Motivatiebrief kledingwinkel

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Kledingwinkel is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Dominiek Gras
Lucellestraat 195
1055 HX Amsterdam

Ronaldo van der Meijden
Bankastraat 87
1094 EA Amsterdam

Amsterdam, [DATUM]

Betreft: vacature verkoopster kledingwinkel

Geachte meneer van der Meijden,

Via een vriendin werd ik op de hoogte gebracht van de vacature voor verkoopster bij uw kledingwinkel. Omdat ik graag in uw winkel kom, besloot ik meteen mijn motivatiebrief te schrijven. Ik wil mij graag voorstellen als kandidaat voor de functie van verkoopster.

Sinds begin dit jaar ben ik begonnen aan een deeltijdstudie voor secretaresse aan het ROC in Roosendaal. Naast mijn studie wil ik graag werken. Door mijn deeltijdstudie ben ik erg flexibel inzetbaar. Het werk als verkoopster in uw kledingwinkel past, naast mijn passie voor mode, erg goed in mijn studieschema.

Ik ben erg modebewust en vind ik het leuk om vriendinnen advies te geven over kleding. Hierbij kijk ik naar bepaalde kleuren die bij hen passen, pasvormen en wat ze op het moment dragen. Soms laat ik ze iets proberen waar ze eerder niet aan gedacht zouden hebben. Vaak lopen ze juist met dat kledingstuk de deur uit.

Als verkoopster in een kledingwinkel ben je ook  gastvrouw. Mensen moeten zich welkom voelen in een kledingwinkel. Ik neem graag het initiatief om mensen van assistentie te zijn zonder daarbij opdringerig over te komen. Naast het personeel is ook de kledingwinkel het visitekaartje. Ik vind het erg belangrijk dat iedereen er verzorgt uitziet en dat de kledingwinkel netjes is.

Ik wordt omschreven als een sociaal persoon die communicatief vaardig is en altijd enthousiast. Hopelijk nodigt u mij uit voor een gesprek zodat ik mijzelf persoonlijk voor kan stellen. Het lijkt mij erg leuk om als verkoopster uw klanten in de kledingwinkel te helpen.

Ik zie uw reactie tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Dominiek Gras

download-breed

3 gedachten over “Motivatiebrief kledingwinkel

 1. yvonne van doren

  Graag wil ik deze motivatiebrief als voorbeeld gebruiken. Ik vind het moeilijk om zelf een brief te schrijven. Heel fijn dus dat ik deze mag gebruiken en aanpassen.

  Reageren
 2. Jenny Brussen

  Een hele goede motivatiebrief waar ik veel aan heb.

  Reageren
 3. Martijn van Blerk

  Deze tekst in inspiratie vol en ik zal hem graag van je over nemen omdat ik nu zelf ook bezig ben met een sollicitatie in een kledingwinkel in Breda. Ik vind het namelijk zelf moeilijk om een brief te schrijven en zou daarom graag dit voorbeeld overnemen.

  Met vriendelijke groet,

  Martijn van Blerk

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 3000 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.