brief op te stellen. Deze brief helpt mij met een richtlin

 12. Super duidelijke brief! Het is vaak moeilijk o je gedachten te verwoorden. Deze brief heeft het voor mij gedaan

 13. Grans Goeree

  fijn dat er deze voorbeelden zijn, het valt niet mee om op te vallen in de stortvloed aan sollicitaties nl

 14. Een erg duidelijke motivatiebrief. De opbouw van studie naar werkervaring vind ik erg goed. Ook het feit dat genoemd wordt wat nieuwe taken zijn vind ik een verrassende wending en ga ik zeker ook zelf gebruiken.

 15. A. Anoushi

  het is erg lastig om een correcte brief te schrijven, het is echt goed dat jullie mbv een voorbeeld dat jullie een beetje richting geven

 16. De Both Patricia

  Geachte,
  Van harte bedankt voor de steun om een gepaste en goede motivatiebrief op te maken voor deze branche. Het is niet steeds even makkelijk om de juiste woorden te vinden en de benodigde accenten te leggen daar waar nodig. Dit voorbeeld was voor mij een enorme hulp.
  Ik ben er van overtuigd dat ik hiermee vroeg of laat mijn doel, het vinden van een leuke job, zal bereiken!
  Mits enkele aanpassingen kan hij zeker ook gebruikt worden voor sollicitaties in andere domeinen.
  Vriendelijke groeten.

 17. Ik vind het een goeie brief. Persoonlijk zou ik de brief iets in korten maar verder is het een prima setup om vanuit te werken. Na wat aanpassingen zou ik deze brief wel kunnen gebruiken.

 18. ik vind het een hele goeie duidelijke brief . ik dank jullie hartelijk , want soms is het lastig een goede brief te schrijven.

 19. Myriam van der Kroft

  Echt super dat jullie een juridische motivatie brief ter beschikking stellen!
  Ik merk dat het best wel lastig is om een goede motivatie brief te schrijven waarmee je jezelf als het ware moet verkopen om op te vallen bij het bedrijf wat de vacature aanbied.
  Omdat ik nog studeer ben ik nog niet van alle procedures op de hoogte, dus als ik in aanmerking wil komen voor de vacature moet ik echt alles uit de kast halen.
  Jullie voorbeeld brieven helpen mij om de juiste motivatiebrief te schrijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie