Motivatiebrief pedagogisch medewerker kinderopvang

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Pedagogisch Medewerker Kinderopvang is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Kara Dieperink
Max Havelaarlaan 62
1183 NH Amstelveen

Lily van Ast
Schoolweg 43
1191 JP Ouderkerk aan de Amstel

Amstelveen, [DATUM]

Betreft: vacature pedagogisch medewerker kinderopvang

Geachte mevrouw Van Ast,

Vol enthousiasme las ik [DATUM] op de website van uw kinderopvangorganisatie de vacature voor een pedagogisch medewerker kinderopvang. Na het uitgebreid lezen van de vacature en ons aangenaam telefoongesprek diezelfde dag, was ik ervan overtuigd te willen solliciteren naar deze boeiende functie. In deze motivatiebrief zal ik mijn kennis en ervaring delen en mijn motivatie toelichten.

In [DATUM] heb ik de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang niveau 4 afgerond aan het ROC van Amsterdam. Ik ben daarna voor een half jaar naar Oostenrijk gegaan om daar als au pair te gaan werken in een van oorsprong Nederlands gezin met vier kinderen. Dit gezin is deze maand weer terug gegaan naar Nederland en ik ben nu op zoek naar een mooie baan in de kinderopvang. Uw kinderopvangorganisatie spreekt mij aan vanwege de zeer professionele aanpak, zonder daarbij voorbij te gaan aan de persoonlijke benadering van ouder en kind. Ook uw pedagogisch beleidsplan sluit aan bij mijn eigen visie en ideale werkwijze.

Tijdens de opleiding Pedagogisch Medewerker heb ik bij verschillende organisaties in de kinderopvang stage gelopen. Niet alleen bij kinderdagverblijven, maar ook bij een peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang. Na het voltooien van het derde leerjaar, mocht ik bij het kinderdagverblijf waar ik in dat jaar stage had gelopen, als invalkracht gaan werken tijdens vakantieperiodes en bij ziekte. Hierdoor heb ik, naast het werken als au pair, waardevolle werkervaring opgedaan, zoals bij voorbeeld het begeleiden van kindergroepen in een zelfsturend team. Wat het zo leuk maakt om in de kinderopvang te werken, is de band die je opbouwt met de kinderen. Het bieden van een veilige en vertrouwde omgeving waarin het kind zich optimaal kan ontwikkelen is mijn streven en een voorrecht om te mogen waarmaken. Doordat ik de opleiding op niveau vier heb afgerond, ben ik gespecialiseerd in het tijdig signaleren van eventuele achterstanden op sociaal, emotioneel of cognitief gebied. Het is een uitdaging om in deze gevallen in overleg met de ouders een zo passend mogelijk plan op te zetten om de achterstanden zover mogelijk in te halen.

Ik ben een sociaal, zorgzaam en energiek persoon. Daarnaast ben ik ook netjes en creatief. Zoals in de vacature als vereiste gesteld, voldoe ik aan de 3F taaleis en is het geen probleem om een Verklaring Omtrent Gedrag te overhandigen. Ook ben ik in het bezit van een rijbewijs en eigen auto.

Heb ik u van mijn enthousiasme en ervaring kunnen overtuigen met deze motivatiebrief? Kinderopvang dient perfect georganiseerd te zijn en ik denk hier een belangrijke bijdrage aan te kunnen leveren voor uw kinderopvangorganisatie. Graag vertel ik u meer in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

Kara Dieperink

download-breed

13 gedachten over “Motivatiebrief pedagogisch medewerker kinderopvang

 1. SR

  Ik vind dit een goede opzet en duidelijke motivatiebrief. Hier kan ik inspiratie uithalen.

  Reageren
 2. ana

  Helder en duidelijke brief ik ben er tevreden mee

  Reageren
 3. Kiki

  Dit is een duidelijke en goed geformuleerde brief waarin ik mijn eiegn stukje goed kan verwerken.

  Reageren
 4. Ankie

  Een hele duidelijke, heldere en goed onderbouwde sollicitatiebrief die ik zeker grotendeels kan gebruiken om mijn eigen brief op te stellen.

  Reageren
 5. Desiree

  Een hele goede motivatie brief, die ik zeker ga gebruiken.

  Reageren
 6. Ilona

  Goeie brief!! Ga ik zeker gebruiken

  Reageren
 7. Ilona

  Goeie brief! ga ik zeker gebruiken

  Reageren
 8. Marije

  Ik vind dit een goed onderbouwde sollicitatiebrief.

  Reageren
  1. Marije

   Ik vind dit een goed onderbouwde sollicitatiebrief. Het geeft een duidelijk beeld over hoe je een beter en goed onderbouwde brief kan schrijven. De samenhang tussen de alinea’s is zeer goed en constructief.
   Het is zeker aan te raden voor iemand die een goed, duidelijk en onderbouwde brief wil schrijven
   en een kans wil maken op een uitnodiging voor een intake gesprek. Want een goed sollicitatiebrief is de visitekaart naar een job. Ik heb er zeker wat van opgestoken en zeg ik wel lezen. Goed werk.

   Reageren
 9. Awa

  Heldere en duidelijke brief. Ik kan goed gebruiken. Bedankt

  Reageren
 10. KR

  Na lang zoeken heb ik een goede sollicitatiebrief gevonden. Ik ben er tevreden mee.

  Reageren
 11. remke

  Heldere en duidelijke brief. Kan ik zeker gebruiken om zelf een motivatie brief te maken.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 3000 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.