Motivatiebrief tandartsassistente

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Tandartsassistente is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Charina van der Wind
James Wattstraat 56
1097 DM Amsterdam

Nanna Pelle
Wibautstraat 172
1091 GR Amsterdam

Amsterdam, [DATUM]

Betreft: vacature tandartsassistente

Geachte mevrouw Pelle,

Afgelopen [DATUM] las ik in De Posthoorn de vacature voor een tandartsassistente in uw praktijk. Na het prettige telefoongesprek van gisteren met uw praktijkassistente was ik ervan overtuigd dat ik wil solliciteren naar deze functie. Mijn kennis, ervaring en motivatie zal ik nader toelichten in deze motivatiebrief.

De opleiding Tandartsassistente heb ik in [DATUM] afgerond aan het ROC van Amsterdam, waarna ik bij verschillende tandartspraktijken als parttimer ben gaan werken. Op dit moment werk ik als tandartsassistente bij tandartsenpraktijk De Folter in Amsterdam. Hier voer ik voorcontroles uit, assisteer ik de tandartsen bij controles en behandelingen en verricht ik baliewerkzaamheden. Wanneer nodig maak ik röntgenfoto’s, waarvoor ik ook over een geldig certificaat röntgen beschik. Een certificaat wat u als vereiste stelt in uw vacature. Ook zorg ik voor bij voorbeeld het steriliseren van instrumenten en het in orde maken van de ruimte voor de nieuwe patiënt.

De functie van tandartsassistente voer ik met veel plezier en enthousiasme uit. Ik stel de patiënt graag centraal en vind het belangrijk dat de patiënt zich op zijn of haar gemak voelt. Door middel van een geruststellend gesprek of een grapje, probeer ik de eventuele zenuwen weg te nemen. Ik weet dat het werk van tandartsassistente stressvolle situaties met zich mee kan brengen, maar ik houd mijn hoofd koel en handel volgens de protocollen. In mijn functie stel ik mij flexibel op en ik werk oplossingsgericht. Het samenwerken met collega’s in een open en gezellige sfeer vind ik zeer belangrijk. Na het telefoongesprek met uw praktijkassistente weet ik dat er een gemoedelijke sfeer heerst binnen de praktijk en collega’s zeer behulpzaam en loyaal zijn. Kwaliteit blijft echter, zoals het hoort, voorop staan.

Uw tandartspraktijk spreekt mij aan vanwege de moderne werkwijze en goede werksfeer. Met deze motivatiebrief hoop ik mijn enthousiasme voor de tandartsassistent vacature goed overgebracht te hebben. Graag vertel ik u meer in een persoonlijk gesprek.

Ik wacht uw reactie af.

Met vriendelijke groet,

Charina van der Wind

download-breed

4 gedachten over “Motivatiebrief tandartsassistente

 1. ava

  ik vind het een harstikke mooie brief, je geeft duidelijk aan wat je kan en wat je vind van het bedrijf. het is mooi dat je de patiënt er steeds bij betrekt want daar gaat het uiteindelijk toch om.
  Je vertelt goed wat je vaardigheden zijn binnen het praktijk.

  Bij deze het is een duidelijke brief, je geeft alles precies aan.

  Reageren
 2. Namo Sano

  Een adequate brief die ook bij mijn karakter past.

  Reageren
 3. maya

  ik vind het een hele goeie brief aangeef dat je goed aangeeft waarover het gaat en gericht naar de persoon stuurt
  ook geef je duidelijk aan wat je sterke punten zijn en wat je belangerijk vind om hierop te reageren.
  een duidelijke brief waarin je ook je karakter eigenschappen aangeeft en duidelijk zegt waarom je op deze baan wilt solliciteren.
  verder geef je ook aan hoe je over het bedrijf denkt, en hoe deze handelt en heel belangerijk hoe je aangeeft dat je goed met klanten kunt omgaan want..

  Reageren
 4. maya

  ik vind het een hele goeie brief omdat je goed aangeeft waarover het gaat en gericht naar de persoon stuurt
  ook geef je duidelijk aan wat je sterke punten zijn en wat je belangerijk vind om hierop te reageren.
  een duidelijke brief waarin je ook je karakter eigenschappen aangeeft en duidelijk zegt waarom je op deze baan wilt solliciteren.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 3000 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.