Motivatiebrief verkoopmedewerker

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Verkoopmedewerker is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Lobna van Tol
Perziklaan 182
4484 TH Kortgene

Liane van Straten
Prinses Irenestraat 177
4455 AT Nieuwdorp

Kortgene, [DATUM]

Betreft: vacature verkoopmedewerker

Geachte mevrouw van Straten,

Nadat ik geattendeerd werd op de vacature voor verkoopmedewerker, besloot ik na het zien van de functieomschrijving meteen een motivatiebrief te schrijven. Nu zoveel mensen hun aankopen online doen is het extra belangrijk om goede service te verlenen. Inmiddels heb ik enkele jaren ervaring als verkoopmedewerker. Ik weet dat klantgerichte service van uiterst belang is om te concurreren met de online markt.

Tijdens mijn studie MBO detailhandel niveau 4 heb ik de theorie eigen gemaakt. Echter in de praktijk heb ik daadwerkelijk ervaren hoe het is om als verkoopmedewerker met mensen om te gaan. Door mijn mensenkennis kan ik klanten benaderen zoals zij dit het prettigst ervaren. Ik kan mij als verkoopmedewerker erg goed inleven in de wensen van de klant. Hierdoor behaal ik mijn wekelijkse targets en overtref deze met enige regelmaat. Ik geef graag vakkundig advies en informatie over het product. Dit geeft de consument extra vertrouwen om over te gaan tot een aankoop.

Een aankoop doe je met gevoel. Mensen moeten zich kunnen identificeren met een product maar ook met de verkoopmedewerker. Ik ben daarom altijd op de hoogte van het assortiment in de winkel en soortgelijke producten. Wanneer er gevraagd wordt naar een product dat niet in ons assortiment zit, prijs ik altijd een soortgelijk product aan. Wil de klant toch iets anders, dan kijk ik wat de mogelijkheden zijn om in de klantbehoefte te voorzien.

Service staat bij mij hoog in het vaandel. Naast verkoopmedewerker zie ik mezelf ook als een gastvrouw . Ik maak het de klant graag gemakkelijk en zorg dat zij zich op hun gemak voelen in de winkel. Er zijn altijd mensen die vragen hebben, deze beantwoord ik graag uitgebreid. Wanneer klanten terugkomen met een klacht m.b.t. een bepaalde aankoop luister ik goed naar het probleem en vind ik een passende oplossing. Zaak is natuurlijk dat ze graag terugkomen in de winkel.

Vertrouwen straal je uit door een goed verzorgde winkel. Ik houd de zaak dan ook graag netjes en overzichtelijk. Hoe de winkel is ingedeeld hangt nauw samen met verkoopcijfers. Ik vind het dan ook een uitdaging om de winkel commercieel aantrekkelijk in te delen om de sales te verhogen.

Ik wil u graag bedanken voor het lezen van mijn motivatiebrief voor de functie van verkoopmedewerker. Hopelijk heb ik u nieuwsgierig genoeg gemaakt om mij uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek. Een gesprek bied ook de mogelijkheid om mijn CV en motivatiebrief mondeling toe te lichten.

Met vriendelijke groet,

Lobna van Tol
download-breed

8 gedachten over “Motivatiebrief verkoopmedewerker

 1. J van Beneden

  Hele mooie motivatie brief en ga hem zeker gebruiken na wat kleine aanpassingen

  Reageren
 2. vana

  Zeer mooie brief zeer aantrekkelijk.
  ben benieuwd met een paar aanpassingen of die me zult helpen bij mij sollicitatie.

  Reageren
 3. Frank

  Prima als opstart voor een persoonlijke motivatiebrief.

  Reageren
 4. Judith

  Goed geschreven, ik ben ervan overtuigd dat als ik hier de dingen uitpik die op de vacature slaan waar ik op wil reageren, ik zeker een uitnodiging ga krijgen.

  Reageren
 5. C den Hertog

  Prima basisconcept.
  Heeft mij bijzonder geholpen om een definitieve eigen versie op te stellen

  Reageren
 6. Mighty

  ben momenteel opzoek naar een baan maar het schrijven van een motivatiebrief vind ik nog steeds lastig. na lang zoeken ben ik hier terecht gekomen,maar goed ook! ik vond deze brief namelijk erg goed en zeer krachtig.

  Reageren
 7. rahul

  de brief is nuttig om in een solicitatie gesprek mee te nemen ik heb avise van mij vriendin gekregen om voor mijn solicitatie brief jullie web site te gebruiken en nu heb ik geen spijt van gebruik van jullie website
  met vriendlijke groeten

  Reageren
 8. jerry

  Deze sollicitaitie/motivatie brief bestaat uit delen die u namelijk bekend maakt met onderwerpen waar van dat van belang moet zijn voor deze bedrijf die u probeer te laten overtuigen van uw ervaringen en motivaties.,,Vooral de laatste, is best spontaan en wel heel erg leuk Omdat naast andere serieuze zaken geef jij het bedrijf die jouw motivatiebrief leest waarop je solliciteert een dankwoordje door,en dat komt vrijwel spontaan en eerlijk over.Hoewel waarschijnlijk wel tegen zal vallen.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 3000 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.