Hoe blijf je gefocust tijdens het thuiswerken?

Hoe blijf je gefocust tijdens het thuiswerken?

Voorheen was thuiswerken voor veel professionals een aantrekkelijke optie. Tegenwoordig – terwijl de uitbraak van het coronavirus over de hele wereld woedt – is het een officiële overheidsrichtlijn. Elke klus die mogelijk op afstand kan worden gedaan, zou dat moeten zijn. Het is een maatregel die een paar weken geleden nog ondenkbaar was, maar het voordeel voor thuiswerkers is duidelijk: 1) Werken op afstand betekent dat u uzelf en uw dierbaren beschermt tegen COVID-19. 2) Je hebt nog steeds een baan. (Duizenden – zo niet miljoenen – mensen in de sectoren eten en drinken, horeca, vrijetijdsbesteding en entertainment hebben niet zoveel geluk.)

De voordelen houden daar niet op. Er is het extra comfort, het duidelijke gebrek aan woon-werkverkeer en de luxe om de temperatuur precies zo in te stellen als u wilt; geen compromis. En toch is thuiswerken geen feest. Je werk buiten een traditioneel kantoor en het brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee zoals afleiding, slechte gewoonten vermijden en gefocust blijven. In dit artikel beschrijven we vijf stappen om de manier waarop u thuis werkt te verbeteren. Volg het advies en u zorgt ervoor dat u niet alleen uw nieuwe werkomgeving overleeft, maar gedijt.

Hoe u de productiviteit kunt verhogen wanneer u vanuit huis werkt:

1. Zorg voor een aangewezen werkruimte

Of je nieuwe kantoor nu een rustige kamer met één deur is of een klein hoekje in je keuken, noem het zeker je eigen werkruimte. Hierdoor kunt u aan het begin van de dag mentaal ‘inklokken’ en dit gebied scheiden van de rest van uw huis – al was het maar in uw gedachten.

Zorg ervoor dat de door u gekozen werkruimte is georganiseerd, vrij van rommel en, indien mogelijk, baadt in natuurlijk licht. Aangezien je hier elke dag vele uren zult doorbrengen, probeer het (bij gebrek aan een beter woord) huiselijk te maken, met foto’s en kunstwerken en alles wat je de hele dag nodig hebt. Trap niet in de val door om de 15 minuten items uit de keuken of slaapkamer te halen – het is een veilige manier om afgeleid te worden door iets glimmends – zoals de koelkast (met name wat erin zit) of tv (met name rommelachtige maar verslavende shows overdag).

2. Stel een schema op

Afhankelijk van de functie biedt thuiswerken vaak de luxe om te beslissen wanneer je werkt. Gebruik dit voor uw maximale voordeel en kies uw meest gefocuste en productieve uren. Als je altijd al een nachtbraker bent geweest – waar ochtenden de vijand zijn en je alleen op kantoor opgewarmd zou worden omdat het tijd was om naar huis te gaan – omarm het. Wat nog belangrijker is, houd je aan het door jou gekozen werkschema (zelfs als het 19.00 uur tot vier uur ’s ochtends is). Dit zorgt voor een routine en duidelijke momenten waarop je bazen en collega’s contact met je kunnen opnemen.

Een manier om gefocust te blijven, is door uw dag in te richten alsof u op kantoor bent. Je zou niet eindeloze Twitter DM’s afvuren terwijl je volledig in het zicht van je baas bent, dus doe het ook niet terwijl je thuis werkt. De afwas, een vriend skypen, dat boek afmaken – bewaar het voor je lunchpauze (en ja, je zou een heel uur moeten nemen) of na het werk.

Aan de andere kant zullen vaste ‘kantoortijden’ thuis je ook stoppen om jezelf in de grond te werken. Als het tijd is om te eindigen, doe het dan. Schakel uw laptop en zakelijke e-mails uit en keer er morgen niet meer naar terug, of naar uw werkruimte.

3. Kleed je aan en organiseer je voor de dag

Een belangrijk ingrediënt voor succes als telewerker is het behouden van positieve gewoonten. Opstaan, douchen en aankleden voor werk dwingt je tot een professionele mentaliteit. Als je uit bed rolt, hongerig en ongewassen, en je werkdag dan met samengeknepen ogen begint, zal het waarschijnlijk net zo goed aflopen als wanneer je dit op kantoor deed.

Begin ook elke dag met een takenlijst. Leg het op een plek waar je het kunt zien en pak dan eerst je grootste, meest onaangename klus aan. De voldoening om deze vroege deuren af ​​te vinken, geeft je een warme dosis dopamine, die op zijn beurt het momentum biedt om meer te bereiken. Als je ziet dat de lijst kleiner wordt, voel je je nog productiever – je motivatie blijft in beweging.

4. Stel grenzen

Je vertelt het ze keer op keer. En toch denken familie en vrienden nog steeds dat je, omdat je thuis werkt, altijd vrij bent voor een inhaalslag. Vertel ze beleefd (maar resoluut) dat uw baan op afstand precies dezelfde verantwoordelijkheden met zich meebrengt als op kantoor. Als je met je partner thuis bent, zeg dan tegen hem: “Ik zit van X-uur tot Y-uur achter mijn computer en mag niet gestoord worden. Het zou geweldig zijn om samen te lunchen (let op: zeg dit alleen als je die kom met overgebleven pasta echt wilt splitsen), maar verder zal ik het druk hebben. “

Er zullen natuurlijk momenten zijn dat iemand onverwachts contact opneemt, vooral in chaotische tijden als deze. Als dat zo is, wees dan diplomatiek (niet onbeleefd) en vermaak het gesprek een minuut of twee – zoals u zou doen met een collega die langs uw bureau kwam. Als het duidelijk is dat de oproep niet urgent is, zeg dan dat je werk hebt en hoe laat ze terug kunnen bellen (let op: doe dit alleen als je ze later echt wilt spreken).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie