Motivatiebrief onderwijsassistent

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Onderwijsassistent is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Carol Klijnsma
Burgemeester Rauppstraat 16
5037 MH Tilburg

Awinash Trines
Doctor Keyzerlaan 23
5051 PB Goirle

Tilburg, [DATUM]

Betreft: vacature onderwijsassistent

Geachte heer Trines,

Afgelopen week las ik met belangstelling in Ons Weekblad de vacature van uw scholengemeenschap, waarin gevraagd wordt naar een onderwijsassistent. Na het uitgebreid bekijken en lezen van uw website, werd ik erg enthousiast over de functie én uw scholengemeenschap. Graag solliciteer ik dan ook op de vacature en in deze motivatiebrief zal ik u meer vertellen over mijn achtergrond en motivatie.

In [DATUM] heb ik de opleiding Onderwijsassistent niveau 4 afgerond aan ROC Tilburg. Hierna ben ik aan bij een scholengemeenschap voor zeer moeilijk lerende kinderen gaan werken in Breda. Op dit moment ben ik daar nog steeds werkzaam en ik vind het iedere dag weer een uitdaging om ‘mijn’ kinderen op de juiste manier te begeleiden en te ondersteunen. De kinderen in de klassen waar ik assisteer leren ieder op een eigen manier en heeft eigen (leer)problemen. Dat is naar mijn mening ook juist wat de functie van onderwijsassistent zo boeiend en mooi maakt. Waar ik nu helaas tegenaan loop, is dat de visie en werkwijze van de school niet bij mijn eigen visie aansluit. De visie en waarden van uw scholengemeenschap doet dat juist wel en daarom reageer ik graag op uw vacature.

Als onderwijsassistent begeleid ik leerlingen tijdens de lessen, observeer leerlingen en houdt de leerlingenadministratie nauwkeurig bij. Voordat de lessen beginnen, richt ik het lokaal in, zet materialen klaar en ruim deze na de lessen ook weer netjes op. De lessen worden door mij geëvalueerd en eventuele verbeteringen draag ik aan bij de docenten. Als onderwijsassistent op deze school heb ik zowel mijn didactische als pedagogische vaardigheden ruim kunnen ontwikkelen. Tevens houd ik bewegingen en ontwikkelingen op het gebied van onderwijs nauw in de gaten, zodat ik van de laatste methoden op de hoogte ben.

Als persoon ben ik zeer sociaal en ik heb een open houding. Ik werk graag in een team, maar functioneer ook prima zelfstandig. Doordat ik stevig in mijn schoenen sta, laat ik mij niet snel uit het veld slaan en kan ik zeker en duidelijk voor grote groepen spreken. Ik heb goede communicatieve vaardigheden en beheers de Nederlandse taal zeer goed in woord en geschrift. Aangezien mijn vriend afkomstig is van Curaçao, kan ik ook Papiaments verstaan en spreken.

Hopelijk heb ik uw interesse en nieuwsgierigheid gewekt met deze motivatiebrief. Onderwijsassistent is de perfect functie voor mij en uw scholengemeenschap biedt mij de meest ideale werkomgeving. Graag licht ik een en ander nader toe in een persoonlijk gesprek.

Ik wacht uw reactie af.

Met vriendelijke groet,

Carol Klijnsma

download-breed

5 gedachten over “Motivatiebrief onderwijsassistent

 1. sonja

  Het is een goede sollicitatiebrief. Echt goed. Precies wat ik nodig heb.

  Reageren
 2. Sammy

  Geod voorbeeld van een sollicitatiebrief

  Reageren
 3. liesbeth

  een perfect voorbeeld om een goede motivatie te schrijven. Precies wat ik nodig heb!

  Reageren
 4. urmie

  ik kan mijn brieven aan de hand van de voorbeelden perfectioneren. ben heel erg blij met jullie hulp. hoop dat jullie zo door blijven gaan.

  Reageren
 5. urmie

  ik heb veel aan de brieven die er gepubliceerd zijn. ik kan mijn brieven aan de hand van de voorbeelden perfectioneren.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 3000 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.