Motivatiebrief accountmanager

Omdat het schrijven van sollicitatiebrieven niet gemakkelijk is bieden we gratis te downloaden voorbeeld sollicitatiebrieven aan. Laat een reactie achter onderaan de pagina en deze voorbeeld sollicitatiebrief Accountmanager is gratis te downloaden.
LET OP: tekst kopiëren van een andere site of nietszeggende tekst als reactie wordt automatisch herkend en afgekeurd.

Rami Procee
Burgemeester Visschersstraat 63
6235 EB Ulestraten

Hannes van Houdt
Raadhuisstraat 147
4631 NH Hoogerheide

Ulestraten, [DATUM]

Betreft: vacature accountmanager

Geachte heer van Houdt,

Op de site van de nationale vacaturebank kwam ik uw vacature voor een flexibele accountmanager tegen met passie voor de producten van uw bedrijf. Na ons prettige telefoongesprek stuur ik u mijn motivatiebrief toe. Hopelijk kan ik u middels mijn motivatiebrief overtuigen van mijn kwaliteiten en vaardigheden.

Na mijn hbo opleiding commerciële economie aan de Hogeschool Rotterdam ben ik als commercieel medewerker binnendienst aan de slag gegaan bij Multipack. Hier ben ik verantwoordelijk voor het informeren en adviseren van bestaande en nieuwe klanten. Het verwerken van orders en klant- en assortimentsgegevens bijhouden zijn enkele taken die ik verricht. Ik stel passende offertes op die voor zowel de klant als het bedrijf win-win zijn, ofwel genoeg marge voor beide partijen. Deze taken passen ook binnen het functieprofiel van een accountmanager.

Uw producten en het uitgebreide takenpakket spreken mij aan. Ik ben van mening dat persoonlijk contact bijdraagt aan een sterke relatie tussen de klant en de accountmanager. Momenteel heb ik enkel telefonisch contact en ik zou graag langsgaan bij bestaande en potentiële klanten. Ik ben resultaat gericht, dit komt altijd ten goede van het bedrijf, maar ook de klanten. Als het product past bij de wensen van de klant ben ik erg overtuigend. Dit resulteert vaak in een sale. Ik ben oplossingsgericht van aard. Doordat ik de ontwikkelingen binnen mijn vakgebied nauwkeurig bijhoud kan ik altijd een passende oplossing bieden. Dit zijn een paar van de vaardigheden en eigenschappen die een accountmanager in huis moet hebben.

Naast Nederlands spreek ik een aardig woordje over de grens, Duits en Engels beheers ik optimaal in woord en geschrift. Ook in het Frans kan ik mij goed uitdrukken. Door mijn collega’s wordt ik beschreven als iemand met een sterke persoonlijkheid met een charismatisch en verzorgd voorkomen die de rol van accountmanager erg goed kan vervullen.

Ik zou graag bij het jonge en snel groeiende bedrijf werken die u in uw vacature accountmanager beschrijft. Hopelijk bent u enthousiast geworden door mijn motivatiebrief en nodigt u mij uit om op gesprek te komen.

Ik wacht uw reactie af.

Met vriendelijke groet,

Rami Procee

download-breed

5 gedachten over “Motivatiebrief accountmanager

 1. isabel

  een goed begin, goede samenvatting en goede inhoud.
  hartelijk dank, wat mij normaal 2 dagen kost kan ik nu in een keer kopiëren en plakken, met enkele aanpassingen.
  dankjewel

  Reageren
 2. Roger Cohnen

  Dit is een goed voorbeeld van een motivatiebrief. Veel aan gehad. Hartelijk dank hiervoor.

  Reageren
 3. reema

  goede opbouw van de brief, ovezichtelijk en ziet er netjes uit. Goed uitgewerkt en ingedeeld.

  Reageren
 4. Önal

  Ziet er goed uit. Kan zeker dienen als hulpmiddel voor vele mensen die moeten solliciteren.
  Ik ben via google bij jullie terecht gekomen. Jullie hebben mij zeer zeker geholpen hiermee. Ik denk dat anderen ook geholpen zullen worden.
  Veel succes. Met vriendelijke groet.

  Reageren
 5. Alysa

  Dit is een nette motivatiebrief. Ik heb er veel aan gehad, bedankt!

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 / 3000 karakters beschikbaar | Tevreden met deze brief? Laat het ons weten.