Motivatiebrief receptioniste

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Receptioniste is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Milly Vroegh
Havikslaan 20
1021 EL Amsterdam

Sten de Bree
Science Park 500
1098 XH Amsterdam

Amsterdam, [DATUM]

Betreft: vacature receptioniste

Geachte heer De Bree,

Als receptioniste bij uw bedrijf een aangename eerste indruk maken op klanten en bezoekers: dat is een functie die ik graag zou vervullen. Na ons telefoongesprek gisteren over de openstaande vacature, besloot ik deze motivatiebrief te sturen om zo te solliciteren naar de functie van receptioniste.

In [DATUM] heb ik de opleiding tot telefoniste en receptioniste afgerond aan het ROC van Amsterdam. Hierna ben ik aangenomen bij een recruitmentbureau als receptioniste. Naast het ontvangen van klanten en kandidaten, ben ik ook verantwoordelijk voor het bedienen van de telefooncentrale, het verzorgen van de inkomende en uitgaande post en de planning van vergaderruimtes en werkplekken. Daarnaast voer ik licht administratieve werkzaamheden uit en beheer ik de bedrijfskas. Deze taken komen ook in uw vacature naar voren als onderdeel van het takenpakket van de receptioniste.

Door mijn ervaring als receptioniste, weet ik dat het van groot belang is om bezoekers op een welkome en beleefde manier in het bedrijf te ontvangen. De eerste indruk is onomkeerbaar en bepaalt hoe de bezoeker naar het gehele bedrijf kijkt. Daarnaast is het belangrijk om de organisatie goed te kennen en te weten hoe deze in elkaar zit om klanten de juiste informatie te kunnen geven. Het werk van een receptioniste kan erg druk zijn. Het is dan de kunst om niet in de stress te schieten, maar alles rustig één voor één af te handelen en prioriteiten te stellen. Door mijn rustige en ontspannen persoonlijkheid kan ik goed omgaan met werkdruk.

Ik bezit ook andere persoonlijke eigenschappen die goed passen bij de functie van receptioniste. Zo ben ik sociaal, representatief en servicegericht. Tevens toon ik initiatief en heb ik aandacht voor detail. Ik ‘zie’ het werk altijd liggen en houd van aanpakken. Het beantwoorden van de telefoon en het bedienen van de telefooncentrale gaat mij goed af: volgens velen heb ik een prettige telefoonstem en spreek ik rustig en duidelijk. Niet alleen klanten, kandidaten en bezoekers zijn belangrijk voor mij. Als receptioniste heb ik uiteraard ook veel aandacht voor mijn collega’s. Ik werk graag met hen samen, maar mijn taken voer ik graag zelfstandig uit. Zoals u als vereiste aangeeft in de vacature, beheers ik zowel de Nederlandse als de Engelse taal uitstekend en daarnaast beheers ik de Duitse en Franse taal gemiddeld. Het MS Office pakket ken ik op mijn duimpje, evenals de meeste telefooncentrales.

Het internationale karakter en de betrokken werksfeer van uw organisatie spreken mij aan. Als ondernemende en servicegerichte receptioniste, denk ik de juiste kandidaat te zijn voor de functie. Ik hoop dat u deze mening deelt na het lezen van mijn motivatiebrief met daarin mijn ervaring, eigenschappen en motivatie.

Ik wacht uw reactie af.

Met vriendelijke groet,

Milly Vroegh

download-breed

10 gedachten over “Motivatiebrief receptioniste

 1. Agniet

  Een goede brief met een uitgebreide basis waar je een heleboel uit kunt halen en personaliseren.

  Reageren
 2. Ellen

  Graag had ik deze gedownload

  Reageren
 3. Tonny Grootenboers

  Heel duidelijke brief, een goede basis voor een perfecte motivatie.

  Reageren
 4. miriam

  goede basis, motivatiebrief, een goed voorbeeld. hier kan ik wel wat mee, ik kan er verschillende dingen uithalen of aan toevoegen, of sommige zinnen op een andere manier verwoorden of eigen draai aan geven
  zo creeer ik mijn persoonlijke motivatiebrief ! superrrrr

  Reageren
 5. miriam

  ik vind de brief een goed voorbeeld. ik kan er verschillende dingen uithalen of aan toevoegen.
  zo creeer ik mijn eigen persoonlijke motivatiebrief

  Reageren
 6. Julia

  Dit is een goede voorbeeld brief. Het is een uitstekende basis om de brief persoonlijker te maken.

  Reageren
 7. Cigdem

  Ik vind dit een top voorbeeld! Mooi en duidelijk verwoord als sollicitant

  Reageren
 8. Ina

  Ik ben zeer tevreden met deze brief. Het is een uitstekende basis waaraan je zelf een aantal dingen kunt toevoegen en verwijderen om het persoonlijker te maken.

  Reageren
  1. Ina

   Ik ben zeer tevreden met deze motivatiebrief. Het is een uitstekende basis waaraan je zelf dingen kunt toevoegen of verwijderen om de brief persoonlijker te maken.

   Reageren
 9. Rita Teraa

  Ik ben zeer onder de indruk van deze sollicitatiebrief.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 3000 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.