Motivatiebrief administratief medewerker

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Administratief Medewerker is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Soumaya Sneller
Beeksteeg 150
2011 CX Haarlem

Durk van Zaanen
M.P. Lindostraat 141
3532 XE Utrecht

Haarlem, [DATUM]

Betreft: vacature administratief medewerker

Geachte heer van Zaanen,

Nadat ik de functieomschrijving op www.website.nl gelezen had werd ik meteen enthousiast over de functie voor administratief medewerker. Na ons positieve telefoongesprek op [DATUM] j.l. solliciteer ik graag naar de functie als administratief medewerker. Hierbij stuur ik u zoals afgesproken mijn motivatiebrief.

Ik hou van orde en structuur. Daarom ben ik de MBO-opleiding tot administratief medewerker gaan volgen. Deze heb ik succesvol afgerond. Meteen daarna ben ik in dienst getreden bij Jansen B.V.. Door een reorganisatie binnen het bedrijf heb ik mijn organisatorische, evenals mijn oplossingsgerichte vaardigheden kunnen ontwikkelen. Doordat er enkele collega’s wegvielen heb ik geleerd mijn tijd effectief in te delen om zoveel mogelijk werk in een relatief korte periode nauwkeurig te verwerken. Hierdoor kan ik stellen dat ik een flexibele en stressbestendige administratief medewerker ben.

Het is tijd voor een nieuwe stap. Mijn huidige functie bevat o.a. het verwerken en uitsturen van diverse documenten zoals offertes, klachtenformulieren, productinformatiebladen. Na de reorganisatie heb ik het dagelijks onderhouden van contacten met interne en externe klanten als aanvulling op mijn takenpakket als administratief medewerker gekregen. Toch ben ik klaar voor een grotere uitdaging. De functieomschrijving in uw vacature voor administratief medewerker spreekt mij daarom extra aan. Vooral het opstellen van offertes voor de buitendienst en het verzorgen van correspondentie en licht financiële administratie zie ik als een aantrekkelijk pluspunt binnen de functie van administratief medewerker.

Als administratief medewerker correspondeer ik veel tussen klanten en collega’s. Goede communicatieve vaardigheden van uiterst belang voor een goede doorstroom van informatie. Hieraan besteed ik dan ook graag mijn aandacht. Wanneer er periodes van hoge drukte aanbreken is flexibiliteit van mijn kant erg belangrijk. Categoriseren van werkzaamheden en accuraat handelen zorgt ervoor dat ik snel verschillende werkzaamheden  kan verwerken. Het gebruik van diverse online media zoals Outlook en Account vieuw helpen mij daarbij. Een paar eigenschappen en vaardigheden die ik als administratief medewerker goed onder de knie heb. Op uw bedrijfssite zag ik dat u uit wilt breiden naar Duitsland. Ik beheers naast Engels  de Duitse taal zowel mondeling als schriftelijk.

Dank u wel voor het lezen van mijn motivatiebrief voor de functie van administratief medewerker. Hopelijk heb ik uw nieuwsgierigheid gewekt met mijn CV en motivatiebrief. Ik kom graag op gesprek om nader kennis te maken en mijn overige vaardigheden mondeling toe te lichten. Ik zie uw reactie graag tegemoed.

Met vriendelijke groet,

Soumaya Sneller

download-breed

11 gedachten over “Motivatiebrief administratief medewerker

 1. Petra

  Een goede basis voor een motivatiebrief.

  Reageren
 2. Sandra van Beek

  Ik heb in ieder geval een leidraad. Moet in verband met een reorganisatie na 18 jaar voor het eerst weer solliciteren. Ben erg blij met dit voorbeeld

  Reageren
 3. Jan Dekker

  ik ga proberen met deze motivatiebrief weer in de administratie aan het werk te komen. hij ziet er goed uit, ik ben benieuwd.

  Reageren
 4. Tonny Grootenboers

  Heel duidelijke brief, zeker een goede basis voor een perfecte motivatie

  Reageren
 5. Stephan

  Deze brief is een goede basis voor mijn sollicitatie als administratief medewerker! Hier en daar wat aanpassen en dit gaat mij vast en zeker verder helpen. Alvast mijn dank daarvoor!

  Met vriendelijke groet,

  SD

  Reageren
 6. jessica

  ook voor iemand, die niet nederlands is, een goede hulp!

  Reageren
 7. administratie

  goede brief, als basis dan, maak hier je eigen invulling van en laat jouw eigen brief controleren door een bekende. Zo voorkom je dat er onnodige foutjes in staan en heb je nog een grotere kans van slagen om uitgenodigd te worden.

  Reageren
 8. shalinie

  heel goed opgezet, dit heeft me zeker geholpen

  Reageren
 9. marit

  duidelijke opzet, heeft mij verder geholpen

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 3000 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.