Motivatiebrief office manager

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Office Manager is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Maja Volwater
Peellandstraat 4
5461 GW Veghel

Tico Leijser
Eisenhowerweg 4-6
5466 AC Veghel

Veghel, [DATUM]

Betreft: vacature office manager

Geachte heer Leijser,

Kundig, betrouwbaar en sociaal; dat is een korte omschrijving waaraan de office manager waarnaar u op zoek bent moet voldoen. Volgens de vacature die ik [DATUM] op uw bedrijfswebsite las, hecht u veel waarde aan deze eigenschappen. Begrijpelijk, want een office manager is een vak dat je moet liggen. Ik denk over de juiste capaciteiten te beschikken en daarom een goede kandidaat te zijn voor de openstaande vacature. In deze motivatiebrief zal ik mijn kennis, ervaring en motivatie kort toelichten.

Na het afronden van de opleiding HBO Communicatie, ben ik als  office manager gaan werken bij een communicatiebureau in Veghel. Het was niet helemaal de functie die ik voor ogen had, maar na een paar weken voelde ik me als een vis in het water: een office manager heeft een uitgebreid en uitdagend takenpakket en hier kon ik al mijn energie in kwijt. Op mijn huidige werkplek als office manager, ben ik samen met enkele collega’s verantwoordelijk voor het beheren van contracten, het opstellen van offertes en het verzorgen van de facturatie. Daarnaast verwerk ik gegevens in het rapportagesysteem en zet ik conceptrapportages klaar. Als office manager van het bureau, ben ik ook verantwoordelijk voor het boeken van hotels en vluchten van collega’s. Tevens controleer ik declaraties en zorg ik dat deze op de juiste plek terecht komen. Al deze werkzaamheden voer ik met plezier uit, maar na vier jaar op deze plek ben ik toe aan een nieuwe uitdaging en vooral een nieuwe werkomgeving.

Hetgeen mijn aandacht direct trok bij het lezen van de vacature, is de professionele en internationale sfeer binnen uw bedrijf. Op deze manier hoop ik mijn talenkennis in praktijk te kunnen brengen, hetgeen in mijn huidige functie nauwelijks gebeurt. Naast de Nederlandse taal, beheers ik ook de Engelse, Franse, Spaanse en Duitse taal in woord en geschrift. U geeft in de vacature tevens aan dat de office manager binnen uw bedrijf de spin in het web is en nauw samenwerkt met collega’s. Het werken in een team vind ik belangrijk en fijn, maar ik kan ook zeer goed zelfstandig werken. Mensen om mij heen noemen mij sociaal, betrouwbaar en gedreven. Ik werk zeer nauwkeurig en accuraat en ben communicatief vaardig. Door mijn flexibele werkhouding kan ik snel en eenvoudig inspelen op wisselende omstandigheden en weet ik bij voorbeeld goed prioriteiten te stellen. Eigenschappen die onmisbaar zijn voor een professionele office manager.

Ik hoop u te hebben overtuigd van mijn kwaliteiten voor de functie met deze motivatiebrief. Office manager is een functie die op mijn lijf geschreven is en ik zou de taken graag bij uw professionele organisatie uitvoeren. Uw bedrijf kan daarentegen rekenen op een ervaren en gedreven office manager. Graag maak ik nader kennis in een persoonlijk gesprek.

Ik wacht uw reactie af.

Met vriendelijke groet,

Maja Volwater

download-breed

3 gedachten over “Motivatiebrief office manager

 1. Desiré

  Een open en hartelijke opening zet aan tot verder lezen van de lange brief. Deze brief geeft mij inspiratie, bedankt!

  Reageren
 2. giuliette

  Wat een leuke open en hartelijke sollicitatiebrief is dit. Dit is weer eens iets anders dan de standaardbrieven die je elders op het www tegenkomt. Ik denk dat ik hier wel het een en ander uit kan gebruiken om zelf een anders dan anderen brief te schrijven.

  Reageren
  1. saskia deurdulian

   Wat een professionele sollicitatiebrief, zeer prettig verwoord en ook uitgebreid omschreven wat jij hebt gedaan in jouw carriere. Ik gebruik heel graag voorbeelden uit jouw brief om mijn eigen brief te versterken en meer kans hoop te maken in het vinden van een nieuwe baan.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 3000 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.