Motivatiebrief copywriter

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Copywriter is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Amier van de Veen
Alphons Diepenbrocksingel 79
2353 KP Leiderdorp

Shailesh Roozen
Goeverneurlaan 149
2523 CN  Den Haag

Leiderdorp, [DATUM]

Betreft: vacature copywriter

Geachte heer Roozen,

Waarom ben ik copywriter geworden? Om de simpele reden dat schrijven oprecht mijn passie is. Na het vinden van deze vacature en uw website bestudeerd te hebben besloot ik mijn motivatiebrief te schrijven.

Na vele schriften volgeschreven te hebben, besloot ik na de HAVO journalistiek te studeren aan de HvA. Hierin heb ik mijn diploma behaald. Na mijn studie ben ik gaan reizen om hier verslag over te doen via mijn eigen blog. Inmiddels heb ik veel volgers aan mij weten te binden binnen de reisbranche. Via mijn blogs informeer ik mijn lezers niet alleen over de landen, maar ook over lokale activiteiten, accommodaties en restaurants. Mijn doel is om de lezers alles te laten ervaren alsof ze er zelf zijn geweest om er vervolgens daadwerkelijk heen te gaan. Ik steek al mijn teksten SEO proof in. Hier verdien ik momenteel mijn brood mee, maar ik ben klaar om de stap naar copywriter te maken.

Tijdens mijn stage heb ik bij een klein PR bureau gewerkt als copywriter. Ik was verantwoordelijk voor zowel online- als offline copy. Korte slogans verzinnen die goed blijven plakken zorgde altijd voor goede brainstormsessies. Niet alleen slogans, maar ook short- en longcopy creëren deed ik met veel plezier. Een goede copywriter weet hoe een bedrijf het publiek wilt bereiken en kan daarin de juiste toon vinden. Om relevante content te schrijven die past binnen de beleving van de klant, is het belangrijk om goed te luisteren en te filteren wat de boodschap is.

Ik ben geboeid door taal en wat je ermee kunt bereiken. Ik ben klaar voor de volgende stap, en heb zin om aan de slag te gaan als copywriter voor uiteenlopende commerciële organisaties. Omdat ik affiniteit heb met online marketing past de vacature tot copywriter goed bij mijn ambities. Mijn opleiding journalistiek komt goed van pas bij de journalistieke bijdragen die voor online platforms aangeleverd moeten worden. Tijdens mijn vele reizen hield ik de lezers ook via social media op de hoogte, een kanaal dat niet meer uit de hedendaagse berichtgeving te denken is.

Mezelf blijven ontwikkelen als copywriter is een must, daarom solliciteer ik middels deze motivatiebrief op deze functie. Ik wil mijn kennis en ervaring uitbreiden. Werken bij een jong en dynamisch bureau past daar perfect bij. Ik word graag uitgenodigd om tijdens een bakje koffie nader kennis te maken en mijn motivatiebrief verder toe te lichten.

Ik wacht uw reactie af.

Met vriendelijke groet,

Amier van de Veendownload-breed

7 reacties op “Motivatiebrief copywriter”

  1. Goede brief, zit goed in elkaar en spreekt van enthousiasme. Uit de brief blijkt dat je nog geen ervaring nodig hebt. Maar wel passie en doorzettingsvermogen. Het is niet te lang en ook niet te kort en het is ook niet overdreven. Correcte brief dus.

  2. Goede brief, zit goed in elkaar en spreekt van enthousiasme. Uit de brief blijkt dat je nog geen ervaring nodig hebt. Maar wel passie en doorzettingsvermogen. Het is niet te lang en ook niet te kort en het is ook niet overdreven. Goede brief dus.

  3. super goede brief! hier heb ik ontzettend veel aan en ga ik zeker even naar kijken! Dankjewel!!!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie