10 manieren om je huidige inkomen te verhogen

10 manieren om je huidige inkomen te verhogen

Veel mensen willen hun inkomen om verschillende redenen verhogen, onder meer om uit de schulden te komen, te sparen voor de toekomst, een financiële buffer te hebben voor noodgevallen en om gewoon comfortabeler te leven. Er zijn veel opties beschikbaar om uw inkomen te verhogen, zoals het behalen van een nieuwe certificering of het starten van een bijzaak.

In dit artikel bespreken we de voordelen die u kunt halen uit meer inkomen en 10 manieren waarop u uw inkomen kunt verhogen.

Voordelen van het verhogen van uw inkomen

Hier zijn een aantal voordelen die gepaard kunnen gaan met een verhoging van het inkomen:

 • Minder stress met betrekking tot financiën
 • De mogelijkheid om schulden sneller af te betalen
 • De mogelijkheid om geld te sparen voor een noodfonds of andere financiële doelen
 • Meer financiële stabiliteit
 • U hoeft niet langer van salaris naar salaris te leven

Er zijn zowel korte- als lange termijnoplossingen beschikbaar om te beslissen hoe u meer inkomsten gaat genereren. Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele belastingvereisten die voortvloeien uit extra inkomsten. Als u echter goed plant, kunt u extra inkomen verdienen op een manier die het beste bij uw mogelijkheden en voorkeuren past.

10 manieren om extra inkomen te verdienen

 • Ga terug naar school
 • Creëer een passief inkomen
 • Bekijk uw huidige personeelsbeloningen
 • Wijzig uw belastinginhoudingen
 • Start een bijzaak
 • Verdien een certificering
 • Vraag om loonsverhoging of promotie
 • Gebruik je hobby’s in je voordeel
 • Rijd naar een carpoolbedrijf
 • Verkoop uw gebruikte kleding en andere items online

Ga terug naar school

Terug naar school gaan is niet de snelste manier om je inkomen te verhogen, maar het belooft wel meer carrièremogelijkheden en salaris. Met een master- of doctoraatsdiploma kom je in aanmerking voor functies op een hoger niveau, waardoor je uiteindelijk meer geld kunt verdienen in je carrière. U moet echter wat onderzoek doen in het door u gekozen vakgebied om ervoor te zorgen dat een hoger salaris het resultaat is van het behalen van hoger onderwijs, aangezien niet alle carrières op deze manier werken.

Creëer een passief inkomen

Passief inkomen kan uw inkomsten verhogen zonder dat u een opleiding hoeft te volgen of een hogere opleiding hoeft te volgen. Veelvoorkomende manieren waarop mensen een passief inkomen verdienen, zijn blogs, influencer-marketing op sociale media en YouTube-kanalen. Hoewel deze inspanningen zeker tijd en moeite vergen om op gang te komen, kunnen ze veel opleveren en een bron van passieve inkomsten vormen.

Bekijk uw huidige personeelsbeloningen

Veel bedrijven bieden personeelsbeloningen waarmee werknemers geld kunnen besparen. Voorbeelden van deze voordelen zijn een flexibele uitgavenrekening en 401 opties. Deze uitkeringen helpen het bedrag van de belasting te verlagen en geld te besparen voor pensionering.

Wijzig uw belastinginhoudingen

Als u snel contant geld nodig heeft, kunt u de ingehouden belasting van uw salaris aanpassen. Dit levert u een hoger salaris op bij de volgende betalingsperiode. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat u aan het einde van het jaar nog steeds verantwoordelijk bent voor het betalen van belasting over uw inkomen.

Start een bijzaak

Een andere effectieve manier om extra inkomsten binnen te halen, is door een bijzaak te starten. Er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken en veel daarvan kosten niet al te veel tijd of geld van uw kant. U kunt bijvoorbeeld in het weekend freelanceschrijven aanbieden of uw liefde voor fotografie omzetten in een bijbaan die loont.

Verdien een certificering

Het behalen van een certificering kan het inkomen dat in bepaalde carrières wordt verdiend, verhogen, waaronder human resources, persoonlijke training en financiële planning. U kunt een aantal bronnen gebruiken om een ​​programma te volgen en certificering te behalen, en veel van deze programma’s kunnen in uw vrije tijd online worden voltooid. Onderzoek de certificeringen die beschikbaar zijn in uw carrière en overweeg er een aan te schaffen om uw inkomen te verhogen.

Vraag om loonsverhoging of promotie

Een verhoging of promotie vragen is een andere manier om mogelijk uw huidige inkomen te verhogen. Als je langer dan een jaar in je functie zit en een geweldige werknemer bent, zou je realistisch gezien in staat moeten zijn om een ​​salarisverhoging te vragen en goedgekeurd te worden. Als uw bedrijf een open vacature heeft wat bij u zou kunnen passen, kunt u overwegen om ernaar te solliciteren. Hoe meer interesse u toont om door te groeien in uw bedrijf, hoe groter de kans dat u de kans krijgt om door te groeien en meer geld te verdienen.

Gebruik uw hobby’s in uw voordeel

Verschillende hobby’s kunnen worden omgezet in een nieuwe inkomstenstroom, waaronder kunst, videografie en gaming. Er zijn talloze onlinebronnen waarmee je je eigen online winkel kunt openen en je kunstwerken of andere creaties kan verkopen. Het kan enige tijd duren voordat je op deze gebieden volgers krijgt, maar hoe consistenter je bent, hoe beter je het doet qua inkomen.

Rijd naar een carpoolbedrijf

Als u een betrouwbaar voertuig en een goed rijrecord heeft, kunt u waarschijnlijk een aanvraag indienen bij taxibedrijven of rideshare-bedrijven zoals Uber. Rideshare-bedrijven zijn goede manieren om extra inkomsten te genereren en stellen u in staat uw eigen schema te bepalen, zodat u geen familie- of persoonlijke tijd hoeft op te offeren.

Verkoop uw gebruikte kleding en andere items online

Een andere manier om extra geld binnen te halen, is door je spullen te bekijken en de dingen die je niet meer draagt of gebruikt op een online verkoopplatform aan te bieden. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Brieven te kopiëren na minimaal 200 karakter reactie