Motivatiebrief haarstyliste

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Haarstyliste is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Fébe Langenhof
Papendijke 132
4424 EK Wemeldinge

Xandra van der Steenhoven
Albusstraat 187
4903 RG Oosterhout

Wemeldinge, [DATUM]

Betreft: vacature haarstyliste

Geachte mevrouw van der Steenhoven,

U bent op zoek naar een haarstyliste met een commerciële insteek. Ik kwam uw vacature tegen in het plaatselijke weekblad en werd meteen enthousiast. Na een bezoekje aan de salon besloot ik u meteen mijn motivatiebrief toe te sturen.

In 2011 heb ik mijn opleiding tot Haarstyliste afgerond aan de Nederlandse Kappersacademie in Amsterdam. Ik heb mijzelf weten te ontwikkelen als allround haarstyliste door te werken bij verschillende salons. Mijn laatste werkgever is ‘Pretty Hair’ in Hoofddorp. Hier ben ik momenteel nog werkzaam als haarstyliste. Hier voer ik verschillende werkzaamheden uit zoals het wassen en knippen van klanten. Ook kleuradvies en haarverzorging hoort hierbij en vind ik erg leuk om te doen. Het geeft mij veel voldoening om het eindresultaat te zien. Het afstylen van een kapsel vind ik het leukste om te zien. Ik geef de klanten dan ook graag advies hoe zij hun nieuwe kapsel het beste thuis kunnen stylen.

Ik hou ervan mezelf te blijven ontwikkelen, recent heb ik een nieuwe cursus bruidskapsels afgerond. Omdat ik mensen snel gerust stel en mijn communicatieve vaardigheden erg sterk zijn word ik hier vaak voor ingepland. Hair extensions zijn hip en handig, omdat de technieken steeds verbeteren laat ik mij regelmatig bijscholen om volgens de laatste trend te kunnen werken. In uw vacature staat dat al uw kapsters het zelf hun planning maken. Het lijkt mij erg leuk om het hele traject af te leggen, van de afspraak maken tot het eindresultaat. Bij mijn huidige salon word de agenda bepaald door de kapperassistente.

Door mijn collega’s wordt ik omschreven als een echte teamplayer, als een van mijn collega’s met de handen in het haar zit, spring ik graag bij om ze een handje te helpen. Ik stel mezelf flexibel op. Komt er nog een klant binnen en loopt de salon tegen sluitingstijd? Ik vind het niet erg om die ene klant nog even te helpen. Dan kunnen mijn collega’s lekker naar huis. Dit wordt door klanten en mijn collega’s erg gewaardeerd. De salon is een plek waar mensen hun verhaal doen. Ik bied dan ook graag een luisteren oor. Toch blijf ik altijd professioneel en zorg ik dat ik mijn werk efficiënt uitvoer.

U zoekt een haarstyliste die op de hoogte is van de nieuwste mode en trends op haargebied. Door de vakbladen blijf ik hiervan op de hoogte. Door mijn vaardigheden en eigenschappen denk ik de juiste aanvulling voor uw team te zijn. Hopelijk nodigt u mij uit om kennis te maken, werken in uw kapsalon is voor mij een nieuwe uitdaging waar ik vol energie aan zal beginnen.

Ik wacht uw reactie af.

Met vriendelijk groet,

Fébe Langenhof

download-breed

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie